Ubuntu yu kaldırmak

Başlatan Barthez, 05 Ağustos 2014 - 15:53:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Barthez

Merhabalar. 2 Senedir Windows 7 ile beraber Ubuntu 12 kurduğum bir bilgisayarım var. Ubuntu 13 e upgrade olurken yükleme sırasında takıldı ve saatler geçmesine rağmen bir şey değişmeyince reset atmıştım. Sonra ubuntu bir türlü düzgün açılamadı. Önceki versiyonlardan biri ile açtım. Ama tekrar update etti kendisini. Sonra bir şekilde çalıştı. Ama sanki eskisi gibi değil. Mesela cairo dock yüklü bende. Standart bilgisayarı kapat komutu çalışmamaya başladı. Sadece cairo dock üzerinden kapatabiliyorum. Bazen normal de kapanıyor ama çok nadir. Sonra chromium bir türlü user ımı kabul etmiyor falan. Her neyse 14 e kadar geldi bu şekilde ubuntu. Ama benim içimde hala birşeyler yanlış gibi bir his var. Tam performanslı ve düzgün çalışmıyor sanki. Temiz bir sayfa açmak istiyorum.

Sorularım:

Kendi user ımın bilgilerini kaybetmeden yeniden taze bir ubuntu kurmam mümkün mü?

Windows kısmına bir zarar verir miyim? (Bu arada aslında windows a da format atsam fena olmaz. Bu durumda iki işletim sisitemini de düzgün bir şekilde yeniden kursam yukarıdaki sorumla ilgili bir problem yaşar mıyım?)

Ubuntu değil de mint ya da fedora ya da x bir versiyon kursam user ım aynen çalışır mı?

Makinem Core2Quad 2.83ghz 8gb DDR2 400 Ram, Saphire HD4670 1GB ekran kartı. Sizce en iyi performans için hangi sistemi kurmalıyım?

Biliyorum biraz fazla oldu sorular. Hatta saçmalamış bile olabilirim. Acemiliğime verin. Şimdiden teşekkürler.

meda

Yükseltme taraftarı değilim.Kimse de sorun yaşamazsınız diyemez.Bence her zaman en sağlamı sıfır kurulum olmuştur.

-Kurarsınız fakat pek sağlıklı olacağını sanmıyorum.
-Hayır.Windows zarar görmez fakat 7'yi formatlayacaksınız Ubuntu grub onarımı gerekecektir.Her iki sisteme format atacaksanız önce Win. sonra da Ubuntu yüklemelisiniz.
-Kullandığınız uygulamaları bilmediğimden soru için net cevap veremem.Büyük ihtimalle yazılım sürümleri arasındaki farklılıktan kaynaklanan sorunlar olabilir.Onun yerine yeni ayarlamalar ile daha sorunsuz bir sisteme sahip olursunuz.
-Ubuntu 14.04,Mint 17 Cinnamon ...
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

geor roer

Merhaba,

Bugün Ubuntu 14.04 LTS 64 Bit kurdum fakat bilgisayarım çok yavaş. Bu yüzden bir de 32 Bit'lik versiyonu denemek istiyorum. Yani Ubuntu'yu silip tekrar Ubuntu yüklemek istiyorum. Windows'tan Ubuntu'ya geçerken gerçekleştirdiğim işlemlerin aynısı yaparak bunu başarabilir miyim?

meda

Baştan hata yapmişsınız. 32 bit 4 GB ve sonrasını okuyamadığından 4 GB RAM altı sistemlere 64 bit tavsiye edilmez.
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

D@bbe

64B için 4GB ram alt limiti hurafeden başka bir şey değil...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

geor roer

Nasıl düzeltebilirim. 32 bitlik versiyon USB'de hazır. Windows'u silip yükler gibi yüklersem bir sorun olur mu?

xhektor

Alıntı yapılan: meda - 31 Ağustos 2014 - 23:37:28
Baştan hata yapmişsınız. 32 bit 4 GB ve sonrasını okuyamadığından 4 GB RAM altı sistemlere 64 bit tavsiye edilmez.

8gb rami olduğunu yazmış. ramleri tam kullanabilmesi için 64 bitte kalması gerekli.

Hangi program yavaş çalışıyor acaba? Bilgisayarın açılış kapanış sürelerimi uzun?

Belki ekran kartı sürücüsü yüklenmemiş olabilir. ek sürücülerden ekran kartını yükleyebilirsin.

geor roer

Bilgisayarımın özellikleri şöyle: BELLEK: 1,9 GİB / İŞLEMCi: Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz x 2 / GRAFİK: Mobile Intel GM45 Express Chipset / İS TİPİ: 64-bit / DİSK: 150 GB

Açılma Windows'tan uzun sürüyor. Chromium'dan 5 sekmeyi aynı anda açınca ya da Fotoğraf Görüntüleyici ile VLC'yi aynı anda açınca yavaşlıyor. Fare imlecinin hareketi kesik kesik devam ediyor ve bu çoğunlukla açık olan pencerelerin kapanamamasıyla sonuçlanıyor. Ben de yeniden başlatıyorum.

Ayrıca ekran kartıyla ilgili bir sorun olabileceğini de öğrendim. (Daha çok yeniyim) Fakat uçbirimde ekran kartımın yüklü ve güncel olduğunu yazdı. Aynı bu bilgisayarla iki yıl önce de Ubuntu kullandım ve yağ gibi akıyordu.

xhektor

Bir de ''ek sürücülerden'' ekran kartını yükleyip dene.

meda

Alıntı yapılan: ğarekhasen - 31 Ağustos 2014 - 23:45:27
64B için 4GB ram alt limiti hurafeden başka bir şey değil...
Açıklayın ki yanlış bildiğimiz doğruları terk edebilelim.

geor roer

"Kullanılabilir ek sürücü yok" diyor pencerenin ortasında. Aşağıda da "kullanımda olan sahipli sürücü yok" diyor.

furkankalkan

Yeni nesil PAE çekirdekleriyle artık 4 gb üstü sorunu da kalmadı
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

@geor roer, sen yeni bir başlık aç lütfen oradan devam edelim. Bu başlık karışacak yoksa. Ekran kartı bilgilerin için bir şey yapmadan önce yeni açacağın başlığa şuradaki çıktıları geç lütfen: ekrankomut
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meda

Alıntı yapılan: dewilman - 01 Eylül 2014 - 11:56:45
Yeni nesil PAE çekirdekleriyle artık 4 gb üstü sorunu da kalmadı
O zaman bir tek siz biliyorsunuz. Adamlar hata yapmışlar :)
http://www.ubuntu.com/download/desktop/
32 bit sistemi 2 GB RAM ve daha düşük RAM olan makineler için tavsiye edilmiş.
Neden Pae çekirdek ile 4 GB ve daha RAM kullanabilirsiniz demiyor ?

Pae ile kurulup da sonrasında sistem ne kadar randımanlı çalışıyor. Donanım sorunları Pae sistemlerde daha fazla ortaya çıkyor.

heartsmagic

PAE konusunu başka bir başlığa mı taşısak? @meda, PAE çekirdekler sorunlu değil bence. Geçtiğin bağlantıdaki önerme kısmı tartışılan bir durum zaten:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu-website-content/+bug/585940

O önerinin nedeni de 32bit kalıpların her sistemde çalışabilmesi durumu. Eski sistemler 64bit destekli olmadığından böyle bir genelleme yapılıyor. Ancak işlemcinin desteği varsa PAE ile adreslenebiliyor bellekler ve bence sorun da oluşmuyor. Olabilecek tek sorun 64bit sistemlerin belleği biraz daha fazla tüketebiliyor oluşu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meda

PAE yeni bir teknoloji değil sistemlerin desteklediği tarihler falan da değişiyor. 10 ile 15 yıl arasında değişiyor.
Boyut destek olayında mesela Win 8 PAE çekirdeği en fazla GB destekliyor. Linux ise 64 GB desteği var. işin içine bir de OSX girdimi tamam olur. :)

PAE ile kurulan bazı sistemlerde zamanla RAM tanımama veya eksik görme gibi sorunların olduğunu gezinirken veya herhangi bir konu araştırırken birkaç kez denk geldiğimi hatırlıyorum. Sistem tavsiyelerinin genelide tavsiye edilen RAM 2 GB altı için 32 bit kurun yönünde.

Bu konu sistemlerden, 32-64 bit, işlemci türlerine kadar kayabilir. Haliyle burasıda donanım forumu olmadığı için durumu büyütmeye gerek yok.