Grub açılmıyor "FREQUENCY OUT OFF RANGE TRY OTHER RESOLUTIONS" hatası alıyorum.

Başlatan Bendini, 25 Ağustos 2014 - 23:45:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bendini

Esselatüvesselam,

Windows yanı sıra Ubuntu 14.04 kullanıyordum Herşey Windows a hükümetin dns solucanı bulaşmasıyla başladı dns hiçbirşekilde değiştiremiyordum ve bilgisayara komple format attım.

Windows yanı sıra yeniden indirdiğim iso ile ubuntu 14.04 kurmaya çalıştığımda wubiyle kurulum yapamadım cd ye yazmam gerekiyormuş herhalde bende 12.04 ve güncellerim derim.

Ubuntu açılırken FREQUENCY OUT OFF RANGE TRY OTHER RESOLUTIONS uyarısı alıyorum 3-4 kez çıkıyor ve toplam 15-20 saniye sonra pc giriş ekranına kadar açılıyor. bu uyarı sistemin değil tamamen monitörün uyarısı kanımca çözünürlükle alakalı olduğunu düşünüyorum. ve tüm bu olayın dahilinde grub ekranı açılışta görüntülenmiyor.

Tek fark yiğenimin su tabancasının içine tiner doldurup monitörüme sıkmasıyla adını feriha koyduğu monitörümün değişmesi idareken tüplü casper monitör kullanıyorum. daha önce bir çok kez format attım hiç böyle bişeyle karşılaşmadım uyarı kesinlikle monitöre bağlı başka bir tüplü monitörde denedim yine benzeri hatayı alıyorum.

Ve son olarakta güncelleme yapmaya kalktığım da donuyor kalıyor.

Yeniden wubiyi kaldırıp temiz bir ubuntu kurdum ve hiçbir işlem yapmadım önerilerinize göre hareket edicem şimdiden teşekkürler.

burk

@Bendini konuyu net anlamdım, neticede12.04 ve Windows yüklü ve tüplü Casper monitör mü kullanıyorsun?

Bendini

Alıntı yapılan: burk - 26 Ağustos 2014 - 00:02:03
@Bendini konuyu net anlamdım, neticede12.04 ve Windows yüklü ve tüplü Casper monitör mü kullanıyorsun?

Bilgisayar açılırken Windows u seçersem dümdüz açılıyor ama Ubuntu seçince 3-4 kez monitöre "FREQUENCY OUT OFF RANGE TRY OTHER RESOLUTIONS" uyarısı geliyor ve grub ekranı hiç görünmüyor.

burk