Canonical'dan bu kez Ubuntu Orange Box bulut depolama istasyonu

Başlatan okan_668, 20 Ağustos 2014 - 20:42:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

Genelde yazılım tarafında gördüğümüz Canonical Vakfı, ABD'de yapılan OpenStack toplantısında herkesi şaşırttı ve ilginç bir donanımla karşımıza çıktı.

Profesyonellere yönelik olarak hazırlanan ürün bir bulut depolama sistemi oluşturmayı hedefliyor ve adı da Ubuntu Orange Box. "Kutudaki bulut" şeklinde bir slogana sahip olan Ubuntu Orange Box, orta boy bir valiz büyüklüğünde ve aksesuarlar ile 30 kilogram ağırlığa ulaşabiliyor.

Ubuntu Orange Box; Canonical Vakfı ve İngiliz Tranquil bilgisayar üreticisi tarafından geliştirildi. Orange Box içerisinde 10 adet Intel tabanlı mikro sunucu yer alıyor. Her bir sunucunun içerisinde Ivy Bridge tabanlı Core i5-3427U işlemci, HD 4000 grafik birimi, 16GB DDR3 RAM, 128GB SSD ve Gigabit Ethernet portu bulunuyor.

Birinci sunucuda ise ekstra olarak Centrino Advanced-N 6235 Wi-Fi adaptörü ve 2TB Western Digital HDD yer alıyor. Tüm bu sunucular ise D-Link Gigabit switch ile bir küme içerisine toplanıyor. Günün sonunda 40 çekirdekli, 160GB RAM'e sahip ve 1.2TB SSD bulunan bir sistem karşımıza çıkıyor. Orange Box içerisinde Ubuntu 14.04 işletim sistemi, OpenStack Icehouse, Juju ve MaaS bulut yönetim araçları kurulu olarak geliyor.

Ubuntu Orange Box yaklaşık olarak 12750 $ fiyat etiketine sahip ve kurumsal bazda şimdiden ilgi çekmiş durumda. Ayrıca Stream sunucusu kurmak gibi farklı amaçlara sahip bireyler de cihaz ile yakından ilgileniyor.

yerelleştirme: okan_668

kaynak: http://www.zdnet.com/canonicals-cloud-in-a-box-the-ubuntu-orange-box-7000029575/
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

freeman

Alıntı YapBirinci sunucuda ise ekstra olarak Centrino Advanced-N 6235 Wi-Fi adaptörü ve 2TB Western Digital HDD yer alıyor. Tüm bu sunucular ise D-Link Gigabit switch ile bir küme içerisine toplanıyor. Günün sonunda 40 çekirdekli, 160GB RAM'e sahip ve 1.2TB SSD bulunan bir sistem karşımıza çıkıyor. Orange Box içerisinde Ubuntu 14.04 işletim sistemi, OpenStack Icehouse, Juju ve MaaS bulut yönetim araçları kurulu olarak geliyor. 
Burayı anlamadım. :)

Bir de 1.2 TB SSD nedir ya? ELim ayağım titriyor valla. :)
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

okan_668

Haberin ana kaynağı olan zdnet sayfasında içeriği görebilirsiniz.Haber yeni değil zaten. Ben haber forumda yer almadığı için paylaştım. Günün sonunda kırk çekirdekten kastı i5 işlemcili 10 mikro işlemcinin bir araya gelmesidir.Modifikasyonun matematiksel sonucu  olarak (16X10 ram)  ( 128X10 ssd)  i5 işlemcileri 4 çekirdek baz alırsanız 10 adet işlemciyle 40 çekirdek bir işlemcili sunucu bilgisayarı özelliği ortaya çıkmış oluyor. Zdnet in hesaplaması bu haberin linki ni aşağıda yeniden veriyorum .Mantıksal bir veri bütünlüğü oluşturuluyor. Her bir işlemci  ram veya ssd boyutu ile çarpılarak hesaplama yapılmıştır.

http://www.zdnet.com/canonicals-cloud-in-a-box-under-the-hood-7000030784/
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

freeman

Alıntı yapılan: okan_668Haberin ana kaynağı olan zdnet sayfasında içeriği görebilirsiniz.Haber yeni değil zaten. Ben haber forumda yer almadığı için paylaştım. Günün sonunda kırk çekirdekten kastı i5 işlemcili 10 mikro işlemcinin bir araya gelmesidir.Modifikasyonun matematiksel sonucu  olarak (16X10 ram)  ( 128X10 ssd)  i5 işlemcileri 4 çekirdek baz alırsanız 10 adet işlemciyle 40 çekirdek bir işlemcili sunucu bilgisayarı özelliği ortaya çıkmış oluyor. Zdnet in hesaplaması bu haberin linki ni aşağıda yeniden veriyorum .Mantıksal bir veri bütünlüğü oluşturuluyor. Her bir işlemci  ram veya ssd boyutu ile çarpılarak hesaplama yapılmıştır.

http://www.zdnet.com/canonicals-cloud-in-a-box-under-the-hood-7000030784/
Tamam şimdi oldu. Çeviri için teşekkür ederim.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

okan_668

Rica ederim .Zaten haberin metnine biraz dikkat ettiyseniz, herbir sunucu  i5 işlemci,16 gb ram ve 128 gb ssd ye sahip 10 sunucu barındırıyor diyor. Mantıksal olarak da doğru.Fiyatı da az değil yani Tl ye çevirince  25 bin tl civarı yapıyor.