Ubuntu'nun Üzerine Ubuntu Kurmak

Başlatan geor roer, 01 Eylül 2014 - 00:38:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

geor roer

Arkadaşlar Ubuntu'yu silip tekrar yüklemek istiyorum. Bilgisayarda Win de yok. 64ten 32ye geçeceğim. Nasıl yapabilirim?

neynefes

Normal kurulum adımlarını kullanarak diski silip yükleyebilirsiniz.

Hmm.. Ben ikinci başlığınıza cevap yazmışım.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44774.msg520206;topicseen#new

geor roer

Denedim ama olmadı. Şimdi tekrar denedim. Şu durumdayım: 32 bitlik usb'yi taktım. f12 ile seçtim. Dili seçtim. Disk biçimlendirme kısmındayım. Bir önceki denememde dosyalar inceleniyor diyordu. Disk biçimlendirmeye girmeden direkt dosyaları sil ve ubuntu yükle seçeneğini seçmiştim, kapandı. Şimdi şu disk biçimlendirme ile tamamen bilgisayarı temizleyip nasıl 32liği yükleyebilirim?

neynefes

geor roer

Maalesef olmuyor. Sanırım bilgisayar elden gitti.

neynefes

Olmayan nedir? Hangi adımda takılıyorsunuz?

geor roer

"Takas alanı oluşturulamadı diyor" "input/output" erroru veriyor. Kurulumdan çık diyor, çıkıyorum. Ubuntu'yu açıyor. Fakat birçok error vererek bu noktaya geldi. Bunun içinde bir hata barındırıp barındırmadığını kontrol edebilmek için yapabileceğimiz bir şey var mı?

furkankalkan

Ubuntu ya da herhangi bir Linux Live USB ile sistemi başlatıp sudo apt-get install gparted komutuyla gpartedı kurun. Sonra gparted ı açıp /dev/sda yı seçin. (Not: sakın /dev/sdb, /dev/sdc gibi seçmeyin) Daha sonra diski silip yeniden ext4 şeklinde formatlayın ve taze kurulum yapın.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

geor roer

Bilgisayarı açtım. F12 ile USB'yi seçtim.  "Try Ubuntu" ile "Install Ubuntu" yazan "Install" ekranı çıktı. Komutları hangi aşamada ve nereye gireceğim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2014 - 12:10:53

Yani artık ne eski ne de yeni Ubuntu var bilgisayarımda. Bir masaüstü açılıyor fakat hiçbir şey yapılamıyor. Uçbirim açılıyor, dediğinizi yazıyorum. "Bazı arşivler alınamıyor" diyor. Yazılım yükleyiciden deniyorum, internet bağlantısında sorun var diyor.

heartsmagic

@geor roer, başka bir yerde iletin veya başlığın varken ikincisini açmazsan seviniriz. Ancak, yönlendirme ile olabilir elbette bu.

Şu aşamada "Try Ubuntu" de, Gparted uygulamasını aç, zaten kuruludur. Ardından sda'yı seçip Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü ve takas alanını sil. Lütfen dikkatli ol bunu yaparken. Hatta normalde takas alanı varsa silmene de gerek yok, kurulumda orayı gösterebilirsin. Eğer takas alanı yoksa oluşturursun. Kuruluma geçmeden önce bir adet kök bölüm oluştur ext4 yap, bir de takas alanı oluştur makul bir boyutta. Örneğin 2GB. Sonra kuruluma geçersin. Fakat, I/O hatası veriyorsa sistem, diskinde bir sorun olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

geor roer

Kusura bakmayın. Bu işi halledebilmem için gereken sağlam başka bir bilgisayar var ve onu da bugün vermem lazım. Halledemezsem eğer her şey ortada kalacak diye telaşla ve acemilikle böyle yaptım.

Dediğinizi yaptım. Try ile açtım. Programı da açtım. Şimdi tarıyor. Fakat şöyle bir yazı çıktı: "input/output error during read on /dev/sda

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2014 - 12:34:26

dev/sda yok. Sadece dev/sdb1 ve unallocated var.

meda

Bu tip hatayı HDD bölümlerini bağlayınca yani HDD herhangi bir bölümü dosya yöneticisi ile açmadan kuruluma geçeceksiniz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Uçbirimden şu çıktıyı bir görebilir miyiz?

sudo fdisk -l
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.