[Çözüldü] Sık Sık Format Atmanın Sorunu Olur Mu?

Başlatan firenems, 20 Temmuz 2014 - 04:51:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

firenems

Ubuntu'ya yeni geçtiğim içim şu aralar terminalle çok haşır neşirim ve bazı kodları sorgusuz suhalsiz sadece sonucu gözlemlemek için çalıştırıyorum ve bazı kodlar sonucunda sıkıntılar oluşuyor, çakışmalar, hatalı kurulumlar vb. bir kurulumda baya sıkıntı yaşadıktan sonra ubuntuyu sıfırdan tekrar kuruyorum ve sıfırdan denemeler yapıyorum. Bunları şuan sadece gözlemlemek ve öğrenmek için yapıyorum o yüzden yeniden kurmanın bana kişisel olarak bir zahmeti olmuyor. Soru ne kadar mantıklı bilmiyorum ama sizce sık sık Ubuntu'yu silip tekrar kurmanın sistem açısından olumsuz tarafları var mıdır ? Çünkü windows için böyle bir şey duymuştum daha önce çok format atmak sistem açısından iyi değildir gibisinden, yoksa bunların hepsi hurafe midir ? :)

gecegezen

Kendi bilgim dahinde ne windows'ta ne'de diğer sistemlerde bir sorun olacağını zannetmiyorum ama sonuçta harddisklerin de usbler gibi bir yazma silme ömürleri var ama bu çoooooook uzak bir ihtimal o bence takmaya gerek yok onu o kadar.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

meda

HDD ömründen neden çalıyorsunuz ki sanal makine üzerinden denemeler yapın.Zamanla HDD üzerinde ölü bölgelerin ortaya ortaya çıkmasına sebep olur ta ki ölü bölgeler zamanla artarak HDD kullanılmaz hale gelir.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

firenems

İlk başta sanal makine ile başlamıştım ama sanal makine de kurulduğunda bazı eksiklikler ortaya çıkabiliyor, o yüzden normal kurulum tam kullanım açısından benim için daha iyi oluyor. Sonuçta sanal makinede de harddiske yazma ve silme işlemleri oluyor, normal kurulumda da yazma silme işlemi oluyor ben ikisinin farklı olduğunu düşünmüyordum. Normal kurulumda gerçekten HDD'ye ek bir zamet oluyor mu yani bunun normalde HDD'ye 8gb'lık bir dosya kopyalamaktan başka ek bir zahmeti var mı?

bytan

Sanal makinede de yazıp çizme oluyorsa da, yeniden işletim sistemini kurarken biçimlendirme yapıyorsan, yeniden tablo yapısı oluşturuyorsan, sabit diske sanal makinanın yaptığının bir iki tık daha üzerinde işlem yapmış oluyorsun. Çok mu sorun olur? Uzun vadede bir iki ölü bölgen oluşur, yeni bir sabit disk alırsın; ssd de kullanmıyorsan zaten fiyatları da makul seviyelerde.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.


Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

berkayaslan

Herhangi bir usb ya da harici hard Disk kullanabilirsin.  Ona tam kurulumda yapabilirsin.  Böylece eğer bir tehlikesi varsa ki var gibi anlatılmış bunları bertaraf etmiş olursun.

İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

firenems

Bad sector'lerin oluşabilme korkusu yeterince etkiledi beni o zaman bu işlemleri sanal makinede yapmakta ya da arkadaşın dediği gibi usb vb. ile sürdürmekte fayda var, hepinize teşekkür ederim. :)

heartsmagic

Konu kapanmış ama ben şuradaki arkadaş gibi düşünüyorum:
http://superuser.com/a/72142

Farklı görüşler var mıdır? Vardır elbette. Ancak yeniden kurulumun normal işlerden çok daha fazla veri yazacağını sanmıyorum. Yeri geliyor oradan oraya kocaman kocaman dosyalar ya da zilyon sayısına ulaşan veriler yazıp çiziyoruz. Zamanında disklerime kaç defa Linux kurduğumu, kaç dağıtım denediğimi dahi unuturdum. Sabit bir dağıtımın yanında türlü türlü dağıtımlar olurdu ve sürekli yeniden biçimleme yapardım. Şimdiye kadar bozulan diskim olmadı. Bu olmaz demek midir? Hayır. Ancak olmama ihtimali benim için olma ihtimalinden daha yüksek. Tabi şimdi SSD diskler çıktı iş biraz daha değişti, orası ayrı bir mevzu.

Bu arada, sanal makine olayına tamamen katılıyorum. Donanım meselesi yoksa ortada sanal makine bildiğimiz sistemin aynısıdır zaten. Deneme yapmak, sistemi öğrenmek için güzel bir yöntemdir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.