Bilgisayar ilk açılışta kalıyor.

Başlatan asukaki, 02 Temmuz 2014 - 14:42:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asukaki

İyi günler arkadaşlar. Msi GE620dx modeli dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Hard disk 3 e bölünmüş 1 inde windows diğer ikisi linux (rosa) için kullanılmakta. 2 yıldır sorunsuz kullanıyordum aynı şekilde. Geçenlerde bir hdd hatası verdi pek önemsemedim ki ondan sonra bir kaç kez daha çalıştı bilgisayar. Dün akşam bilgisayarı açmak istediğimde. Açma-kapatma düğmesine bastım ilk gelen karşılama ekranı yani MSİ yazan ve altında F3 recorvy del bios gibi ekranın olduğu yerde bilgisayar takılıyor ve ilerlemiyor. Ne biosa girebiliyorum ne kurtarma moduna sanki tuşlar kilitlenmiş gibi işlev görmüyor. Neden kaynaklanmıştır içindeki verileri nasıl kurtara bilirim ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Diskte sorun olsa BIOS aşamasını falan geçmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bir Canlı CD ile sistemi açıp diske bakmayı denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

asukaki

Çalışan cd ile denedim ama gene aynı yani cd den başlatılma olmuyor bootlanmıyor ki ilk açılıştaki ekranda kalıyor. Sanki donuyor işlem görmüyor çalışan cd tuşu açma kapama tuşu çalışıyor gerisi işlemiyor oradaki ekranda kalıyor ve aşırı ısınma oluyor.
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Disk sorunu ile BIOS'a girmenin ilgisi olmamalı. Disk sorunluysa sorunludur, sen yine BIOS ayarlarına girer istediğin işlemi yaparsın. Ayrıca, Canlı CD diskle değil bellekle işlem yaptığı için yine diskle alakan olmamalı. Eğer makine aşırı ısınıyor, başka türlü sorunlar yapıyorsa mesele işletim sistemi bağımsız olabilir, yüksek ihtimalle de öyledir.

asukaki

O zaman ya bellek bozuldu ya hdd öldü ya anakart gitti diyebiliriz galiba :S
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Disk olsa dediğim gibi sorun olmaz, bellekler olsa öter ama yine de BIOS'a girebilmen gerekir. Sen o aşamayı geçemiyorsan daha ciddi şeylerden şüphelenmek lazım tabi. Ne yazık ki donanım konusunda çok kabaca yorumlar yapabilirim. Konuya daha vakıf arkadaşlar gelirse daha iyi yorumlayabilirler belki durumu.

meda

Yerinde olsam farklı bir BIOS sürümün varsa dene. Eski,yeni,aynı sürüm tekrar yükle. Yoksa RAM değiştir. Anakart pilini çıkarak sıfırlama yap düzelmezse. Anakart ile veda zamanın gelmiş olabilir. :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

plazma

Bu şekilde açılışta kilitleniyorsa, sabit diski sök ilk olarka sistemden o şekilde açmayı dene bakalım biosa giriyor mu klavye çalışıyor mu oda olmaz ise shadowun dediği gibi ram denersin, gene aynı ise kuvvetle muhtmel anakar köprüsü,gpu yada cihpset gitmiş olablir kalıplanması gerekebilir ama çok sağlıklı değildir önermiyoruz onu anakart değişimi daha sağlıklı oluyor.

asukaki

Garip olacak ama 3 gün uğraşmanın sonunda bilgisayar açılmayınca. Bir bilgisayarcıya götüreyim dedim. Götürdüm adam sonra telefonla aradı beni bilgisayarda windows yok mu diye bilgisayar açıldımıki dedim açılmıyormuydu dedi :) açılmıyordu dedim servise gidince düzeldi kendiliğinden diyeceğim ama bir tehlike söz konusu olabilir zannımca yedeklerimi aldım artık :) sorun kendi kendine düzeldi arkadaşlar.
Linux'la Her Şey Mümkün!

plazma

Durup dururken düzelmez o :) Anakartta çatlak olabilir ozman sen her ihtimale karşın yedeklerini dvd gibi medyalara yedekle ne olur ne olmaz, geçmiş olsun o zaman

asukaki

Yedeklemeleri yaptım. Formatladım debian testing yükleyecektim olmadı dvd de sorun oldu. Bilmiyorum çatlak var mı diye ama bi ara mandalinalı soda içirmiştim bilgisayara :) ondan olabilir mi gerçi 1 yıl geçti üstünden ama bazen tuşlar basmıyor yapışıyor içini açıp silmiştik ama demek tam silemedim :)
Linux'la Her Şey Mümkün!