[Çözüldü] Sadece root'da yum komutları çalışmıyor :S

Başlatan DuzceLy, 06 Temmuz 2014 - 19:54:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DuzceLy

Gri ekran sorununu çözerken yenibir sorun meydana geldi ;

Root olarak putyden bağlandığımda yum list ,install ,remove gibi komutlar çalışmıyor ama diğer userlerde çalışıyor ilginç bir durum :S çözümü nasıl olmalıdır ?

plazma

DuzceLy

mesela neyi değiştirmeliyim iyide birden bire oldu bu ya diğer kullanıcılarda yok böyle bişey

plazma

Bir değişiklik yada bir ayar yapmadınız mı ? Durduk yere pek olmaz linux tarafında bu tür sorunlar, ne yaptınızda böyle oldu

DuzceLy

bende anlamadım ya :S etc yum repo dizininden googlechrome rpm eklemiştim onu sildim ondan sonra oldu galiba :S

plazma

5.10 kullanacaksanız detaylı dökümanları okuyun bence, bir biri ile bağlantılı çoklu sorunlar bildirdiğiniz için acemi olduğunuzu varsayıyorum Centos konusunda.

http://www.centos.org/docs/5/
http://wiki.centos.org/Manuals/ReleaseNotes/CentOS5.10

Bir konuda Redhat ın sürüm politikası [1] onların tabiri ile "production 2" tablosunda yer alıyor ve "Refreshed Hardware Enablement" +  "Software Enhancements" kısımları biraz kafamı bulandırdı diyebilirm.5.10 şuan için, onuda şu şekilde belirtmişler :

Alıntı YapSoftware enhancements are additions of new functionality beyond correcting defects or enabling previously existing functionality on a new hardware generation.

Alıntı YapNative hardware enablement is provided by backporting hardware drivers, etc., to the relevant version of Red Hat Enterprise Linux. Hardware enablement using virtualization is achieved by running an earlier version of Red Hat Enterprise Linux as a virtual guest on a newer version of Red Hat Enterprise Linux. See the Virtualization description below for details. NOTE: Hardware certification (including the associated hardware limits) applies to the version of Red Hat Enterprise Linux that is being used as the host.

Bence güncel bir sürüme geçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

1.  https://access.redhat.com/support/policy/updates/errata/

DuzceLy

pff yandık ya nasıl bir sorun çıktı :S iyide root ta oluyo diğer userlerde olmuyo saçma değilmi :p

heartsmagic

Alıntı yapılan: DuzceLy - 06 Temmuz 2014 - 19:54:07
Root olarak putyden bağlandığımda yum list ,install ,remove gibi komutlar çalışmıyor ama diğer userlerde çalışıyor ilginç bir durum :S çözümü nasıl olmalıdır ?

Ne sorun verdiğini görmeden nasıl yorum yapabiliriz? Verdiğin tam komutu ve aldığın bütün hataları buraya aktar lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DuzceLy

Örneğin yum list yapıyorum ;

Loaded plugins: downloadonly, fastestmirror, priorities
Loading mirror speeds from cached hostfile

oluyor devam etmiyor devam edip listelemesi gerek. instal ve emove gibi komutlarda çalışmıyor.

-----------

Şaka gibi şuandada listeliyor :S tmp klasörünü sildikten sonra sanırım düzelmiş ancak 120 gb hafıza var serverin ve %99 u falan doluydu ondanmı acaba böyle yapıyodu ? demek disk kullanımı ile alakalı bişeymiş