Ubuntu Kurarken Laptop Kapanıyor

Başlatan mami96, 09 Temmuz 2014 - 03:55:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mami96

Selam.

Ubuntu'nun bütün versiyonlarını denedim kuruluşta aşırı ısınmaktan dolayı laptop kapanıyor bundan dolayı da dağıtım kuramıyorum. Windows 8, Fifa 2014 gibi oyunlar 2 gb ram, 512 mb ekran kartında sorun yaratmazken Ubuntu'nun bütün sürümlerinde bu sorunu yaşıyorum.

Aslında sorun sadece ubuntuda mı diye merak edip

Crunchbang, Arch, Slack, Gentoo, Debian, Fedora, Mint, Kali, gNewsense gibi dağıtımlar kurmayı da denedim. Isınıp kapanıyor laptop.

Hani donanım kötü desek Windows 8 nasıl çalıştırsın? Text-Based kurulumda dahi aşırı ısınıp kapanıyor. Ve ben buna bir çözüm bulamadım maalesef :(

Kurulumda dahi ısınıp kapanıyorsa nasıl Linux dağıtımı kurabilirim ki? Sanal Kurulum deniyorum ancak onda. Ama onda da acayip kaynak tüketiyor bildiğiniz üzere.

Yeni bir laptop alana kadar Linux dağıtımı kurmayayım mı? Ya da önerileriniz nedir? Teşekkürler.

Not: Laptop'ın sol tarafına yumurta kırsam omlet olur o derece ısınıyor. Mecburen bu mesajı Windows ile yazıyorum şu an o bölge buz gibi sanki hiç ısınma yok.

5-6 yıllık kullanıcıyım ilk defa başıma böyle bir şey geliyor.

Teşekkürler

bytan

Makinanın marka modeli nedir? Bunun üzerinden google'a baktığında benzer sorunla ilgili sayfalara denk geldin mi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

meda

Çekirdek önyükleme seçeneklerinden acpi ile ilgili seçenekler denenebilir ya da kurulum yöneticisini güncelleyerek kuruluma başlayabilirsiniz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

plazma

Sol tarafı ısnıyor dediğiniz işlemcinin olduğu bölge olabilr fan temizliği ve termal macun değişimi yapın.

mami96

Arçelik marka maalesef kullanan görmedim.

Yarışmada hediye ile kazandım ben bunu.

Farklı olarak windows yüklemeyi denedim windows yüklenirken de ısınmamakta.

Temizliği yapacağım ama bu ısınma sorunu umarım geçer sıkıldım Windowstan :/

Tesekkurler ilginiz icin.

heartsmagic

Windows'ta ısınmıyorsa temizlik de iş görmeyebilir. noacpi, nolapic, acpi=off gibi parametreleri denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.