[Çözüldü] 14.04 mplabx kurulumu

Başlatan galenga, 20 Haziran 2014 - 19:57:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

galenga

herkese kolay gelsin ,

mplabx kurmak istiyorum fakat forumlarda orda burda yazan şu kodu  chmod +x MPLABX-v2.10-linux-installer.run denediğimde böyle bir dosya yada dizin yok diyor , indirdiğim bu dosyayı MPLABX-v2.10-linux-installer.run çift tıkladığımda da uygun yazılım bul diyorum pypar2 diye bir programla bir yere sanki içindeki dosyaları partlar halinde açtı fakat gene bir kurulum gibi olmadı , ne yapabilirim kurmak için ?

bu arada konu yanlış yerdeyse özür dilerim .

if

galenga

hocam indirdim indirilenler klasörümde , dosya adresi ile de denedim olmadı .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Haziran 2014 - 13:44:39

http://microchip.wikidot.com/mplabx:installation

şu adımları izliyorum fakat olmadı bu adımlar ile sorunsuz kuran olmuş , eksik birşey mi var acaba ?

heartsmagic

cd ~/İndirilenler
chmod +x MPLABX-v2.10-linux-installer.run
sudo ./MPLABX-v2.10-linux-installer.run
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

galenga

chmod: `MPLABX-v2.10-linux-installer.run''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

hocam yazdığımda böyle bir hata alıyorum .

heartsmagic

Bu durumda:

1. Ya paket İndirilenler dizininde değildir.
2. Ya sen ilk komutu uygulamamışsındır.

Kısacası paket neredeyse orada işlem yapacaksın. [bc]ls[/bc] komutu dizini listeler. Paket neredeyse [bc]cd[/bc] komutu ile oraya gider bakarsın.

galenga

hocam ilk komutu uyguladım pakette indirilenler kısmında zaten ;

hocam birde bir yerde dosyanın özelliklerden dosyayı program gibi çalıştırmaya izin ver kısmını tıkla demişler yeni hatırladım onu yaptım mplabx kuruluyormuş gibi ilk logosu falan çıktı sonra ,

There has been an error.
This installer requires root privileges. Please become superuser before executing the installer

hatası aldım galiba root olmak istiyor bilmediğimden uç birimden root olarak denedim :) ama gene olmadı .

if

ls ~/İndirilenler çıktısına bakayım.

galenga

if

@galenga, komut ve çıktıları ekran görüntüsü yerine buraya kod etiketi içinde aktar. İndirilenler dizini içerisinde .run uzantılı bir dosya göremedim.

galenga

hocam :) valla ne desem bilemedim dosyayı indirirken downthemall ile indirmiştim isminin sonunda _ falan vardı bende silmiştim ama özelliklerde executable diye yazarken sonuna .run yazdığımda çalışması lazım diye bu mantıkla gittim siz şimdi run göremedim deyince böyle birşeyin olacağı aklıma dahi gelmedi sonuna run ekledim ve komutları çalıştırdım çalıştı , hocam valla hakkınızı helal edin zamanınızı çaldım kusura bakmayın  :/

if

Helal olsun @galenga:) Ne kusuru, olur böyle şeyler:) Sorun çıkmadıysa çözüldü etiketi alayım: cozuldukonusu

galenga

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Haziran 2014 - 16:06:42
Bu durumda:

1. Ya paket İndirilenler dizininde değildir.
2. Ya sen ilk komutu uygulamamışsındır.

Büyük konuşmamak lazım, demek ki paket indirilenler dizininde olup ismi değişmiş olabilirmiş :D