[Çözüldü] Kubuntu fare imlecini Ubuntu'ya yüklemek

Başlatan mozhan, 18 Haziran 2014 - 02:08:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mozhan

Merhabalar forum da da ubuntuda da yenıyım konu acmayı da bılmıorum zaten yanlıs yere de acmak ıstemıorum benım bı sorum olacak

acaba kubuntudaki mause imlecini ubuntuya yukleyebiliyor muyuz ??
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

heartsmagic

Konuyu bölüp buraya taşıdım. Konu açmak basit, doğru bölüme gittikten sonra sağ üst köşeden "Yeni konu" diyebilirsin.

İmleç temaları da şurada oluyor sanırım: /usr/share/icons/

Eğer kurulu bir Kubuntu'dan alınacaksa buradan alınabilir. Yok, kurulu bir sistem yoksa adı falan neyse ona göre arama yapılır, bulunur, sisteme kopyalanır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mozhan

sistemde suan ubuntu ve win8.1 var sadece
ben internetten imleç için gerekli dosyaları indirip söylediğiniz dizine kopyalasam onu aktif etme eylemini neden yapacağım ?

heartsmagic

Şimdi, dosyaları bulduktan sonra ister o söylediğim dizine, istersen kendi kullanıcına ait olan .icons dizinine koy. .icons dizini başlangıç dizininde olur ve gizli dizindir. Dikkat edersen başında . (nokta) var. Başlangıç dizinindeyken ctrl+h dersen gizli dizinleri görebilirsin. Eğer .icons dizini yoksa elle kendin oluşturabilirsin, fakat söylediğim gibi başında . (nokta) olsun. Bunu anlatıyorum zira diğer dizine yazmak için yetki ile açman gerekir, eğer sistemde birden fazla kullanıcı yoksa oraya koymana da gerek yok.

Dosyaları kopyaladıktan sonra Unity Tweak Tool uygulamasını aç. Tema bölümünde Görünüm, oradan da İmleç sekmesine gel. Kopyaladığın tema orada görünüyor olmalı, seç.

Ardından şu komutu uygula:
sudo update-alternatives --config x-cursor-theme

Bir liste gelecek, başında sayılar olacak. Kurduğun tema hangisiyse başındaki sayıyı yaz ve onayla. Daha sonra oturumu kapatıp tekrar aç.

mozhan

bahsettıgınız dızıne dosyayı kopyalamak ıstedıgımde soyle bı hata alıyorum
The folder "ComixCursors-0.8.2" cannot be copied because you do not have permissions to create it in the destination.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Haziran 2014 - 02:48:17

soyledıklerınızı yaptım yenıden baslattıktan sonra sectıgım tema geldı cok tesekurler konuyu kapatabiliriz

heartsmagic

İlk aldığın hatayı açıklamaya çalışmıştım esasında, umarım neden o hatayı aldığını anlamışsındır :)
Çözülen başlıkların için sen şunu yapabilirsin: cozuldukonusu
Ardından biz de konuyu kapatırız.