Elementary os Luna Grub yüklemesi hakkında...

Başlatan emrah08, 15 Haziran 2014 - 16:33:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah08

Ilk komutta yol bulunamiyor gibi bir hata verdi. Galiba bu sekilde bunu cozmemis zor olacak. Acaba ben size 2 harddiskin de bolumlerini gosteren bir resim yollasam ve onun uzerinden bana bir kurulum yonergesi tarif edebilir misiniz?

if

emrah08

Yani harddisklerin durumuna gore ne sekilde yapabilirim kurulumu. 2. Harddiske yapiyorum kurulumu

emrah08

Ubuntu kurulumunu denedim su anda verdiginiz link tarifine gore fakat yine olmadi. Laptoptaki disklerimin goruntusunu gonderiyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@emrah08, önyükleyici kurulacak aygıt olarak /dev/sdb seçmeniz gerek çünkü Ubuntu'yu /dev/sdb2'ye kurmuşsunuz.

emrah08

Onu da denedim sonuc ayni malesef fakat soyle bir sey denedim. Oncelikle ext4 formatinda yukleme bolumu olusturdum. Ardindan swap alani. Ve kurulum seceneklerinde ubuntuyu windowsun yanina kur secenegiyle yukledim. Yuklemeden sonra rescue grub ekraninda kaldi yine. Ancak acilis boot seceneklerinden F12 ile harddiski secip baslattigimda ubuntu boot ekrani geliyor ve sistemleri acabiliyorum. Fakat direk acarken bu olmuyor. Simdi diyeceksiniz ki boot seceneklerinde hdd yi ilk siraya alin. Fakat zaten ilk sirada. Sorun da bu.

if

Dvd yuvasına bağlı olmasıyla alakâlı olabilir. Dvd seçeneğini ön sıraya alınca ne oluyor?

emrah08