elementary os luna bootlader hakkında

Başlatan emrah08, 13 Haziran 2014 - 21:52:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah08

arkadaşlar merhaba.Windows 8.1 yüklü laptopumda başka bir bölüme elementary os luna kuracağım.Fakat Açılışta dual boot seçeneği gelmesini istemiyorum.Direk windows açılsın.Elementary os luna ise kullanmak istediğim zaman usb den boot edip açmak istiyorum.Nasıl yapabileceğimle ilgili yardımlarınızı rica ederim.

tlg

Bir aralar bunu bende düşünüyordum, ancak hiç deneme yapma şansı bulamadım sadece fikir olarak kaldı. Sistemi kurduktan sonra ön yükleyiciyi harici bir USB diske yükler, bilgisayarı USB ile açıp öyle girebilirim diye düşünmüştüm. Deneyebilirsiniz isterseniz, tabi olur mu olmaz mı bilinmez. Belki deneyen arkadaşlarımız vardır.

emrah08

bu yöntemi hackintosh sistemde kullanıyorum.Fakat linuxta nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.Usb ye kurabileceğim bir bootloader varmı? Yada elle boot edebileceğim bir komut?

heartsmagic

Kötü niyetle sormuyorum, bu kadar zahmete gerek var mı?

Grub kullanılır, ilk sıraya Windows alınır.
Grub yerine Windows'un ön yükleyicisi kullanılır, Windows ilk sıraya alınır.

Kurulum esnasında Grub için USB bellek gösterilebilir, eğer işe yaramazsa elle kurulum denenebilir:
http://askubuntu.com/a/180091/32037
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emrah08

Benim dışımda bilgisayarla arası çok iyi olmayan kişiler de bu laptopu kullandığı için dual boot ekranı sorun olabilir diye yapmak istemiyordum.Yardımlarınız için teşekkürler.

heartsmagic

İlk sıraya Windows alınır ve geçiş süresi kısa tutulursa bence sorun olmaz, inan daha az zahmet çekersin :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.