[Çözüldü] Fan Susmuyor

Başlatan Wolverine, 11 Ocak 2009 - 14:57:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Wolverine

Herkese merhabalar,
Daha önceden de Ubuntu kurmuştum(eski bilgisayara) fakat bazı problemler yaşamıştım.Ancak Ubuntu kurmakiçimde kaldı.Fakat şöyle bir sorunum var.Benim fan Live Cd olarak kulandığımda da,kurduğum da hiçbir zaman susmuyor.Hep çalışıyor.Normalde Xp Logosu gelene kadar çalışıyor sonra duruyor ama Ubuntu'da hiçbir zaman durmuyor,aralıksız en gürültülü seviyede çalışıyor.Bu da beni rahatsız ediyor.Buna nasıl bir çözüm getirilebilir?Bu sorunu halletmem için yardımcı olursanız sevinirim.

Wolverine

Arkadaşlar yardım edebilecek birisi yok mu?Nereye baktıysam çözüm bulamadım.Bu arada sanırım fan ekran kartına ait.Ekran kartım:Geforce 9600 GT.

Bedreddin

Ekran kartı sürücülerini kurduğunuzda düzelmesi lazım. Kurulumla ilgili başlığı forumda arama yaparak bulabilirsiniz.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: 2600 - 11 Ocak 2009 - 20:03:12
ekran kartının fanı okadar ses çıkarmaz işlemci fanıdır o

Kesinlikle  işlemci fanı.

OKAN

O zaman işlemci frekanslarıyla oynayın derim.

Wolverine

İşlemcim Intel e7200.Yahu az önce arkadaşın Lenovo laptop'a taktık,live cd ile sorunsuz çalıştı.Ama bendeki ses çok tedirgin edici son hızda çalışıyor ve durmuyor.İşlemci frekanslarıyla alakalı olabilir mi bilmiyorum ama biraz daha araştırma yapmak da fayda var.  ::)

Bedreddin

Ben hemen sürücü diye atlamışım ama arkadaşlar haklı BIOS'ta olmalı ilgili ayar, araştırılacak fazla bir şey yok BIOS'u kontrol etmeden. Eğer BIOS ayarlarınız bu konuda doğru ayarlanmışsa, bu sefer de Ubuntu'yu açıp sistem yük altındayken sıcaklığa bakın, eğer fazla ısınıyorsa termal macununuzda bir sorun olabilir, ya da işlemci soğutucusu işlemciye temas etmiyor olabilir. Durum netleşsin eğer sorun mekanik bir sorunsa nasıl aşacağınız konusunda yardımcı olabilirim.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

heartsmagic

Windows altında çalışan bir donanımda hata olma olasılığı biraz düşük. BIOS altında  mesele çözülür mü bilemiyorum ancak sende Ubuntu ile işlemci frekans ayarlayıcı servisin çalışmadığı bir gerçek.

sudo /etc/init.d/powernowd start dediğinde fan susuyor mu bir kontrol et bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Wolverine

Yardımınız için teşekkür ederim.En yakın zamanda sonucu bildireceğim.Bu aralar biraz meşgulüm.  ;)

Wolverine

Sorun çözüldü!  ;)
Sorun ekran kartı sürücüsüymüş.Oh be!Sessiz sessiz kullanıyorum artık.Herkese teşekkür ederim.