Acemiyim ve birtürlü AMD HD Ekran kartı sürücüsünü kuramadım :(

Başlatan brhmc64, 01 Mayıs 2014 - 16:02:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brhmc64

arkadaşlar yeniyim ubuntunun tasarımına hayran oldum ve kurdum alışması zor ama yakında üstesinden gelirim diye düşünüyorum. :) herneyse sorunum şu ekran kartım: MSI  Cyclone AMD HD Radeon 6850. Gerekli driver dosyasını .zip olarak indirdim çıkarttım. Konsolu açtım fakat bir türlü kuramıyorum şu tarz hatalar veriyor:

root@halodayi-MS-7678:/home/halodayi# sh ./amd3434.run
sh: 0: Can't open ./amd3434.run

Bu sorunu çözdükten sonra şu hatayı verdi:

root@halodayi-MS-7678:/home/halodayi# sudo chmod 777 amd3434.run
chmod: `amd3434.run''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
root@halodayi-MS-7678:/home/halodayi# sudo sh ./dayim/amd3434.run
sh: 0: Can't open ./dayim/amd3434.run

Nasıl çözerim? indirdiğim dosyalar İndirilenler klasöründe acaba dizini yanlış yazıyorumda olabilir. Ekran kartı driverını güncellememin sebebi web sayfalarında gezinirken sağ taraftaki scrollbar ile aşağı hareket ederken donmalar oluyor sistemim ezik bir sistem değil yani sağlam bir sistem :) konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

zip dosyasını şurada /indirilenler/amd-catalyst-14-4-linux-x86-x86-64.zip

cagriemer

heartsmagic

Sistemde tek kart mı var yoksa bir de yanında Intel var mı? Yani melez mi sistem?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1777499

belki işine yarayabilir. Hemde böyle bir yabancı siteden çözersen sorununu senin için bir tecrübe olacaktır. Ayrıca kendi başınada bir şeyler yapmalısın bence...
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

@eronis, yardım etme isteğini cidden anlıyorum fakat yardım edeyim derken sorunlara yol açabilecek şeylere neden olma bence. Öncelikle, ATI konusunu forumumuzda mevcut. İkinci olarak da sistemde çift kart varsa buna göre davranmak lazım. Kısacası, yardımcı olmaya başlamadan önce biraz daha sistemi ve forumu tanımaya çalış.

heartsmagic

Basit bir şekilde depolardan fglrx fgrlx-pxpress paketlerini kurmayı denedin mi?