[Çözüldü] Kurulum Başlamıyor ve Hata Ekranı Alıyorum

Başlatan kemalersan, 12 Haziran 2014 - 23:13:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemalersan

Öncelikle merhabalar.Bu benim ilk ubuntu maceram ve ne yazık ki aksilikle başladı :)

Bugün itibari ile güncel ubuntu sürümünü indirdim,kurulum bilgilendirme sayfasında ki adımları takip ederek DVD ve USB'ye *önyükleme yaptım.Her iki yöntemle de kurulumu denediğimde öncelikle altında iki simge olan kırmızı bir ekran geliyor.Uzunca bir bekleyişin ardından bir dizi hata mesajı alıyorum.Ekran görüntüsü alamadığım için fotoğraflarını çekebildim.

heartsmagic

ISO'nun md5 bütünlüğü denetlenmiş miydi?
Makine dizüstü mü? Eğer öyleyse marka ve modeli nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kemalersan

Masaüstü bilgisayara kurulum yapmaya çalışıyorum.Belki alakası vardır bilemiyorum ama denemek için windows 7 kurmaya çalıştığımda da benzer şekilde donma yaşanıyor.

Şimdi Md5sum programıyla denetleme yaptım.Md5 check sums are different uyarısı aldım.Sanıyorum yeniden kurulum dosyası indiricem.Tekrar deneyip sonucu yazarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2014 - 09:33:03

Sıkıntının dosya da olduğunu düşünmüyorum.Tekrar indirdim ve usb'ye boot ettim.Ancak aynı kırmızı ekrandan sonra bu seferde sol üst köşesinde kırmızı dikdörtgen bi leke olan ekran geldi.Dondu kaldı.Aynı usb bellek ile netbook'um da denedim.Şu an bu yazıyı da ubuntu üzerinden yazıyorum zaten :)

heartsmagic

Bu durumda diskinde veya başka bir donanımda sorun olabilir. USB üzerinden kullandığın Ubuntu ile diskini denetleyebilirsin.

kemalersan

Sanırım sizin dediğiniz gibi donanımla alakalı bir sordundu ancak sonunda yüklemeyi başardım.Benzer sorun yaşayan arkadaşlar için verebileceğim net bir cevap yok ne yazık ki.Bilgisayarımı tamire götürdüm ve win7 kuruldu.Ekran kartımın bozulduğunu fark ettik.Onboard ekran kartı ile bilgisayarımı başlattım ve kurulumu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim.

heartsmagic

Mesele bozuk grafik kartı olmasın :) Hani aşikar bir şeyi soruyor gibiyim biraz.  Geri bildirim yaptığın için teşekkür ederiz.