Başlangıçta kalıyor

Başlatan ercindmn, 02 Mayıs 2014 - 03:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercindmn

En son bu kodu yazdıktan sonra bilgisayar reset attığımda kapandı birdaha açılmıyor başlangıçta passwordumu yazdıktan sonra bekliyor 30dk kadar bekledim gelmedi. Daha öncesinde de birkaç kod yazmıştım ekran çözünürlüğünü ayarlamak için birtürlü ayarlıyamadım.

Şifremi yazdıktan sonra kalıyor yardım lütfen

Bu da tam olarak kaldığı yer çok bekledim ama gelmedi ne yaptıysam olmadı

:(  :(  :(  :(

cagriemer

Ev dizinindeki .Xauthority dosyasinin sahipligi root'a gecmis olabilir. Giris yapmanizi istedigi ekranda Ctrl+Alt+F1 ile terminale dusup giris yapmayi deneyin kullanicinizla. Giris yapabilirseniz ev dizininde ls -al komutunu yurutun. Eger .Xauthority dosyasinin sahipligi root'ta ise kullaniciniz uzerine alin. Ardindan Ctrl+Alt+F7 ile giris yapma ekranina donup tekrar oturum acmayi deneyin.

ercindmn

Deniyip akşama cevap yazıcam teşekkürler

eronis

dostum amd linux ile sorun çıkarıyor. Eğer AMD kullanacaksan fglrx yada amd nin kendi sitesini biraz kurcalayıp linux driverlarını indirecen. Yada hiçbirisi olmazsa Xorg sürücüleride hatırı sayılır iş görüyor. Tek sorunu performans... Benim şu anki pc de AMD şahsen Xorg o kadar kötü değil. AMD ise kurcalama :D
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

@eronis, biraz yanlış yönlendirme yapıyoruz sanki. AMD sorun çıkartıyor diye bir şey söz konusu değil doğrudan. Eski kartlara destek olmayabilir belki ancak güncel kartlar ve sürücülerle sorunsuzca sistemlerini kullanan arkadaşlar var. Kısacası ince eleyip sık dokuyarak yorum yapmak lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Haklısın genelleme yapmışım farkında olmadan. Ekran kartının eski olduğunu baz alarak yorum yaptım.

Arkadaşım genede AMD kötü değil ucuz olmasıda asıl teşvik unsuru ki büyük ihtimalle ben yeni bilgisayarımı fiyatı nedeniyle AMD alacam.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

canosayan

Konu virtualbox olunca amd olamasının bir önemi kalıyor mu? hımm.
Chmod bizim işimiz.

ercindmn

@cagriemer kardeş terminali açtım deep-virtualbox login: komutuna neyi yazıcam sonra password istiyor ama password a birşey yazilmiyor sanırım ilk baştaki login kısmına yanlış birşey yazdığım için olabilir

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2014 - 18:40:51

Ekran çözünürlüğü 600pixel civarındaydı belkide daha düşüktü küçücük ekranda kullanıyordum araştırdım o kadar bu videoda adamın yaptıklarının tamamını yaptım kodları yazdıktan sonra AMD catalyst center yüklensin diye ama birdaha açılmadı teşekkürler video linki : www.youtube.com/watch?v=Ka5gBMlo-zo

if

@ercindmn, nereye kadar geliyor sistem?

ercindmn

Tam olarak kullanıcı girişine kadar giriş yapıyorum ama son fotoğraftaki gibi boş bir sayfada bekliyor terminal açılıyor ordan giriş yapabiliyorum ordan bu sorunu düzeltme imkanımız var mı

heartsmagic

Alıntı yapılan: ercindmn - 02 Mayıs 2014 - 18:15:05
@cagriemer kardeş terminali açtım deep-virtualbox login: komutuna neyi yazıcam sonra password istiyor ama password a * bir şey yazilmiyor

Yazılıyordur ancak görünmüyordur. Doğru parolayı dikkatlice yazıp girmeye çalıştın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.