14.04 kurulumda sorun

Başlatan decebaluus, 22 Nisan 2014 - 23:40:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decebaluus

merhabalar daha önce ubuntu kullanmıştım yeniden kullanmak istiyorum. win7'nin yanına kuracağım ve kurulumda win7'nin yanına kur diyorum ve bilgisayar yeniden başlıyor win7 açılıyor. sonrasında ubuntu yükleyicisi geliyor orada kur diyorum dosyaları c'ye çıkarmaya başlıyor ama nonetype diye hata alıyorum ve kuramıyorum ubuntu'yu yardımcı olursanız sevinirim..

meda

Sanırım daha önce wubi ile Windows içerisine kurulum yaptınız.Artık Windows içine kurulum yapmayıp HDD bölümüne gerçek kurulum yapacaksınız.Ya da sanal bir makineye yükleme yaparak kullancaksınız.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

decebaluus

daha önce kurulum yaptım ama format atarak win7 yi falan tamamen kaldırmıştım şimdi yeniden kurmaya çalışıyorum ama olmuyor. ayrıca c ye ubuntu yöneticisi ubuntu klasörü oluşturuyor kurulum olmayınca ordan uninstall diyip kaldırdım ubuntu klasörünü ve ubuntu yöneticisinin yaptıklarını..

heartsmagic

Yeni sürümlerde WUBI desteği yok. Diskinden gerçek bir bölüm ayırıp normal kurulum yöntemini denemelisin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decebaluus

wubi olayını bende anlamadım benim okuduğumda wubi desteğinin olmadığıydı. sitede yazan kurulumu takip ederek yapıyorum usb ye yazdırıyorum indirdiğim iso uzantısını. sonra kuruluma geçiyorum ve ilk yazdığım oluyor. peki şu anda ne yapalıyım ?

heartsmagic

Kurulumda yanına kur deme, "Başka bir şey" diyerek diskinden elle iki bölüm oluştur. Örneğin biri 20GB olsun diğeri de bellek (Ram) boyutun neyse o kadar. İlkini ext4 olarak biçimle, ikincisini takas (swap). Daha sonra kuruluma devam ederek yeni ayırdığın 20GB'lık bölümü / olarak bağla. Bölüm ayırma işlemini dikkatlice yap lütfen, hayati verilerin varsa yedeklemeyi de unutma. Sen yanlış bir şey yapmadıktan sonra sorun olmaz ancak dikkatsizlik nedeniyle verilerini kaybetmen de kötü olabilir.

Bir de şunu sorayım, makinede UEFI var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decebaluus

UEFI'nin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. bildiğim BIOS'un yerine olduğu sadece bu da yanlış olabilir. UEFI'nin olup olmadığına nasıl bakabilirim ?

meda

Ya da ilk sistem yedeğini al.Sonra Windows 7 ile kullanacaksan HDD'de Ubuntu için 10-30 GB arası yer lazım olacak.
Belki de Windows 7 tamamen kaldırıp yerine Ubuntu kurup Windows 7 sanal sistem oluşturup kurarsın.

UEFİ hakkında biraz yardımcı olacaktır.http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

decebaluus

yardımlarınız için teşekkürler 'başka bir şey' diyip öyle kuracağım en garanti yol öyle sanırım