Steam ve öteki programlar çalışmıyor.

Başlatan thejoker33, 19 Nisan 2014 - 10:36:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thejoker33

Öncelikle konuyu nereye açıcağımı tam bilemedim yanlışsa şimdiden özür diliyorum.

Sorunuma gelince steam teamviewer yada skype indiriyorum mozilladan indikten sonra direk olarak açıyorum

Gibi bi hata alıyorum.
Ayrıyeten  ben ubuntuyu flasha yazmaya çalışmıştım yazamayınca arkadaşım bana ufak boyutta ubuntu setub gibi bişi attı direk windows 7 üzerindeyken kurdum bu şekilde kullanıyorum bununla bi alakası yada bunun bi zararı olurmu ?

kodadiirem

Uzantısı .deb olan dosyaları yüklemek için Gdebi Paket Yükleyicisi adlı programı kullanabilirsiniz.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

sem

İç hata demiş gerçi ama sorun acaba Yazılım merkezinde mi yoksa .deb dosyasında mı bir sorun var.

sudo dpkg -i /home/lenovo/İndirilenler/steam_latest.deb

.deb paketinin yolunun doğru olduğuna emin olunuz. Ben sadece hata görebildiğimi yazdım, yanlış yazmış olabilirim ya da siz dosyayının yolunu değiştirmiş olabilirsiniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

plazma

ubuntu 14.04 32/64  hangi sürüm var hocam sizde ?

Benim sistemim 14.04 64bit LTS skype ve steam sorunsuz çalışıyor hatasız kurdum,  teamviewer programinda şimdi deneyerek yazarım burdan.

team için bağımlılıklar eksik çıktı bende :

plazma@Atilgan:~/İndirilenler$ dpkg-deb -I teamviewer_linux_x64.deb | grep Depends
Depends: bash (>= 3.0), libc6-i386 (>= 2.4), lib32asound2, lib32z1, libxext6, ia32-libs

lib32asound2 skıntılar var paket kaldırılmış el ile indirip kurdum oda libasound2 ye ihtiyaç duyuyor fakat o son sürümde olmasına karşın yüklenemedi bakalım kim kazancak :D

şimdi sizde de büyük ihtimalle 64bit var sorund aynı teamviewer_linux_x64.deb bu dosyada bağımlılıkları istiyor ama bazıları depolardan kaldırılmış el ilede kurulmuyor çokta önemli değil, ubuntu yazılım merkezinden Gdebi yi kurun ardından http://download.teamviewer.com/download/teamviewer_linux.deb adresindne bu dosyay indirin sonr sağ tıklayıp gdebi ile kurulum yapın. 64 bit sürümü düzeltilene kadar işinizi görecektir.

heartsmagic

Harici paketlerin Yazılım Merkezi ile kurulum sorunu vardı, devam ediyor olabilir. Söylendiği gibi elle kurulabilir paketler.
Fakat ben esas kurulum kısmını anlamadım. Arkadaşının sana verdiği şey Wubi mi? Olmaması lazım, ancak Windows üzerindeyken kurdum dediğine göre başka bir şey olamaz. Ubuntu sürümün nedir?

lsb_release -a

çıktısını buraya geç lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

sublime paketini (geliştiricilere ynelik bir metin editörünün harici deb paketi) tıklayarak kurabilmiştim ben, sorun her pakette devam etmiyor sanırım.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Paket bağlamında olmaması lazım esasında sorunun, öyle miydi acaba? Başka bir sorun olabilir o zaman bu başlıktaki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.