14.04 LTS Kuırulumu hakkında yardım

Başlatan WyverN, 19 Nisan 2014 - 11:02:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

WyverN

Arkadaşlar merhaba birkaç sorum olacak 64 bit sürümünü usb'ye yazdırdım fakat D sürücüsündeki bilgilerimin kalmasını istediğimden dolayısıyla sadece C'yi windows'un kurulu olan alanı silmek istiyorum fakat o disk bölme ekranında (orada ekran görüntüsü almayı unuttum) Windows yazıyor 200 küsür mb'lik bir şeydi sanırm sonra 2 tane daha şey var birincisi C, diğeri de saklamak istediğim D. fakat şöyle bir şey yaptım C'yi ve o 200 küsürlük şeyi delete dedim sonra tekrar ekle diyip kurulum yapmak istedim ama şöyle bi sorunla karşılaştım.
http://hizliresim.com/b85J8m

bu arada bilgisayar özelliklerim intel(r) core(tm)2 quad cpu q8200 2.33 ghz 4 gb ram, ekran kartı nvidia geforce 9600 gso 512

mendirec

Kök dizini belirtmemişsiniz. Sda1 üzerinde iken "change" butonuna basın ve bağlama noktasını "/" olarak seçin veya elle yazın.
NTFS için ise herhangi bir biçimlendirme yapmayın, bilgileriniz silinir.

WyverN

Şuan dediğiniz gibi yaptım fakat şöyle bir sorunla karşılaştım, c iyi sildim onun üstündeki o windows loader 104 mbmiş bu arada, sonra tekrardan ekle dedim takas alanı istiyor ne kadar oluşturmalıyım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Nisan 2014 - 11:57:26

Türü de ntfs mi olacak yoksa ext4 mü?

mendirec

İlk mesajında sisteminde 4 gb ram olduğunu belirtmişsin. Bence bu ram miktarı yeterli ama illa takas alanı istiyorsan 2 ile 4 gb arası oluşturabilirsin.
Bu arada Windows'u sildiğine göre "Windows loader" kısmına gerek yok diye biliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Nisan 2014 - 12:03:16

Takas alanı için "Linux-swap" olması lazım en azından "swap" kelimesi geçer.

WyverN

Kurulum bitti yalnız bir şeyi yanlış yaptık sanırım siyah ekranda kaldık :))

mendirec

Tam olarak nerede kalıyorsunuz? Grub ekranından sonra mı yoksa Ubuntu yazısından sonra mı?
Komut ekranına düşebiliyor musunuz? Ctrl+Alt+F1

WyverN

Şöyle söyliyim ilk açılışta intel falan geçiyor sonra siyah ekran solda beyaz bir _ yanıp sönüyor :)

mendirec

Bilgisayar boot işlemini sabit diskten yapıyor değil mi?
Bilgisayar açar açmaz Shift tuşuna basılı tutun bakalım grub ekranı görünecek mi?

WyverN

Sanırım mantıksal dedim ondan öyle yaptı birincil olarak diyip tekrar deneyeceğim. Aöf sınavım var şimdilik ona yetişmem gerek yardımlarınız için çok teşekkürler eğer yapamazsaö buradan sizi rahatsız ederim :))

mendirec

Mantıksal bölümden kaynaklandığını düşünmüyorum. Canlı Cd/Usb ile açıp aşağıdaki komutun çıktısını verebilir misin?
sudo fdisk -l
Sınavında başarılar dilerim.

WyverN

teşekkür ederim. Az önce formatladım, mantıksaldan olmuş sanırım birincil olanı işaretledim ve yaptım yalnız şöyle bir sorunum oldu steam'dan team fortness 2 indirdim donmalar mevcut :/ Bir de youtube'da bu sayfada bazı adobe flash player eklentileri gerektirir olayını çözemedim.

mendirec

Yazılım merkezinden kısıtlı ilaveleri kur. Oyundaki donmalar ekran kartından kaynaklanabilir. Bu bilgisayar masaüstü mü dizüstü mü?
Aşağıda bağlantısını verdiğim sayfadaki komutların çıktılarını paylaşırsan arkadaşlar yardımcı olabilir. Çıktıları verirken kod etiketi kullanırsan seviniriz.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

WyverN

tamamdır deneyeceğim teşekkür ettim masaüstü, aslında ilk başta nvidia'ya girip elle seçip indirdim daha sonra kasmalardan sonra pc içindeki güncellemelerden bi tanesini denedim, az sonra tekrar deneyeceğim son durum ne : ) normal şartlarda win7'de hiç takılmadan oynayabilidigm bu oyunu steam'da linux oldugu icin ayni performans almam mümkün müdür?

mendirec

Left 4 Dead 2 oynuyorum. Bu oyunda OpenGL ile DirectX'e göre daha fazla fps alınmış.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35135.0
Ben de ekran kartı olarak Nvidia GT 630 var, Team Fortress 2'yi donmadan oynayabiliyorum.

heartsmagic

Bir başlıkta bir sorun konuşursak çok güzel olur. Yoksa bu başlık bu şekilde uzayıp gidecektir. Kısacası kurulum sorunu hallolduysa: cozuldukonusu

Not: İlk yaşadığın sorunun mantıksal bölüme kurulması ya da kurulmamasıyla alakası yoktur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.