APPLE INTEL işlemcili herhangi bir bilgisayar

Başlatan emrepinarbasi, 25 Ekim 2008 - 23:17:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrepinarbasi

Elimde Inte İşlemcili MACMINI var ve ben bilgisayarıma VIRTUAL makine olmaksızın Ubuntu sistem kurarak çalışmak istiyorum. Apple bilgisayarıma ne yaptımsa Linux olarak hiç bir sistem yükleyemedim. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Öğr.Gör.Emre PINARBAŞI / Neyzen
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Devlet Konservatuarı

Çağlar

Neleri deneyip ne hata aldığınızı bilirsek daha çok yardımcı olabiliriz sanırım. Linuxu tercih etmeniz gerçekten çok güzel ama apple bi enteresan belli ki bi yerde engellemiş.
We got a badass over here!

ciwans

arkadaşım bende apple kullanıyorum kendim uyguladığım yöntemi sana anlatayım macintosh ta bootcamp uygulaması var ne yazıkki sadece windowsa uyumlu önce bootcamp güncellemesi yaptım ardından hem windows hem ubuntu kurulumu için gereken bir alan oluşturdum bootcamp yörüngelerini takip edip açtığımız alana windows kurdum daha sonra windowstan açıp bilgisayarı wubiyle ubuntu kurdum. 3 işletim sistemi olmuş oldu bende 80 gb harddisk olmasına rağmen yeterli alanı oluşturabildim. ben mac. içine virtual.la ubuntu kurdum pek sağlıklı olmadı. sadece ubuntu kurabilmen için izlemen gereken yörüngeler aynı olması lazım cd.yi tak yeniden başlat... sorunlar nedir onlarıda ayrıntılı anlatırsan yardımcı olmaya çallışırız.  ;)
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek, Sadece susarak özlüyorum seni, Hiç tanımadan ne garip...

atomkarinca

emrepinarbasi

İlginize çok teşekkür ediyorum. Sonunda Mac bilgisayarımdan windowsu kaldırıyorum sayenizde :)
Kolaylıklar diliyorum

atomkarinca

emrepinarbasi

Ben Boot camp yardımı ile 36gb'lık bir bölüm yaratarak UbuntuStudio 8 yükleme DVD'si ile yeniden başlatarak kurulumu gerçekleştirdim. Fakat ALT tuşuna basılı tutarak açtığımda LINUX görünmüyor.

SPACEBAR ile basılı tutarak başlattığımda ise ekran açılacakmış gibi kararıyor ve imleç yanıp sönmeye başlıyor ama herhangibir sonuç alamıyorum.

Bu benim için gerçekten çok önemli. Müzik programları kullandığım için MacOsx en vazgeçemiyorum şu an ama diğer kişisel tüm işlerimi laptobumda Ubuntu ile görürken Apple bilgisayarımda Windows ile görmek istemiyorum.

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.