Windows'un yerine Ubuntu kurmak istiyorum

Başlatan Fykn, 09 Nisan 2014 - 12:16:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fykn

selamlar arkadaşlar... forumda yeniyim windows yüklü olan pcme ubuntu kurmak istiyorum...

lafı dolandırmadan anlatmak gerekirse 500 GBlik hdd bağlı 100 gbsi yerel disk C 400 gbsi yerel disk D

ubuntuyu kurmak istediğimde benden tüm diski silmemi istiyor benim yapmak istediğim windowsu silip yerine ubuntuyu kurmak

yerel disk D aynen oldugu gibi duracak ve ubuntu yüklendikden sonra onu yeniden windowsta ki gibi kullanabileyim konuyu dogru yere açmadıysam lütfen dogru yere taşınsın şimdiden teşekkürler... kurmak istediğim ubuntu sürümü

12.04 64 bit

linux candır

barış

Kurulum esnasındaki bölümleme ekranından 100GB olan kısmı silip oraya Ubuntu kurabilirsiniz. Forumda ve Wiki'de anlatımını bulabilirsiniz ayrıca.

Fykn

teşekkür ederim cevap için fakat söyle bi durum var

100 gblik yeri demişsiniz orayı sildiğimde yerine ubuntu kurdugumda diğer bölümü ubuntu yüklendigi vakit windowsta ki gibi kullanabilirmiyim? kısıtlamasız erişelrmym ?

bide ayrı bi taşınabilir HDD var onuda kullanmak istiyorum ubuntuda windowsda taktıgımda flash disk gibi görüyordu bunu ubuntuda nasl kullanabilirim ?
linux candır

meda

Sadece 100 GB değil aynı zamanda Windows 7 ise 100 MB alan Windows 8 ise 350 MB değerindeki alanı da silmelisiniz.HDD büyük bölümünü Ubuntu kendi tanır; diske ulaşımda da sorun yaşamazsınız.

Biraz daha bilgi isterseniz Sudo 57.sayıda arkadaşlar disk bölümlendirmesinin nasıl yapılacağını anlatmış.Bir bakın isterseniz.
http://sudo.ubuntu-tr.net/etiket/sudo-57-sayi/

Ayrıca Ubuntu'da yeniyim diye endişe duymayın Sudo yeter size :)
http://sudo.ubuntu-tr.net/butun-sayilar/
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Fykn

teşekkür ederim dökümanlar için...

acaba ubuntu dışında kurabileceğim işletim sistemi varmı ?

windows serisinin hepsini kullanmışlıgım var mavi ekran dışında sevdigim pek bişey olmadı

ubuntu tarzında başka tavsiye edebileceginiz rahat kullanımlı,orta derecede bilgi isteyen,stabil işletim sistemi varmıdır ? kendi görüşlerini yazarak cevap verirsen sevinirim bi kaç yerden linux min,kali linux,remnux gibi işletim sistemlerini gördüm fakat tecrübem olmadıgından yorum yapamıyorum o işletim sistemi hakkında....

şimdiden teşekkürler
linux candır

heartsmagic

Bu sorduğun soruya herkes farklı bir cevap verecektir, kısacası herkesin dağıtımı kendisine göredir. Ubuntu neden yetmiyor veya neden memnun değilsin? Zira dağıtım seçme işi soru cevapla olacak şeyler değildir. Duyduğun dağıtımların sitelerine gitsen de, burada insanlar sana anlatsa da bir şeyler anlatılanların büyük çoğunluğunu anlamayacaksın zira bu dünyaya çok yabancısın.

"Ben KDE seviyorum çok hızlı" dediklerinde KDE ne diyeceksin, "Bu pacman süper bir araç" dediklerinde  o ne ki diye soracaksın, "Mate çok hafif ve hızlı" dediklerinde anlam veremeyeceksin söylenene. Kısacası sana ne söylenirse senin kafan bir o kadar karışacak. Ubuntu'yu duymuşsun, forumu da bulmuşsun. Güzelce kur ve bu dünyayı biraz tanımaya çalış. Memnun kalmazsan başka bir dağıtıma geçmek için araştırmalara başlarsın.

Windows sürümü ne makinendeki? Windows 8 ise UEFI olabilir, buna göre kurulum yapman icap eder.

Not: Konunun açıldığı yer: Görsel Eğitim / Yardım (Lütfen burada soru sormayın)
Konu açarken biraz daha dikkat edersen seviniriz. Taşıyalım konumuzu. Başlığımızı da düzenleyelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.