[Çözüldü] disk düzenlemesi ve ubuntu kurulumu

Başlatan son_nefes, 11 Mart 2014 - 20:50:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

son_nefes

arkadaşlar hp bi letop kulanıyorum  c deki windowsu silip ubuntu kurmak istiyorum  başka bi sorumda  bilgisayarımda birde hp tols mevcut bunu cd yada flaş diske nasıl alabilirim  bilgisayarımın özelikleri şunlarıdır rahat diriverleri bulmakta zorlanırmıyım ve nekadar takas alanı oluşturmalıyım   amd athlon(tm) ii p320 dual-core processor 2.10 ghz   2.00 gb kulanılabir miktar 1.74 gb  vede hangi dağıtımı kulanmayalım yardımlarınız için şimdiden teşekürler

heartsmagic

Öncelikle ufak bir ricayla başlayayım, Türkçe konusuna biraz daha dikkat edersen çok makbule geçer. En azından küçük büyük harf, noktalama işaretleri kullan.

Hangi dağıtım diye sormuşsun ancak Ubuntu kurmak istediğini söylemişsin. Eğer hangi sürüm diye soracak olursan şu an en güncel sürüm 13.10 fakat çok yakında 14.04 çıkacak. Windows'u sileceksen Ubuntu'yu doğrudan o bölüme kurman yeterli. "Hp tools" dediğin şey nedir bilmiyorum ancak onu harici belleğe almanın bizim tarafla ilgisi yok. Bir uygulama ise ve varsa kurulum paketi basit bir şekilde belleğe taşıyabilirsin. Ancak o uygulamanın Ubuntu tarafında bir anlamı olmaz.

Verdiğin donanım bilgileri ile sürücü bulup bulamayacağını söyleyemeyiz. Genelde sürücü sorunu olmaz, ancak bakacağın donanımlar bu saydıkların değil. Grafik kartı, ağ kartı, ses kartı gibi donanımlara yoğunlaşmalısın. Ubuntu'yu indir bir CD'ye veya USB'ye yazdır sonra kurmadan dene. Kendi gözlerine görmüş olursun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

son_nefes

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. hp tools bilgisyarda diriverlerin otmatik kurulmasını saglıyor tekrar windowsa dönmeyi düşünürsem. elimde hazırda bulunmasını. istemiştim  recovery alanına dokunmak istemiyorum. sizce nekadar takas alanı oluşturmalıyım. uyarılarınız dikkat. etmeye çalışacağım teşekürler

heartsmagic

Takas alanı eğer diskte yer varsa bellek boyutu kadar ayrılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

son_nefes

sorunsuz kurlum gerçekleştirdim herşey sorunsuz çalışıyor. yardımlarınız için teşekürler.

tlg