Linux'a Yeni Bir Kullanıcı

Başlatan Husnucan, 09 Mart 2014 - 19:41:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Husnucan

Merhaba arkadaşlar adım Hüsnücan. Başlıkta belirttiğim gibi linuxa geçmeyi planlıyorum ve windowsu bırakmak istiyorum. Çünkü çok uğraştırıyor beni. Sizden çeşitli bilgiler istemek istiyorum; mesela, linux dağılımı windowsu tamamen silip onun yerine geçebilir mi yada harici hard diskimdeki öğeler sorunsuz görünür veya kullanılabilir mi? Pear Os veya Ubuntu kullanmak istiyorum hangisini önerirsiniz? Benim için görsellik çok önemli, ve efektler.. Sizin başka önerebileceğiniz bir dağılım var mıdır? E-kitap felan varsa gönderebilirsiniz oralardan da yardım alırım. Bu Terminal terimi felan var onlar tam olarak ne işe yarar? Şimdilik sormak istediklerim bu kadar en yakın zamanda tekrar görüşmek üzere selamün aleyküm iyi akşamlar :) Şimdiden çok teşekkür ederim.. İyi forumlar

meda

Pear yerine Elementary tavsiye ederim.Ubuntu ile Elementary arasında görsellik farkı var.Ayrıca 1-2 hafta alışma süreci olacaktır;bu sure kişinin ilgi ve merakına göre kısalabilirde,uzayabilirde anlıcan sana bağlı.Windows göre artıları çok fazladır.Kaynak tüketimi,kararlılık,hız gibi daha bir çok artı yönü var.Mesela ben 4 yıl önce Linux ile tanıştım.Benimle birlikte zaman içinde 5 kişinin bilgisayarına tek işletim sistemi olarak kurdum.Bu kişiler Windows dönmek istemiyorlar.Sebebi basit rahatlığa alıştılar örnek olarak sistem ve programlar (Chrome,Flash,Skype ...) dahil tek bir noktadan güncelenir sağda solda yazılımda aramazsın Yazılım Merkezini açar istediğin yazılımı bir tık ile kurabilirsin.Zamanla format atmayı unutursun çünkü sistemin ilk kurduğun hızla senelerce çalışmaya devam eder.Linux dediğin bir derya deniz  ;D Terminal,komut benzeri konularda Wiki sayfamızı ziyaret edebilir.Forumda aramalar yapabilir.E-Dergimiz olan Sudo sayılarını okuyabilirsin. Hoşgeldin aramıza.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

FireSwords

En iyi efektleri KDE masaüstü ortamı sağlar ama Ubuntu ve türevlerinde sağlıklı çalışmıyor. En iyi KDE deneyimi için OpenSUSE veya Arch Linux öneririm ama bu iki dağıtım daha çok orta düzey/deneyimli Linux kullanıcılarına hitap ediyor. Bence Ubuntu veya Linux Mint kullan şimdilik.

Terminal/Uçbirim ise en anlaşılır ifadeyle Windows'taki cmd'nin çok daha gelişmişidir.

sezmen

ElementaryOS luna ıvır zıvır ile uğraşmak istemeyen, hız, kararlılık ve estetik isteyenler için tam bir dağıtımdır. Tavsiye ederim.

Size katılmıyorum. KDE yi en iyi kubuntu'da kullandım. Neye göre ubuntuda KDE sağlıklı çalışmıyor dediniz anlam veremedim açıkcası. Ama elementary den sonra linuxmint'i tavsiye ederim, o da çok kullanışlı ve oturmuş bir dağıtım.

Alıntı yapılan: Ustadharak - 09 Mart 2014 - 21:26:47
En iyi efektleri KDE masaüstü ortamı sağlar ama Ubuntu ve türevlerinde sağlıklı çalışmıyor. En iyi KDE deneyimi için OpenSUSE veya Arch Linux öneririm ama bu iki dağıtım daha çok orta düzey/deneyimli Linux kullanıcılarına hitap ediyor. Bence Ubuntu veya Linux Mint kullan şimdilik.

Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.

https://500px.com/sezginmendil

Husnucan

Hepinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Linuxta kalıcı olucam Allah nasip ederse. Böyle bir forumda bulunmam beni çok mutlu etti açıkcası.. Elamantary ve Pear'ı yaklaşım 1 haftadır araştırıyorum ve bana Pear bana daha çekici duruyor ama sitesi kalkmış herhalde. Öncelikle şunu demek istiyorum Pear OS ile Elamantary OS arasında ne gibi bir farklılık vardır, kullanım ve görsellik açısından yani? Aslında küçükten başlayıp daha iyi dağılımlar kullanmak istiyorum ama sırf görsellik açısından Pear'ı soruyorum? Birde Laptopda değil Masaüstünde kullanmak istiyorum bi sıkıntım olmaz demi? Bu sorularımı maruz görün lütfen. Tekrardan çok teşekkür ederim  :-[

iskenderoguz

pear os an itibariyle ölü bir dağıtım. http://distrowatch.com/table.php?distribution=pear. bu nedenle elementary yüklesen senin açından daha iyi olur.

heartsmagic

Linux'a başlamak için nereden başlayayım, uçbirim nedir, şu nedir bu nedir gibi soruların peşine düşmek biraz vakit kaybıdır. Öncelikle şunu düzeltelim, "dağılım" değil dağıtım. Biz "terminal" yerine de "uçbirim" kullanırız.

Ubuntu'yu kur, kurcalamaya, okumaya başla. Emin ol, hangi dağıtım olsun, şu mu olsun bu mu olsun diye düşündüğün zaman içinde genel şeyleri çoktan anlamış olurdun. Yeni başlayacaklar için dağıtım seçiminde en önemli kriterler: Yüksek kullanım oranı, sorun yaşandığında başvurulabilecek bir destek platformunun olması, bol bol belgelendirmeye sahip olması.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Husnucan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Mart 2014 - 10:42:46
Linux'a başlamak için nereden başlayayım, uçbirim nedir, şu nedir bu nedir gibi soruların peşine düşmek biraz vakit kaybıdır. Öncelikle şunu düzeltelim, "dağılım" değil dağıtım. Biz "terminal" yerine de "uçbirim" kullanırız.

Ubuntu'yu kur, kurcalamaya, okumaya başla. Emin ol, hangi dağıtım olsun, şu mu olsun bu mu olsun diye düşündüğün zaman içinde genel şeyleri çoktan anlamış olurdun. Yeni başlayacaklar için dağıtım seçiminde en önemli kriterler: Yüksek kullanım oranı, sorun yaşandığında başvurulabilecek bir destek platformunun olması, bol bol belgelendirmeye sahip olması.

Bilgilendirme için teşekkürler. Şuan kuramıyorum ama en yakın zamanda kurucam inşallah birkaç sorunum var bilgisayar ile ilgili. Şimdiden öğrenmek istiyorum açıkcası ve sağolun yardımcı oluyorsunuz.. 

varulven

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Mart 2014 - 10:42:46

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ana_Sayfa Bu linkten biraz inceleyebilirsin. Aslında bence çok işe yarıyor ama nedense wiki popüler değil çok. Bence kesinlikle öğrenene kadar ubuntu ile başlamalısın. Ayrıca yazılım dediğin şey de sorun bitmiyor. Linux dediğin sistemde de sorunlar var, aynı mac os ve windows gibi. Fakat bence diğerlerine göre daha avantajlı tarafları daha fazla. Demek istediğim sıfır sorun diye birşey olmuyor, bunu da ufak bir hatırlatayım dedim :)