ext4 disk sistemini windows da görmek

Başlatan iarc, 03 Mart 2014 - 23:33:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iarc

merhaba arkadaşlar
windows8 li bilgisayarıma ubuntu kurdum yalnız windows8 de çalışırken ubuntu kurulu olan diski göremiyorum. bu ubuntu yüklü diski windows8 de nasıl kullanabilirim?
yardımlarınız için teşekkürler.

umutubuntu

Bildiğim kadarıyla Windows'un Linux Ext dosya sistemini görmek gibi bir yeteneği yok.

iarc

dosya sistemini değiştirsem gene görmez mi çünkü daha önce pardus kullanmıştım onu göstermiştim yanılmıyorsam. ama dosya sistemi ext değildi sanırım.

meda

"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

@shadow.'un önerdiği yerlere bakabilirsin, ancak yanlış hatırlamıyorsam bir can alıcı, birçok da küçük sorun mevcut.

1. Can alıcı sorun şu, son baktığımda ext4 desteği yoktu
2. Diğer sorunlar: Uğraştırır, verimli değildir, bence normal de değildir.

Pardus tarafında ext* kullanmamışsındır. Bu ortak kullanacağın bölüm Ubuntu'nun kurulu olduğu bölüm mü yoksa yedek bir bölüm mü? Eğer yedek bölümse ntfs yap rahat et. TAbi bunu yaparken verilerini yedekle, aksi takdirde silinirler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

iarc

Ubuntunun kurulu olduğu bölümü göstereceğim windowsa eğer olmazsa zaten ubuntu ntfs i gördüğü için ubuntu daki dosyalarimi oraya kaydedecegim

kalkan1973

Evde İşte her yerde Linux