disk bölme hatası

Başlatan TheProgrammer, 20 Ocak 2014 - 01:24:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TheProgrammer

bilgisayar her boot edişimde diski tekrar bölüp yeni bir ubuntu kuruyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ocak 2014 - 01:26:02

bi yardımcı olabilir misiniz

if

@TheProgrammer, bu söylediğinizin nasıl gerçekleştiği merak ediyorum. Ubuntu nasıl kurdunuz?

TheProgrammer

sıradan bir 4 gb flash belleğe ubuntuyu yazarak kurulumumu yaptım birkaç aydır kullanıyordum simdi her boot edişimde d sürücüsüne  yeni bir mantıksal sürücü oluşturuyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2014 - 09:06:27

ilk başta yeni bir takas alanı oluşturduğunu düşündüm fakat grub ekranında birden fazla ubuntu gördüğümde sorunu kavrayamadım. windows üzerinden  sürücüyü silip ubuntuyu tekrar kurabilirim ama başka bir yolu yok mu bu sorunu çözmenin ?

heartsmagic

Soruna neden olan şeyi dahi anlayamayız şu durumda ne yazık ki. Sadece sorunun kendisi var, neler yapıldı bu sistemde, bölümler için hangi uygulama kullanıldı, son olarak neler değişti gibi şeylerin peşine düşebiliriz ancak sen bile ne olduğunu bilemiyorsan bizlerin uzaktan bu türde bir konuya yorum yapmamız zor. 

Fakat mantıksal sürücü dediğin nedir? Uzatılmış bölüm mü?
sudo fdisk -l
çıktısı ne diyor son durumda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

TheProgrammer

mantıksal sürücü windows un diski böldüğüm yere verdiği isim. bölümlendirme için hiçbirextra program kullanmadım ubuntuyu yüklerken D sürücüsünde ubuntu için bi alan ayırdım o kadar

heartsmagic

Alıntı yapılan: TheProgrammer - 27 Ocak 2014 - 23:13:51
mantıksal sürücü windows un diski böldüğüm yere verdiği isim.

Yine anlayamadım. Mantıksal sürücünün ne demek olduğunu biliyor musun?
Çıktıyı geçmemişsin ayrıca.

TheProgrammer

çıktıyı geçemiyorum çünkü ubuntuya giremiyorum. mantıksal sürücüyü ise söyle gösteriyim:https://drive.google.com/file/d/0By4HkxTyo02_bjMzOE1VTVhEUkk/edit?usp=sharing

heartsmagic

Ne yazık ki resmi göremiyorum, göremediğim gibi durumu da anlayamıyorum şu an. Ubuntu bir USB belleğe kurulu ve bir süredir kullanıyordun kendisini. Şimdiyse açmaya çalıştığında mantıksal (?) dediğimiz bir bölüm oluşturuyor üzerinde. Bunu nereden anlıyorsun? Ayrıca açılmıyor Ubuntu ama ne oluyor?

Hangi uygulama ile kurmuştun kendisini?

TheProgrammer

sn hearstmagic öncelikle ubuntu benim harddiskimde kurulu.kurarken hiçbir extra program kullanmadım.flash diske iso dosyasını yazdım ve kurulum adımlarını takıip ederek kurulumu tamamladım. şuan sorun  grub ekranında birdenfazla ubuntu olması ve hiçbirine girememem.ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sanırım tek çözüm kaldırıp tekrar kurmak.

heartsmagic

@TheProgrammer, ne yazık ki senden bir türlü ayrıntı alamıyoruz. fdisk çıktısını geçmemiştin örneğin, sonra Ubuntu'ya giremiyorum demişsin. Tamam ancak neden giremiyorsun? Grub'da birden fazla Ubuntu görünmesi normal olabilir, onlar birden fazla Ubuntu değil de çekirdek sürümüdür. Sen şimdi Ubuntu'yu açmayı denedin, ne oluyor tam olarak?

Hata mı alıyorsun, yoksa almıyor musun?
Sistem bir yerde tıkanıyor mu, orada bir şeyler yazıyor mu?
Başka bir şey mi oluyor?

Gördüğün gibi forumlarda yardımlaşma anlık olmuyor. Sen vaktin olunca foruma geliyor sıkıntın hakkında bir şeyler yazıyor, bizler vaktimiz olunca bakıp öneri sunmaya çalışıyoruz. Eğer sıkıntılarını tüm ayrıntılarıyla, güzel bir Türkçe kullanarak aktarmazsan sana yardımcı olmamız zorlaşır. Bu nedenle lütfen, sorununu hakkında aklına gelen en ince ayrıntıyı bile buraya aktar. Bunu yaparken de Türkçe'ye biraz özen göster ki okunması kolay olsun.

Yeniden kurulum gerekmeyebilir, sorunu anlarsak öneri sunarız.

TheProgrammer

Hocam daha nasıl anlatabilirim ki ? Hard Diskim beş parçaya bölünmüştü ve hepsinde de birer Ubuntu vardı.Desteğiniz için teşekkür ederim ama ben  Ubuntu'ya ayirdigim alani sildim sonra Grub da silindiği için boot ederken Windows'a ulaşamadı bilgisayar doğal olarak sonra da iso dosyasını yazdığım flash bellek ile yeniden Ubuntuyu kurarak sorunu format atarak çözmüş oldum. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

heartsmagic

Beş parçalık disk ve hepsinde Ubuntu kurulu? Başlıkta böyle bir şeyden ilk defa bahsediyorsun. Ben ortada yine bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum ya neyse. Yeniden kurulum yapıldığı için kapatıyorum konuyu.