[Çözüldü] Cinnamon Açılıştan İtibaren Hiç Çalışmıyor

Başlatan emek, 14 Şubat 2014 - 17:46:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emek

Ubuntu 13.10'a bugün Cinnamon kurdum.Gnome'dayken oturumu kapat seçeneğinden Cinnamon'u seçip,işlerimi hallettikten sonra  bilgisayarı kapattım.Tekrar açtığımda bilgisayar sorunsuz açılıyor fakat Cİnnamon masaüstü geldikten sonra bilgisayar tamamen kilitleniyor.Bir süre sonra hata raporu uyarısı çıkıyor ancak altını çizerek belirteyim, bilgisayar ilk başlangıçtan itibaren kesinlikle kullanılamıyor.ne bir tuş ne de alt+f2 gibi hiçbir komut çalışmıyor.Mouse yardımıyla "menu" yü tıklıyorum hiç tepkisiz şekilde kalıyor bilgisayar.Nedeni ne olabilir? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

speakerXXL

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalşıtırp Cinnamon ayarlarını sıfırlamayı deneyiniz.

gsettings reset-recursively org.cinnamon
rm -rf ~/.cinnamon

Sorun devam ederse aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.

cinnamon --replace 2> cinnamon

Bu komut home (kullanıcı ev dizini, başlangıç) dizininde cinnamon isimli bir dosya oluşturacak, o dosya içeriğini foruma aktarırsınız.

emek

Uç birimi açamıyorum ne yazık ki! Bilgisayar açılıyor,masaüstü geliyor tamam,işlem yapılmıyor kesinlikle.

speakerXXL

Giriş Penceresine ulaştığınızda, CTRL+ALT+F1 tuşlarına birlikte basarak TTY1 uçbirimine ulaşınız. Bu ekranda kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip oturum açtıktan sora yukarıda verilen ilk 2 komutla ayarları sıfırlamayı deneyiniz. Son komut (cinnamon --replace 2> cinnamon) TTY uçbiriminde çalışmaz.

Ardından CTRL+ALT+F7 ile tekrar giriş ekranına dönebilirsiniz. Giriş ekranında kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip oturum açınız.Komutları doğru yazmaya özen gösterirseniz, oturum açtığınızda Cinnamon ayarları sıfırlanmış olacaktır.

emek