[Çözüldü] Nautilus disk bağlama sorunu

Başlatan berkayaslan, 07 Şubat 2014 - 08:59:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkayaslan

İyi günler;

Ubuntuya USB diski bağladığımda sorunsuz açılıyor. Nautilus'ta açabiliyor, bağlayabiliyor. Ancak ben bilgisayarımdan kopyaladığım dosyayı USB diskin içine gönderemiyorum. İzin hatası alıyorum. Çünkü USB disk altındaki dizinler root olarak bağlanıyor. Root nautilustan ya da uçbirim ekranından izinleri düzenlediğimde sorunsuz ancak bunun hep böyle kalmasını istiyorum. Aslında nautilustan bağladığım zaman root şifresi sorarsa sanırım daha iyi olur. Tıpkı diğer sistemleri bağlarkenki gibi.. Nasıl olur bu iş?
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

if

@berkayaslan, Ubuntu'nun hangi sürümünü kullanıyorsunuz? ls -l /media/${whoami} çıktısına bakayım.

heartsmagic

Disklerin root haklarıyla bağlanmaması lazım normalde. Bir diski takıp @if'in istediği çıktıyı geçmelisin buraya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

berkayaslan

Kusura bakmayın bilgisayarımdan giremedim birkeç gündür..

Hiçbir disk yok iken komut çıktısı:
toplam 4
drwxr-xr-x 2 berkay berkay 4096 Şub  7 09:00 berkay

Disk taktığımda komut çıktısı. (FARK YOK)
toplam 4
drwxr-xr-x 3 berkay berkay 4096 Şub  8 21:03 berkay

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Şubat 2014 - 21:09:10

Ama Diskin içine girip  komut verdiğimde :

ls -l /media/berkay/fcb830aa-58e6-4f7f-9c52-2d85c5c39b63/${whoami}
:

drwxr-xr-x 4 root root  4096 Şub  5 20:04 Çalışma Ortamı
drwx------ 2 root root 16384 Şub  6 14:57 lost+found

if

Diski ayırın. Gparted'ı açın. Diske bir ad verin. Diyelim adı abc olsun. Diski taktığınızda /media/berkay/abc yolunda olması gerek. Sonra sudo chown berkay:berkay -R /media/berkay/abc komutunu verin.

heartsmagic

Dediğim gibi, normal şartlarda o diskin root kullanıcısı ile bağlanmaması lazım. Dizini de kendisinin oluşturması lazım, @if bir deneme yapalım istemiş onu da yapıp görebiliriz. Gerçi disk USB ise ve ntfs biçimli ise chown iş görmeyebilir. Ben bir iki soru sormak istiyorum.

1. Bütün disklerde bu sorun var mı?
2. Bu disk için fstab düzenlemesi yaptın mı?
3. Aşağıdaki komutun çıktısı:
id
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

berkayaslan

id Komutunun çıktısı :

uid=1000(berkay) gid=1000(berkay) gruplar=1000(berkay),4(adm),24(cdrom),27(sudo),30(dip),46(plugdev),108(lpadmin),124(sambashare),125(vboxusers)

@if 'in dediğini yaptım  sorun yok şu an için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2014 - 20:46:17

Tamamdır yaa. Şimdi çözdüm. Bu olay aslında Pardusta vardı. Ben pardusta root dolphinden işlemler yapıyordum. Doğal olarak root olarak kaydoluyor oraya.. Birde uzantı ext4 olunca. Yardımlarınız için teşekkürler.