[Çözüldü] Bulut Servisleri FTP Olarak Kullanma???

Başlatan freeman, 01 Şubat 2014 - 15:49:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Merhabalar,
Sorum için uygun bir bölüm bulamadım, umarım burası uygundur, değilse özür diliyorum. :)

Merak ettiğim, bulut servislerini FTP sunucusu olarak kullanıp, istediğim yerden bağlanabilir miyim? Bulut servisleri, bir değişiklik olduğunda açık olan her hesapta kendini senkronize ediyor. Bu özelliğinden dolayı kullanılmaz herhalde. Bilemiyorum. Biraz araştırma yaptım fakat * bir şey bulamadım. Tek, bir sitede Dropbox 'un alt yapısı gereği bu şekilde kullanılmayacağı yazıyordu.

Derdin ne diye soracak olursanız, Linux programları ile ilgili bir depo oluşturmak istiyorum. :D 
ftp ve ncftp gibi programlar ile de bağlanabilir miyim?

Görüşlerinizi bekliyorum.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

furkankalkan

Bu dediğin ikisi farklı şeyler @KaganIsmail, Bulut servislerin kendi istemcilerini kullanabilirsin *bir şeyler aktarmak veya senkronizasyon için. Fakat amacınız otomatik güncelleme yapan bir depo yapmak ise teknik nedenlerden dolayı bir bulut sunucuyla bunu yapamazsınız.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Bulut bilişimin bu bölümü (depolama) zaten FTP gibi sistemleri ezmek için oluşturuldu. @dewilman'in söylediği gibi çok farklı alanlar bunlar. Hani amacın basit bir depo ise ve bunu illa FTP ile yapacaksan, bir FTP hesabı ile yap bence :) Yok, bulut olsun illa ki diyorsan onların yöntemleriyle yapmalısın diye düşünmekteyim. Birçok bulut depolama veren yerin Webdav desteği var, Dropbox için dışarıdan bir destek var örneğin.

FTP ile yaptığını söyleyen varmış orası ayrı, ancak bence hiç bulaşma:
http://storagemadeeasy.com/CloudFTP/
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

freeman

@devilman;
Ben de pek zannetmiyordum da yine de sorayım dedim. Belki bir yöntemi vardır diye.
Teşekkür ediyorum.  :)
@heartsmagic;
Hani şöyle normal bir yolu varsa yaparız da, zorlama işlere gerçekten de bulaşmiyim dediğiniz gibi.  :D
Sıfırdan bir FTP adresi almak yerine olanlara destek vermek daha iyidir sanki(LKD gibi). :)

Böyle saçma * bir şey için vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Çok sağolun.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Estağfurullah, saçma olsa millet sağda solda sormaz, birileri de bunun için uygulama yazmaz :) 
Dediğin gibi var olanlara destek daha makul. Etiket için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.