PHP ile çoklu seçim listeleme ve kullanıcıya tanımlama

Başlatan karakayahakan, 27 Ocak 2014 - 01:16:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karakayahakan

Merhaba, üzerinde çalıştığım bir projem var. Öyle bir yerde kaldım ki konuyu nerede araştıracağımı bilemedim.En azından nereden ve nasıl bir araştırma yapmalıyım yönlendirirseniz sevinirim.

‎Kısaca : Sınav oturumlarını düşünün. 1.Oturum için 10 adet okul olsun. 2., 3., 4. oturumlarda var. Her oturum için dilediği kadar okul seçebilir kullanıcı ama ilk tercihi neyse aynı oturum için, o okulu ilk tercih eden diğer kullanıcılar arasından sistem seçim yapacak. ve eğer 4 oturumdan herhangi biri için kullanıcı seçimi gerçekleşirse diğer oturumlarda sistem bu kullanıcı için atama yapamayacak.

Detay:
Yönetim tarafından oturum sayısı belirlenecek (ör: 4) sayısı sabit okullarımız var. (26) bu okulların bazılarında ya da hepsinde sınav yapılacağını varsayalım (açıköğretm / motorlu taşıt vs.) sisteme üye kullanıcı (görevli) her oturum için dilediği kadar okul seçebilir, ama her OKULA en az 2 en fazla 4 görevli atanabilir.

Oturumlara göre listelenen okullar için kullanıcı tercih sralaması yapacak. Ör:

1.Tercih : 1.Oturum  A okulu
2.Tercih : 1.Oturum B Okulu
3. Tercih : 1.Oturum C Okulu

sisteme kayıtlı tüm kullanıcılar bu işlemi yaptıklarında ya da sisteme girilen son tercih zamanından sonra sistem belirli kriterlere göre (daha önce gittiği görev sayısı gibi) A okulu için istenen 2 / 4 kişiyi görevlendirecek.

daha detayları da var ama buraya kadar en azından bu örnek için hangi konu başlıklarını incelemeliyim ya da nereden başlamalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese iyi çalışmalar..

sem

Soru nedir tam olarak?

Veri tabanında mı takıldınız, ya da model PHP olarak bu durumu modellediniz (veri yapısı olarak) ama görsel olarak HTML'e dökme konusunda mı yardım istiyorsunuz ya da algoritma açısından mı destek istiyorsunuz, algoritma konusunda destek istiyorsanız modellediğiniz kısmı da paylaşabilir misiniz?

Veri tabanı olarak bakacak olursam bir kullanıcılar bir okullar tablosu oluşturarak, kullanıcı sayısı & okul kotasını dikkate alacak şekilde kullanıcı, okul, sınav (açık öğretim, motorlu taşıt vb) olarak satır bazında tekillik sağlayan bir birleşim tablosu (kullanıcı & okul & sınavlar cross tablo demek istiyorum) ile durum kotarılabilir gibi duruyor. 

Sorunuzu biraz daha açar mısınız? Hangi konuda destek istiyorsunuz, hangi aşamadasınız, veri olarak sınavlar ya da okulları ayrı birer tabloda mı tutuyorsunuz, sınavlar için kod bilgileri veriyor musunuz ya da kaynak bir sistemden bu bilgi size sağlanıyor mu?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

yakusha

gtalk üstünden yakushabb at gmail üstünden gün içinde konuşabiliriz...

Fazla değil ama php ile aramız iyidir.
Artık bu forumu kullanmıyor.

karakayahakan

Her ikinize de teşekkür ederim. Açıkcası işin algoritma ve html dökme  kısmında takıldım. Veri tabanımda okullar, kullanıcılar ayrı tablolar halinde. kullanıcı sayısı 450, benim sanırım mantığıma yatmayan şey (php bilgimin yetersizliğinden olabilir) bir kullanıcı için tercih sırası oluşturma kısmında takıldım. Çünkü bir önceki tercihinde olan okul aynı oturum için sonraki tercihinde görünmemeli/seçilememeli. Yani aynı oturum için aynı okul birden fazla tercih edilememeli.

Umarım daha açıklayıcı olmuştur.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2014 - 14:28:46

Aşağıdaki tablo örnekleriyle gidebiliriz. Personel tercihlerini tamamladıktan sonra  Okul bazında o okulu 1.tercih sırasına yazanlar arasından daha önce göreve gitme sayısına göre ihtiyaç olan personel listelenecek ve sistem tarafından görevlendirilmiş olacak. Dediğim gibi Tercihlerdeki dropdownların içeriği dinamik olarak (bir önceki tercihe göre ) nasıl html dökülür ve farklı kullanıcıların aynı okul görevlendirmesinde ki PHP dizisi için nasıl bir çözüm üretebilirim..

[eklenti yönetici tarafından silindi]