Hangi Linux'u kurmalıyım

Başlatan kazuistik, 17 Ocak 2014 - 14:47:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kazuistik

Arkadaşlar Linux'a geçmek istiyorum ama sürümler konusunda karasızım bazı denemelerim oldu ama pek olumlu olmadı. Ubuntu Mint gibi.

Kuracağım pc - Acer Aspire 5742 - i5-460m işlemci 3 gb ddr3 ve gt420m ekran kartı var.

Ubuntu 32 denedim açılmadı - Ubuntu 64 denedim hata verdi Mint 64 kurdum sürekli hata veriyor. Update açılışta ekranın gelmemesi gibi.

Sorunum şu Windows yanına Linux kurmak istiyorum önerdiğiniz bir sürüm var mı ? özellikle 32 mi 64 mü diye belirtirseniz sevinirim.

BayboraKaan

Ubuntu 64 nasıl bir hata verdi?
Ubuntu 32 açılmadı derken nasıl bir ekran ile karşılaştın?
Mint 64'dün sürekli verdiği hata nedir?

Tavsiyem Ubuntu kurmandır. Tabi ki karşılaştığın sorunları bizim ile paylaşırsan sana yardımda bulunmak isteyen bir çok üye olacaktır.

kazuistik

Ubuntu 64 - ektanı kapatıp açtığım zaman ektan bozuk geliyordu.
Ubuntu 32 - windows açılıyordu sürekli. ubuntuya geçiş yapamıyordum.
Mint 64 - Update yapmıyordu sürekli ### ERROR ### hatası veriyordu

Ubuntu 64 mü 32 mi tavsiye ediyorsunuz ?

Deadpool

Deepin ve cylon linux dağıtımlarına da bakabilirsiniz.

BayboraKaan

Bilgisayarın 64 bit olduğuna emin misin?

Ubuntu 32 bit'teki sorun büyük ihtimal grub sorunudur. Kurduktan sonra aynı sorun ile karşılaşırsan grub ile ilgili bir çok başlık mevcut bakabilirsin.

tefoski

" Ubuntu 64 - ektanı kapatıp açtığım zaman ektan bozuk geliyordu.
Ubuntu 32 - windows açılıyordu sürekli. ubuntuya geçiş yapamıyordum. "

- 64 bit ile büyük ihtimal ekran kartı sürücüsünü kursaydın,
- bu sorun olmazdı. ( Sistem ayarları - ek sürücülerden )

- 32 bit kurulum için fikir yürütmeye bilgi yok,
- sonuçtan kurulumu yapamadığın sonucu çıkarılabilir.

- Bilgisayarın donanımı her Linux için mükemmel sayılır,
- Kurulumda hataların var,
- http://releases.ubuntu.com/precise/ - buradan ( PC (Intel x86) desktop CD ) indir - kur
- LTS sürüm yeni başlayanlar fazla sorun çıkarmaz,
- ilk çalıştırmada  Sistem ayarları - ek sürücülerden " önerilen " ekran kartı sürücünü kur,
:D  Kolay gelsin ...
BirDost

kazuistik

pc den mint14 ü kaldırıp 16 kuracaktım olmadı ubuntu denedim yine olmadı sürekli böyle bi hata veriyor. D: sürücüsünü biçimlendirdim yine aynı hatayı veriyor.

inadına linux kuracam bu pc ye.

kodadiirem

İşletim sistemini bir program kurar gibi kurduysanız "Program Ekle/Kaldır"da kurmuş olduğunuz işletim sistemini görebilirsiniz. Oradan da kaldırmayı deneyin.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

kazuistik

şimdi usb ye LiLi USB Creator ile linuxmint-16-cinnamon-dvd-64bit sürümünü yazıyorum.bu sürümlerde mint4win olmadığından dolayı önce live olarak çalıştırıp oradan kurucam. daha öncede yapmıştım olmamıştı. yine yapıcam. büyük bir ihtimalle yine aynı sorunla karşılaşıcam.

Sorun: Boot ekranı gelmiyor direk Windows açılıyor. sizce nerede hata yapmış olabilirim ?

kodadiirem

Unetbootin programını kullanmanızı tavsiye ederim. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını programa gösterdikten sonra usb belleğe yazdırın. Yazdırma bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatırken mutlaka Usb'den başlatmayı seçin. Bunları yaparsanız yüklemede bir sıkıntı olmaması lazım.

kazuistik

verdiğiniz programda linuxmint-16-cinnamon-dvd-64bit için hangisini seçmem gerek? seçenekler arasında mint yok.

kodadiirem

O listeden seçmeyin, yoksa indirmeye başlar. Diskimage yazan kısmı seçip sağ taraftaki üç noktalı yerden bilgisayarınızdaki iso dosyasını gösterin.

kazuistik

üstadım yardımların için çok teşekkür ederim.

EasyBCD 2.2.0.182 ile boot ettim linux ü artık bende Mint 16 kullanmaya başladım :D şuan mint deyim zaten. herşey için teşekkür ederim. irtibatta olalım bazı konularda yardımına ihtiyacım var :D

sipazilla

@kazuistik bende acer 5742g kullanıcısıyım yani aynı sistemi kullanıyoruz. Sorunu halletmişsin ama ben yinede not düşeyim; acer 5742g ubuntu ile tam uyumlu, ekran kartı dışında bütün donanımlar ( bluetooth da dahil) kurulum sırasında tanınıyor. Ekran kartını ise kurulumdan sonra ek sürücüler kısmından yüklüyoruz.

kazuistik

teşekkürler üstadım yardımın için yarın hallederim o kısımıda artık

heartsmagic

@kazuistik, dağıtım önerileri için başlığımız mevcut. Sorunların açısından önce forumda bir arama yaparsan bu öncelikle sana fayda sağlar. Aksi takdirde konularımız dağılıyor. Bu başlık fazla dağılmadan neticelenmiş şükür, farklı sorunların için önce arama yapar, eğer forumda konusu yoksa yeni bir başlık açarsın.

Not: İmzandaki çok hareketli ögeyi kaldırım. Çok fazla göz alan, göz yoran, dikkat çeken büyük ögeleri barındırmıyoruz imzalarımızda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.