Ubuntu 13.10 ısınma ve şarj sorunu

Başlatan fecredall, 15 Ocak 2014 - 12:33:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fecredall

Merhabalar, dün akşam windows8'i silip ubuntu yükledim ama bilgisayar hiç ısınmadığı kadar ısındı ve şarjı çabuk bitiyor. Yeni olduğum için kurulum filan çok bilmiyorum. Yani ekran kartıdır filan. Laptop HP Pavillon g6. uyumluluk listesine baktım bulamadım ondan mı kaynaklanıyor, bilemedim.

kodadiirem

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

fecredall

ek sürücüler güncelle dedim bu seferde siyah ekranla tanıştım. kurtarma seçeneğinde failsafeX ile açtım ama orda kaldı, gene aynı siyah ekran

if

fecredall

@if ekran kartım İntel HD Graphics yanlış olmasın 7000'di heralde. Ubuntu'da bakmayı bilmiyorum.
Şu an itibariyle tekrar yükledim Ubuntu'yu @kodadiirem'in dediği yerden intel'den gerekli indirmeyi de yaptım
fakat sıcaklık ve pil olayı hala devam ediyor ve şifreyi girip masaüstüne gelirken siyah ekran 2 saniye filan duruyor öyle giriyor.
Öyle kalacak diye korktum bi an.

if

@fecredall, ne indirdiniz?

lspci | grep VGA çıktısına bakayım.

fecredall

@if, http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ekran_kartlar%C4%B1  'deki   http://ubuntum.blogspot.com/2013/03/intel-linux-grafik-surucu-yukleyici.html adresine girdim ordan indirdim.

çıktısı
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series]

kodadiirem

Sayın fecredall, aslında ben o bağlantıları direkt olarak önermedim. Bir önceki mesajımdaki bağlantıda "...Eğer bir Nvidia veya ATI sahibi iseniz ilk denemeniz gereken şey Sistem-Yönetim-Hardware Drivers programını açıp eğer orada grafik kartınız görünüyorsa etkin hale getirmenizdir. Gereken paketler indirilip kurulacaktır..." kısmının yardımcı olabileceğini düşündüm. Başka sitelere uğramadan bu yolu izleyerek eğer mevcutsa ekran kartınızın kodları kapalı yazılımını kurabilirdiniz.

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

fecredall

haklısın, bende doğru yerde olduğumu düşünerek yaptım. Başka sitelere bakmadan olabilirdi belki ama yeni kurdum, şaşkınım:)

if

@fecredall, bu[1] anlatımı takip edeceğiz.

Yazılım ve Güncellemeler > Diğer Yazılımlar > Canonical ortakları deposunu açın. Sonra sudo apt-get install cdbs dh-make dkms execstack dh-modaliases linux-headers-generic libqtgui4 komutunu yürütün. 64 bit kullanıyorsanız sudo apt-get install lib32gcc1 komutunu da yürütün. Sonra mkdir catalyst-13.11beta9.4 && cd catalyst-13.11beta9.4
wget --referer='http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Linux+x86' http://www2.ati.com/drivers/beta/amd-catalyst-13.11-beta-v9.4-linux-x86.x86_64.run.zip
unzip amd-catalyst-13.11-beta-v9.4-linux-x86.x86_64.run.zip
chmod +x amd-catalyst-13.11-beta\ V9.4-linux-x86.x86_64.run
sudo ./amd-catalyst-13.11-beta\ V9.4-linux-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/saucy
sudo dpkg -i fglrx*.deb
komutları ile yüklemeyi gerçekleştirin. En sona sudo amdconfig --initial -f
kkomutunu verin ve yeniden başlatın. Masaüstüne düşemezseniz ctrl+alt+f1 > kullanıcı adı + şifre > sudo service lightdm stop
sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
sudo apt-get remove --purge fglrx*
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo rm /etc/X11/xorg.conf
sudo rm -rf /etc/ati
ve en sona sudo service lightdm start ile başlatın sistemi.

[1] http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Saucy_Installation_Guide

fecredall

@if, dediklerini bir bir yaptım. Teşekkür ederim, oldu sanırım. Yani şistem en sonuncu komutla tekrar açıldı. Sağolasın.

if

Bir şey değil @fecredall. Peki ısınma ve şarj sorununda bir gelişme var mı?

fecredall

Bir değişiklik  yok, hala hararetli hararetli çalışıyor. Bir de sistem açılınca güncelleştirme geldi ve geldiği gibi hata verdi.
Verdiği hatayı ekledim. Girmemi söylediği komutu girdiğimde çıktı;

E: Kilit dosyası /var/lib/dpkg/lock açılamadı - open (13: Erişim engellendi)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, root kullanıcısı mısınız?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

O sorunun çözümü forumda mevcut, aratırsanız bulacaksınız.

amdconfig --pxl  çıktısı nedir?

fecredall

Çıktısı

amdconfig: komut bulunamadı

if

fecredall

Yine aynı şekilde

fglrxinfo: komut bulunamadı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Ocak 2014 - 02:22:41

Ubuntu Yazılım Merkezi'ne girdim, kurumu hatalı bir yazılım var, o onarılmadan başka bir yazılım yükleyemezsiniz dedi. Bende onar dedim. Daha sonra son dediğin komutu tekrar girdiğimde aldığım çıktı;

Parçalama arızası (çekirdek döküldü)

if

O zaman dpkg -l | grep -v ^ii çıktısına bakayım.

Deadpool

Ekran kartınızın kurulumunu fglrx ve fglrx-pxpress paketleriyle yapmanız daha faydalı olacaktır hatta ubuntu kurulum ekranında güncelleştirmeleri ve üçüncü parti yazılımları seçerseniz kurulum esnasında otomatik olarak tanıyıp kurması gerek en azından 12.04.3 için durum böyle.

heartsmagic

Güncel Ubuntu sürümünde de fglrx-pxpress öneriliyordu sanırım. @if'in önerdiği şekilde de yapıyorduk bir ara, güncel sürümlerde sanırım gerek kalmadı. Çıktılardan sürücüde hâlâ sıkıntı varmış izlenimi doğuyor. Güzel bir temizlikten sonra doğrudan @Deadpool'un söylediği şekilde fglrx ve fglrx-pxpress paketleri kurulabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fecredall

Bugün bir arkadaşıma denk geldim, o halletti. Benimde işime geldi. :)  Herkese çok teşekkür ederim, ilginiz için.

heartsmagic

Hangi yolla hallettiğini hatırlıyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fecredall

Malesef, hatırlamıyorum. Düzeleceğini bilmenin rehavetiyle düzgün bakmadım bile.