Ubuntu 13.10 da bağlantı sorunu ve Sistem hız sorunu

Başlatan mustafao9, 30 Aralık 2013 - 18:02:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafao9

İyi akşamlar. Bilgisayarımda şu an için Ubuntu 13.10 sürümü yüklü. Ancak anlayamadığım bir sebepten dolayı internet bağlantısında sorunlar yaşamaya başladım. Öncelikle  sorunlarım

1- İnternete bağlıyken internet gittiğinde yeniden bağlantı yapamıyorum. Bilgisayarımı yeniden başlatmam gerekli. Bağlantı ayarlarında bağlı olduğum kablosuz ağı otomatik başlatmam seçili. Ayrıca internet bağlantısı gittikten sonra Turcell Vınn ımı takıyorum. Ama vın da bağlantı hatası veriyor ve internete bağlanamıyorum. Bilgisayarımı yeniden başlatırken vın takılıysa bağlantı sorunu yaşamadan vın devreye giriyor. Kablosuz ağımda erişilebilir vaziyete geçiyor.

2- İnternet bağlantısı hızı kaplumbağ hızına düştü. Dün tam 5 dakika bekledim gmail imi açmak için. Yine depolardan program güncellerken ben gezmeye gidiyorum. Yani o kadar berbat bir hıza sahip

3 - Son olarakta işletim sistemi kendisi kağnı hızında.

Bu sorunlar özellikle dünden beri oluyor. Dün sistemi yeniden kurdum tüm kurulum ayarları aynı ama bu sorunlarla karşılaşıyorum.. Haydi bakalım yardımlarınızı bekliyorum..... Saygılar

heartsmagic

Sistemin kağnı hızı ayrı bir olay. Sistem çok geniş bir kavram, tam olarak neyin nasıl ağır olduğunu ayrı bir başlıkta dile getir lütfen. Bu başlıkta ağ sorununa eğilelim. Onun için de bizlere şu çıktılar lazım:
agkomut
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mustafao9

mustafa@mustafa-VPCEL3S1E:~$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=13.10
DISTRIB_CODENAME=saucy
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 13.10"

mustafa@mustafa-VPCEL3S1E:~$ uname -a
Linux mustafa-VPCEL3S1E 3.11.0-15-generic #23-Ubuntu SMP Mon Dec 9 18:17:04 UTC 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

mustafa@mustafa-VPCEL3S1E:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 14h Processor Root Complex
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Wrestler [Radeon HD 6320]
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Wrestler HDMI Audio
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 14h Processor Root Port
00:05.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 14h Processor Root Port
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 14h Processor Root Port
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [AHCI mode] (rev 40)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
00:12.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus Controller (rev 42)
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 LPC host controller (rev 40)
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 PCI to PCI Bridge (rev 40)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 0 (rev 43)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 1
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 2
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 3
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 4
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 6
00:18.6 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 5
00:18.7 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor Function 7
01:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet (rev c0)
02:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5209 PCI Express Card Reader (rev 01)
03:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)

mustafa@mustafa-VPCEL3S1E:~$ lsusb
Bus 002 Device 003: ID 5986:051b Acer, Inc
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 003: ID 0cf3:3005 Atheros Communications, Inc. AR3011 Bluetooth
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 002: ID 046d:c52f Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

mustafa@mustafa-VPCEL3S1E:~$ rfkill list
0: sony-wifi: Wireless LAN
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no
1: sony-bluetooth: Bluetooth
2: phy0: Wireless LAN
3: hci0: Bluetooth

mustafa@mustafa-VPCEL3S1E:~$ sudo lshw -C network
[sudo] password for mustafa:
Sorry, try again.
Sorry, try again.
  *-network               
       açıklama: Eternet interface
       ürün: AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet
       üretici: Qualcomm Atheros
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       mantıksal ad: eth0
       sürüm: c0
       serial: 78:84:3c:b7:7a:df
       kapasite: 1Gbit/s
       genişlik: 64 bits
       saat: 33MHz
       kapasiteler: pm msi pciexpress vpd bus_master cap_list eternet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
       yapılandırma: autonegotiation=on broadcast=yes driver=atl1c driverversion=1.0.1.1-NAPI latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
       kaynaklar: irq:45 bellek:f0200000-f023ffff ioport:2000(boyut=128)
  *-network
       açıklama: Kablosuz arayüz
       ürün: AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
       üretici: Qualcomm Atheros
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:03:00.0
       mantıksal ad: wlan0
       sürüm: 01
       serial: 64:27:37:ba:2c:a3
       genişlik: 64 bits
       saat: 33MHz
       kapasiteler: pm msi pciexpress bus_master cap_list eternet physical wireless
       yapılandırma: broadcast=yes driver=ath9k driverversion=3.11.0-15-generic firmware=N/A ip=192.168.1.22 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
       kaynaklar: irq:18 bellek:f0000000-f000ffff
mustafa@mustafa-VPCEL3S1E:~$

if

echo "options ath9k nohwcrypt=1" | sudo tee /etc/modprobe.d/ath9k.conf
sudo modprobe -r ath9k
sudo modprobe ath9k
komutlarından sonra durum nasıl?

mustafao9

options ath9k nohwcrypt=1

çıktısı veriyor

if

mustafao9

Bağlantının durumu iyi olarak görünüyor. Diğer arkadaşlarım aynı ağı kullanıyor. Onların bağlantılarında sorun yok. Şu anda aynı ağda 3 kişiyiz. Birisi dizi izliyor ve kesintisi yok. Benim en büyük sorunum dosyaları indirmede. İndirme hızım çok yavaş. Geçen gün bir kaç makaleyi inceledim  İPV6' nın bu tür sorunlara neden olduğu yazıyordu. Bu düzeltmeleri yönergesine göre yaptım. Ama indirme sıkıntım çok fazla. Özellikle az önce Linux mint' in iso sunu indirmeye çalıştım. Saatleri bırakın günlerden bahsediyor indirmemin bitmesi için....

Diğer sorunum ise Ubuntu' nun bu versiyonunda sistemimin yavaşlamış olması. Ben daha önceleri Pardus' u uzun zamanlar kullandım. Ancak Pardus' ta bildiğiniz gibi geliştirmede yaşanan sorunlardan dolayı bu sistemi bırakmak zorunda kaldım. Pardus' tan sonra Ubuntu' ya geçiş yaptım ve çok memnun kaldım. Ancak bu 13.10 sürümünü yükledikten sonra bilgisayarımın hızında düşüş görmeye başladım. Sürümü hatalı yüklediğimi düşünerek yeniden kurulum yaptım. Bu sefer bilgisayarımda kurulu olan bill emminin işletim sistemi lisanslı "vindoz" u kaldırdım. Vindoz un kurulduğu alanı biçimlendirdim ama yavaş çalışma sorununu aşamadım. Söylediğiniz gibi çıktıları aldım. Sorunum neden kaynaklanabilir.

(Ek Not: Az önce bilgisayarım ekranı ekran koruma moduna geçmişti. Korumayı açmak için şifremi girdim. Ekran açıldı 3 sn. sonra yeniden ekran kitlendi ve benden tekrar şifremi istedi.)

if

IPv6 için ne yaptınız? Sizinle aynı kartı kullanıyoruz ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.

mustafao9

İnternet bağlantısı sorunu ile ilgili yine forumda araştırma yapmıştım. Bir kaç yönergeden bahsediliyordu. Bunları uyguladım. (Şu an için ne uyguladığımı bilmiyorum. Sacede Googleye "ubuntu internet sorunu yazmıştım")İnternet hızım bir nebze arttı ama yine istenilen seviyeye gelmedi. Şimdi kafamda şöyle bir soru oluştu. Bu internet sıkıntısı tarayıcıyla veya hız sorunum ekran kartı ile  alakalı olabilirmi? Mozilla Firefox' u kullanıyorum. Az önce facebook sayfamı açmaya çalıştım. Bilgisayar neredeyse tamamen dondu. Farenin tekerini çevirdikçe ekran kesik kesik hareket etmeye başladı. Bununla ilgili bir çıktı almam gerekir mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Ocak 2014 - 22:16:46

Şimdi anlıyorum ki olay tamamen Firefox tan kaynaklı gibi görünüyor. Çünkü chromium da ekran donmaları ve internet hızı ile ilgili bir sorun görünmüyor. Burada tek sorun firefox ta galiba.

Ekran kartımla ilgili olarakta LC_ALL=C amdcccle
komutu ile catalyst control center e ulaştım bir kaç iyileştirme yaptım chromium gayet hızlı. Sizleri daha fazla uğraştırmak istemem sorunu burada kapatabiliriz... Saygılar

if

@mustafao9, IPv6'yı kapatmanın çeşitli yolları var ki tamamen kapatmak için ipv6.disable=1 çekirdek parametresini kullanılması, /etc/sysctl.d/99-ipv6.conf dosyasının içine net ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net ipv6.conf.eth0.disable_ipv6 = 1
net ipv6.conf.wlan0.disable_ipv6 = 1
yazıp kaydetmeniz, hatta /etc/dhcp/dhclient.conf içindeki dhcp6.name-servers, dhcp6.domain-search, dhcp6-fqdn ve dhcp6.sntp-servers girdilerinin silinmesi gerek. Bir de DNS değiştirebilirsiniz.

Firefox'ta donanım ivmelemesini kullan seçeneği açık mıydı?

mustafao9

Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesi aktifti. Bunu kapattım. Düzen>Tercihler>Gelişmiş>Genel>Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesi pasif konuma geldi...

Aynı takılma sorunu devam ediyor. Özellikle facebooku açtığımda farenin tekerleği ile sayfayı aşağı indirmek istediğimde sayfa kesik kesik hareket ediyor veya tamamen donuyor...

if

İnternet hızının Chomium ve Firefox arasında değişmesi garip. Firefox eklentilerinden ne kullanıyorsunuz?

mustafao9

Herhalde standart olarak gelen eklentiler

1 - Ubuntu Firefox Modifications 2.8
2- Ubuntu Online Accounts 0.5
3- Unity Desktop İntegration 2.4.8
4- Unity Websites İntegration 2013.09.20 Beta

olarak görünüyor. Ben başka bir eklenti kurmadım. Bu konuyla ilgili olarak size daha fazla yardımcı olmak için almam gereken bir çıktı varmı?

if

@mustafao9, Firefox sadece Facebook'da mı olağan dışı davranıyor?

mustafao9

Hayır genelde sorun yaşatıyor. Zaten az sonra ubuntuyu ne yazık ki kaldırıp yerine Mint kuracağım. Ubuntu beklediğimi bir türlü bana veremedi. Bilgisayarım genelde kasılmış vaziyette çalışıyor. Vindozla bile daha hızlı çalışıyordum. Muhtemelen bir sorundan dolayı Ubuntu bende iyi çalışmadı. Gerçi diğer Ubuntu sürümleri gayet hızlıydı, ancak bu sürümde benim için bir sıkıntı oluştu. 9-10 Mb lik bir program yüklemem bile bazen 10 dakika sürüyor, haliyle bu da beni sıkıyor. İnşallah diğer sürüm çıkınca geri ubuntuya döneceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.