[Çözüldü] Masaüstü Simgelerini Kaldırma

Başlatan emrah_13, 01 Ocak 2014 - 19:18:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah_13

Merhaba,
Masaüstünde ev simgesi, bilgisayar, çöp kutusu ve bağlanmış birimler ben görünmesini istemediğim halde görünüyorlar. Tweak Tool ve Unity Tweak Tool programlarıyla denedim ancak bir türlü simgelerin görünmemesini sağlayamadım. Masaüstünde fare ile sağ tıklayıp "Masaüstü Arkaplanını Değiştir" seçeneği seçildiğinde de görünüm penceresi açılmıyor. Acaba bu ikisi aynı sorundan mı kaynaklanıyor? Bu sorunu düzeltmek için ne yapabilirim?
Gönül neyi severse güzel odur.

decent

Hangi masaüstü ortamı veya pencere yöneticisini kullanıyorsun ?

Cevaba göre konuyu uygun bölüme taşıyacağım.

Unity kullanıyorsan Ubuntu sürümünü öğrenebilir miyiz ?

emrah_13

Kusura bakmayın. Kullandığım sürümü yazmayı unutmuşum. Ubuntu 13.10 sürümünü ve Unity masaüstünü Compiz ile birlikte kullanıyorum.

decent

emrah_13

decent

O halde şu iki alternatifin de var demektir :)

Aynı ekran görüntüsünü aktarır mısın ?

emrah_13

Tweak Tool programı ile arkaplanın değiştirilebildiğini biliyorum ya da bir resme sağ tıklayıp değiştirmeyi.
Bir soru sorayım müsaadenizle. Dosya yöneticisi olarak Ubuntu yüklendiği zaman gelen dosya yöneticisini değil, Nemo'yu kullanıyorum. Acaba sorun bununla alakalı olabilir mi ?

decent

Nautilus/Nemo konusu aklıma geldiği halde sormamıştım.

sudo apt-get install ubuntu-desktop unity
komutundan sonra oturumu kapatıp açın.

emrah_13

@decent, ilginiz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz kodla düzelmedi ama "Nemo"yu yazılım merkezinden kaldırınca sorun düzeldi.  "Masaüstü Arkaplanını Değiştir"im bile var artık. :) Ama şunu söyleyeyim: Nemo bence Nautilus'tan daha güzel. Dolphin daha da güzel sanırım ama her biri kendi masaüstü seçeneğinde güzel sanırım. Neyse böylece sorunu çözmüş olduk. Tekrar ilginiz için teşekkür ederim. :)

decent

Rica ederim.
Senin de söylediğin gibi, "her biri kendi masaüstü seçeneğinde güzel".