[Çözüldü] Masaüstü yüklenmiyor

Başlatan cihad861, 26 Şubat 2014 - 10:32:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cihad861

Merhaba, ubuntu 13.10 kurulu. Dün herhangi bir değişiklik yaptığımı hatırlamıyorum, normal şekilde kapattım bilgisayarı bu sabah açılmıyor. (Güncelleme yapmış olabilir.) Giriş ekranını geçtikten sonra sadece duvar kağıdı geliyor, başka herhangi bir şey gelmiyor. Ctrl+Alt+F1 ile terminale geçip farklı masaüstü ortamı yüklemeyi denedim ancak denediğim tüm yükleme komutları başarısız oluyor. Paketler bağımlılıkları karşılamıyor diyor. -f parametresini de eklesem tüm yükleme işlemlerinde aynı çıktıyı veriyor.
yardımlarınızı bekliyorum..
if it ain't broke tweak it

guopx

Hangi komutları verdiniz?
sudo apt-get install -f komutunun çıktısı ne döndürüyor?
Giriş ekranı geliyorsa x çalışıyor demek. Ekran kartına bakalım bir de.
lspci -nn | egrep -w "VGA|3D|Display" çıktısını verebilir misiniz?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

cihad861

sudo apt-get install -f
komutunu verdikten sonra baya paket kurdu/kaldırdı. bundan sonra da autoremove çalıştırdım, gereksiz kalanlar da silindi.

lspci -nn | egrep -w "VGA|3D|Display"

En son tekrar açmayı denedim, masaüstü yine bu şekilde kaldı.

guopx

Sürücü yüklü müydü?
dpkg -l | grep fglrx çıktısı nasıl.

cihad861

sürücü yüklü hocam. ama verdiğiniz komut hiçbir çıktı vermiyor. Şuan xubuntu-desktop kurulumu yaptım, oturum açıldı. Gnome 3 denedim o da açılmıyor. Unity tekrar kurulumu deneyeceğim. Neden olduğu hakkında bir fikir yürütemedim hala.

guopx

O zaman fglrx yüklü değil.
sudo apt-get remove --purge fglrx*
rm -rf /etc/X11/xorg.conf
Yapalım yine de gerçi xfce oturumu açılmışsa sorun ubuntu-desktop paketlerinde gibi geliyor bana.
sudo apt-get install -f tekrar çalıştırın.
sudo apt-get install ubuntu-desktop
sudo dpkg-reconfigure lightdm deneyin. Herhangi bir ppa eklemiş miydiniz sisteme?

cihad861

unity komple kaldırıp baştan kurdum, açıldı ancak sürekli çökmeler oldu. Gnome 3 kurdum, gayet kararlı çalışıyor. unity komple kaldırdım. uzun zamandır gnome kullanmamıştım, hoşuma gitti.
Efektler vs. gayet akıcı çalışıyor ama fglrxinfo 'fglrxinfo: komut bulunamadı' çıktısını veriyor. Müsait bir zamanda da bununla ilgilenirim artık :)
@guopx ilgin için çok teşekkür ederim.