Ubuntu 14.04 Çalışma Alanları Kapalı Ama Pencereyi Sağa Götürünce Yok Oluyor

Başlatan samienes06, 02 Temmuz 2014 - 01:45:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

samienes06

Arkadaşlar çok uzun bir başlık oldu biliyorum ama adını bilmediğimden dolayı. Sabah nvidia driver ile uğraşırken Ubuntu'yu çökerttim ve yeniden yükledim.(Kesin çözümü vardır da ben direk böyle yaptım :D )Eskiden yoktu belki de vardı ben bilmiyordum. Sorunum şu pencereyi sağa götürünce kayboluyor ve bir daha getirmek için Super+S tuşuna basınca şöyle bir ekran çıkıyor:

Sağ tarafı nasıl kapatabilirim. Bu arada uzun başlık için özür dilerim.  ;)

heartsmagic

Doğru mu anlıyorum, çalışma alanı sayısı bir ve sen bir pencereyi sağa götürünce kayboluyor? Sağa dayadığın anda mı kayboluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

samienes06

Sağa dayayıp biraz daha götürünce kayboluyor Super+s yapıp geri getirebiliyordum. Ama Ubuntu 14.10'a güncelledim sorun gitti. Yine de ben sorayım belki yeniden karşı karşıya kalırsam diye. Bu neden oluyor ?

heartsmagic

Bazı soruların cevaplarını alamamışım, çalışma alanı sayısı bir mi?

samienes06

heartsmagic

Neredeki ayar? Bire düşürünce sorun yapıyor muydu acaba? Şimdi denedim, Unity Tweak üzerinden kapattım ve bir pencereyi sağa dayadım, ancak aynı sorunu tekrarlayamadım.

samienes06

Tam hatırlayamıyorum ama unity tweak üzerinden 1 e düşürmeye denememiştim sadece kapatmıştım. Ubuntu'nun kendi ayarlarından yapmıştım galiba.

heartsmagic

Söylediğim gibi Unity Tweak ile ayarlayarak tamamen kapattım ben de, sorunu tekrarlayamıyorum ne yazık ki.

samienes06

Unity tweak tooldan sadece kapatmıştım bir de herhalde Ubuntu'nun kendi ayarlarından kapamıştım. Zırf bunun yüzünden update yaptım. Sizce geri Ubuntu 14.04'a döneyim mi ? Yoksa Ubuntu 14.10 sorun çıkarmaz mı ?

Güncelleme:Pardon birinci mesaj gitmemişti. Görmedim.

heartsmagic

14.10 henüz yolun çok başında, sorun çıkartıp çıkartmayacağını söyleyemem. Sorun çıkarsa çözerim, idare ederim, yeterli tecrübem var diyorsan kal, geri bildirim de yapabilirsin. Ancak günlük olarak kullanmaya ne kadar müsaittir bilemiyorum. Böyle bir sorun için alfa bir sisteme sürüm yükseltmek hiç makul değil, gerçi senin için o tren kaçtı. Sürüm düşüremeyeceğin için en iyi sistemi yeniden kurman gerekir.

samienes06

Yeterli tecrübe 2 yıl kadar.  :) Ama sürekli kullanmam ve Windows'tan tiksinmeye başlamam 6 ay kadar felan oldu. (Ne güzel sorunsuzdu iki gün önce niye karıştırdım ki nvidia'yı ben :D)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2014 - 04:17:13

Ben en iyisi Ubuntu 14.10'u biraz deneyim. Sorun çıkartırsa çözmeye çalışırım. Çözemezsem geri dönerim 14.04 'e. İlgilendiğiniz için teşekkürler.