C++ ile 100 elemanlı dizi tanımlama

Başlatan dcsarialtun, 16 Aralık 2013 - 16:57:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dcsarialtun

Ubuntu'da C++ ile 100 elemanlı dizi tanımlanacak ve küçükten büyüğe sıralanacak , şimdiden teşekkürler.

empax

Hazır kod beklemek yerine takıldığınız noktayı sorsanız sizin için daha yararlı olur..

Biri dizi tanımlayıp for döngüsü ile rastgele sayılar atayın. Daha sonra diziyi örnek Bubble Sort algoritmasını kullanarak sıralayabilirsiniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

dcsarialtun

Daha önce c++ hiç kullanmadık bi fikrim yok ödevim konusunda

srgnaras

Okulda hiç kullanmadığınız birşeyden ödev mi verdiler ? İlginçmiş.. Ancak yinede bu size hazır bilgiye konma hakkı vermez.
En azından Google Amcaya bi sorun o ne diyecek bakalım.
En zengin insan en güçlü arkadaşlara sahip insandır.

dcsarialtun

Açık kaynak ödevi zaten araştırmak için verildi 1 hafta araştırdım değişik programlar buldum benzeri yok

ekremsenturk

Araştırmak dediğin kopya çekilecek örnekler aramışsın. Araştırmak ile ben deney anlarım. Bir hafta içinde hiç mi bir şey denemedin ?

dcsarialtun

Denedim tabi ya g++ ile dizi tanimladim ancak elimle 100 ayrı dizi tanimladim ve küçükten büyüğe siralayamadim kısa bi kod ile 100 elemanli bir dizi  tanımlanması lazim

heartsmagic

@dcsarialtun, benzer tepkiler alman çok normal. İnan her yerde bu tepkileri alırsın. Burası bir programlama forumu değil ama gördüğün gibi kaliteli programlama forumlarında tepki ne oluyorsa burada da o oluyor. Genelde yardım etmek isteyenler şunu bekler karşı taraftan:

Neleri araştırdın? Nasıl kodladın? Ne hata aldın?

Örnek kodu buraya geçersin insanlar da sana seve seve takıldığın yerde yardım ederler. Baktın böyle tepkiler alıyorsun Google cidden çok yardımcı olur:
http://okoseoglu.wordpress.com/tag/c-ile-siralama/
http://www.frmtr.com/c-ve-c/2679872-c-diziler-soru.html

Kasti olarak Türkçe örnekler geçiyorum, milyon tane de İngilizce örnek vardır. Eğer tekrar takıldığın yerde soru soracaksan elindeki örneklerle gelmelisin bu başlığa.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dcsarialtun

Yardımın için teşekkür ederim. İse  yariyacagina eminim. İnsanlar  ön yargılı kesinlikle ancak benimde forumlarda açtığım ilk konu bu bundan önceki tüm iş ve ödevlerimi araştırarak yapıyordum bu son konuda biraz sıkıntı çektim.

heartsmagic

Forumlarda başlık açmak bir sıkıntı, suç veya ayıplanacak bir şey değil :) Forumlar, özellikle de bu türde forumlar zaten yardım amaçlı açılıyorlar. Örneğin biz bu foruma gelip Ubuntu'daki sorununu dile getiren birine "Neden başlık açtın" diyemeyiz. Fakat ondan beklentilerimiz olur. Örneğin forumda arama/araştırma yaptı mı bu konuda? Bir şeyleri denedi mi, denediyse sonucu ne oldu? Sorunu hakkında ayrıntı vermediyse ayrıntıları gibi.

Programlama başlıkları da benzer yapıdadır, sadece konular değişir. İnsanlar senin araştırdığını, denediğini, hata aldığını bilmek isterler. Ödev konuları hassas oluyor, bazı forumlar hiç sıcak bakmaz, bazıları tümden kabul eder, çoğuysa kabul eder ancak ödev sahibinden asıl araştırmayı yapmasını bekler. Kısacası dilediğin kadar başlık açabilirsin, fakat kendi araştırmalarını ortaya koymalı, denediğin/yazdığın kodu vererek hata aldığın kısmı geçmeli, neden bu hatayı aldığını, ne yapman gerektiğini sormalısın.

İyi çalışmalar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dcsarialtun

Kesinlikle haklısınız , ilginizden dolayı teşekkür ederim.

ekremsenturk

Önce dizideki elemanlara birer değer atarsın, (değerleri küçükten büyüğe göre sırasıyla atarsın) sonra da bir "for" döngüsü ile tüm elemaları ve değerlerini yazdırırsın.