Valve, Linux Foundation'a Katıldı

Başlatan mustang102030, 04 Aralık 2013 - 22:17:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustang102030

SteamOS duyurusundan önceki dönemlerde oyunlarıyla Linux'u destekleyen Valve, SteamOS ile birlikte Linux'un bir parçası haline gelmişti.
Linux tabanlı bir işletim sistemini geliştiren Valve'ın, Linux Foundation'a katıldığı açıklandı.

Linux Foundation, herhangi bir kâr amacı gütmeden Linux'la ilgili bilgilendirme konferansları ve etkinlikleri düzenleyen bir kuruluş.
Sony ve World of Tanks yapımcısı Wargaming'in de içerisinde bulunduğu Linux Foundation'un konferanslarına artık Valve tarafından da katkılar görebileceğiz

kaynak:
http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Valve_Linux_Foundationa_Katildi-46617.htm

okan_668

Valve İçin Linux Vakfından Destek

Teknoloji ve oyun geliştiren firma Valve, son iki yıl içerisinde duyurduğu Steam Os, Steam Mechanic ve Steam kontrolcüleri için Linux tabanlı işletim sistemi kullanacağına dair bilgiler sunmuştu. Ancak bir çok kullanıcı ve geliştiricinin fikirlerine göre Valve bu alanda ilerleyemeyeceği yönünde. Sebebi ise oyun ve yazılım geliştiriclerinin zaten başlarına dert Windows ve Mac varken birde Linux için ürün geliştirmenin zor olacağı yönünde düşünceler var.

Ancak bir düşünce ve destek var ki oda tabi ki Linux tarafından geliyor. Linux Vakfının en son yaptığı açıklamalar Valve destek verir nitelikte. Vakfın görüşlerinden bazıları şu şekilde; Valve oyun geliştirme ve yazılım konusunda piyasada pay sahibi, ayrıca oyuncu kitlesi Valve firmasının Steam ile gerçekleştirdiği ekolojiyi çok seviyor. Buna karşılık  Valve Linux tabanlı oyun makineleri ve işletim sistemleri geliştirmesi donanım ve diğer oyun-yazılım geliştiricilerini bu alan içinde bir şeyler üretmeye zorlayabileceğini düşünüyorlar.

kaynak : http://www.techandplay.com/valve-icin-linux-vakfindan-destek/

Not: benzer haberler olduğu için , haberin devamı niteliğinde olduğunu düşünerek burada paylaştım.
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...