[Çözüldü] Linux Türevlerin Live Usb Karmaşası

Başlatan HuaN, 06 Aralık 2013 - 13:32:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HuaN

Merhaba arkadaşlar öncelikle aradım taradım umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Ben live usb konusunda kavram karmaşası yaşıyorum, bir kaç soru ile aklımdakileri sormak istiyorum.
linux ile backtrack sayesinde tanıştım ve gerçekten çok sevdim (backtrack değil linuxun kendisini açıkçası)
live usb , işletim sisteminin usb üzerine kurulmuş olup tak çalıştır mantığı ile biostan ram üzerinde çalışan geçici işletim sistemi demek değil mi?
orjinal işletim sistemi üzerinde bir değişiklik olur mu?
live usbdeki os ile yapacağım işlemlerin orjinal os'de değişikliklere neden olur mu?
bilgisayar çöktüğünde live usbler ile veri kurtarımı yapıldığı doğru mu misal benim windows7'im çökse ben live usbdeki ubuntu ile verilerimi kurtarabilir miyim? yoksa linux live usbler sadece linux işletim sistemlerinde mi kurtarma yapabiliyor?
ben olası pc çökmesi vb. sorunda kullanmak üzere live usb hazırlamak istiyorum. tavsiyeniz nedir? knoppix yazıyor her yerde ubuntu kullansam işe yarar mı ?
hazırladığım live usb içine başka dosylar da atsam misal bir kaç resmi video dosyası live usb yapısında sorun çıkar mı ?
unetbooting ile live usb oluşturmaya çalışıyorum misal olarak bazı işletim sistemlerinin güncel versiyonları yazmıyor sürüm olarak , başka önerebileceğiniz linux türevlerini live usb etmeye yararyn program var mı ?

sorduğum sorular saçma gelebilir ama iki gündür araştırma yapıyorum kafam acayip karıştı diğer forumlarda herkes aynı şeylere değişmiş. şimdiden teşekkür ederim.

heartsmagic

Kabaca cevaplıyorum sadece.

Canlı bellek üzerinden yapacağın normal işlemler asıl işletim sistemine zarar vermez. Tabi sen tutup asıl işletim sisteminin olduğu bölümden dosya silersen elbette zarar verir. Bunun haricinde yapılan her şey bellekte tutulur, kapatılınca silinir. Ancak, canlı bellek olarak kurulum yapılan, fakat üzerinde değişiklik yapabileceğin durumlar da var. Kalıcı değişiklik yapabileceğin yöntemlerden bahsediyorum burada, forumda aratırsan görürsün.

Windows çökerse verilerini kurtarabilir misin? Bu tamamen durumun nasıl olduğuna bağlı. Veri kurtarmaktan kastın Windows bölümündeki dosyalarına erişmekse evet erişebilirsin. Bunun için de herhangi bir dağıtımı kullanabilirsin. Ancak, Windows tarafında disk veya dosyaların şifrelenmişse erişemezsin, öteki türlü şifrelemenin bir anlamı olmaz.

Unetbootin veya diğer uygulamalar neleri desteklediğini genelde sitelerinde yazarlar. Forumda bu konuda da öneriler var. Diğer uygulamalara farklı farklı başlıklardan erişebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

HuaN

cevap için çok teşekkür ederim hocam
bir sorum daha olacak misal live usb olarak pcyi açınca default boot text mode, no networking enabled, safe mode, run memtest, boot the first hard disk gibi seçenekler çıkıyor bunların önemi ve yeri anlamı nedir ? translate yaptım fakat bir cümleden içeriğin tamamını kavrayamadım. live usb olarak pc açılınca her hangi bir işletim sistemi vb kurmama gerek yok yani misal Backtrack live usb ile pcyi açınca masaüstündeki backtrack dosyasına tıklayıp kurmam mı gerek ?

heartsmagic

Hepsini ayrı ayrı öğrenmek mi istiyorsun? :)

default boot: Varsayılan açılış, kısacası normal olan açılış bu.
text mode: Metin tabanlı açılış, görsel açılış yapmaz sen yaparsın gerekirse.
no networking enabled: Ağ kapalı olarak gelir.
safe mode: Güvenli kip.
run memtest: Bellek testi yapar.
boot the first hard disk: İlk sabit diskten açılış yapar. Kısacası orada bir sistem kuruluysa onu açar.

Canlı Cd ile açtığın herhangi bir dağıtımı kurmana gerek yok, kullanır geri kapatırsın. Kurmak istiyorsan ilgili dağıtımın yönergelerini takip edersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

HuaN

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam =)