[Çözüldü] Firefoxta " Parçalama arızası (core dumped)" Hata İletisi

Başlatan sudusleri, 27 Kasım 2013 - 18:45:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sudusleri

Yeni kurulum yaptığım bilgisayarda Firefox sık sık durduk yere kapanmaya başlayınca ben de uçbirimden açıp verdiği hata iletisine bakayım dedim.

Parçalama arızası (core dumped)

şeklinde bir hata alıyorum. Kaldırıp tekrar kurdum ev dizinindeki .mozilla dizinini de sildim tekrar kurmadan önce fakat sonuç değişmedi. Nautilus da bazen kapanıyor Firefox'a benzer şekilde.. ama onun hata iletisine bakamadım henüz.

Sizce neden kaynaklanıyor?

Son aldığım hata:

WARNING: pipe error (3): Bağlantı karşıdan kesildi: file /build/buildd/firefox-25.0.1+build1/ipc/chromium/src/chrome/common/ipc_channel_posix.cc, line 437

###!!! [Child][SyncChannel] Error: Channel error: cannot send/recv

Parçalama arızası (core dumped)
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

matrax_41

Mozilla dizininin içindeki dosyaların izinlerinde bir sorun olabilir.

sudusleri

Uçbirimden 777 olarak chmod değişikliği yaptım değişen bir şey olmuyor.. Hala nautilus ve firefoxta kendi kendine kapanma sorunları devam ediyor.

if

sudusleri

@if, Şu anda çökmeler kesildi. Aynı çökmeleri Chromium da yaptı bir ara.. Neler oluyor bir anlam veremiyorum. Tekrar yaşanmaya başlarsa detaylı bilgi aktaracağım. Bu arada SSD sabit sürücü kullanmamla bir alakası var mıdır acaba? Sabah hem kök dizin hem de /home için trim desteğini aktifleştirdim kurulumdan sonra?

if

@sudusleri, araştırmamda SSD'den kaynaklanacağına dair bir işaret görmedim. Donanım ivmelemesi ve Flash bileşeninin yol açtığı söyleniyordu onun için yukarıdaki önerimi getirdim. Nüksederse sorun tekrar bakarız.

heartsmagic

Alıntı yapılan: sudusleri - 27 Kasım 2013 - 19:57:06
@if, Şu anda çökmeler kesildi. Aynı çökmeleri Chromium da yaptı bir ara.. Neler oluyor bir anlam veremiyorum. Tekrar yaşanmaya başlarsa detaylı bilgi aktaracağım. Bu arada SSD sabit sürücü kullanmamla bir alakası var mıdır acaba? Sabah hem kök dizin hem de /home için trim desteğini aktifleştirdim kurulumdan sonra?

Eğer trim desteğinden önce yoksa ve şu an başladıysa şüphelenilebilir. Fakat @if'in söylediği gibi tesadüf de olabilir. Kapatıp denemek elinde. Ayrıca, yeni kurulum yaptığın için sormak istiyorum, md5 bütünlüğünü denetlemiş miydin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sudusleri

@heartsmagic, İndirdiğim dosyanın md5 değeri " c4f4c7a0d03945b78e23d3aa4ce127dc "  ve http://releases.ubuntu.com/precise/MD5SUMS adresindeki md5 değeriyle uyuyor. Yeniden kurulum yapsam mı diye düşünüyorum? Nadiren de olsa diğer uygulamaların da kendi kendine kapandığına hatta oturumun  kapandığına da şahit oldum.

Bir de SAPPHIRE Radeon HD 7750 2GB ekran kartının sürücüsünü sitesinden indirip kurdum.. Elle kurmamın nedeni; Ek Sürücüler kısmındaki sürücüyü kurdum ama sürücü kullanımda değil deyince ben de elle kurdum. Bu tür bir soruna ekran kartı sürücüsü neden olmuş olabilir mi?

Ekran kartı sürücüsünü kurmadan önce kapanmaların olup olmadığını net hatırlayamıyorum gözlem süresi azdı zaten..

heartsmagic

Grafik kartı değildir diye düşünüyorum ama emin değilim açıkçası. md5 özeti aynıysa bence yeniden kuruluma gerek yok. trim'i kapatıp gözlemleyebilirsin, eğer denediysen gerekiyorsa grafik kartı sürücülerini kaldırıp deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sudusleri

Sorunlar devam ediyor. Çökme raporları ilk açılışta peş peşe çıkıyor. Firefox kendi kendine kapanmaya devam ediyor. Firefox'u kaldırıp tekrar kurayım dedim kurmaya çalışınca aşağıdaki hatayı veriyor.
sudo apt-get install firefox
[sudo] password for sudusleri: 
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti      
Önerilen paketler:
  ttf-lyx
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  firefox
0 paket yükseltilecek, 1 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
0 B/28,6 MB arşiv dosyası indirilecek.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 58,9 MB ek disk alanı kullanılacak.
(Veritabanı okunuyor... mevcut 243312 dosya veya klasör yüklü.)
firefox paketi açılıyor (.../firefox_25.0.1+build1-0ubuntu0.13.10.1_i386.deb dosyasından) ...
Eski kubuntu-firefox-installer paketindeki dosyalar değiştiriliyor ...
dpkg-deb (altişlem): decompressing archive member: iç gzip okuma hatası: '<fd:4>: incorrect data check'
dpkg-deb: error: <decompress> alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 2
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/firefox_25.0.1+build1-0ubuntu0.13.10.1_i386.deb (--unpack):
 dpkg-deb --fsys-tarfile alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 2
En fazla rapor miktarına (MaxReports) ulaşıldığı için apport raporu yazılmadı
                                                                             man-db için tetiklemeler işleniyor ...
desktop-file-utils için tetiklemeler işleniyor ...
gnome-menus için tetiklemeler işleniyor ...
bamfdaemon için tetiklemeler işleniyor ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf-2.index...
mime-support için tetiklemeler işleniyor ...
İşlem sırasında hatalar bulundu:
 /var/cache/apt/archives/firefox_25.0.1+build1-0ubuntu0.13.10.1_i386.deb

Unity'dendir diye kubuntu-desktop kurdum sorunlar onda da devam etti... şu anda kubuntudaki öntanımlı tarayıcı olan rekonq ile internete girebiliyorum.. Chromium u konsoldan kurmaya kaltığımda ise şu hatayı alıyorum...

sudo apt-get install chromium-browser
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti      
Aşağıdaki ek paketler de kurulacak:
  chromium-browser-l10n chromium-codecs-ffmpeg-extra
Önerilen paketler:
  webaccounts-chromium-extension unity-chromium-extension
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  chromium-browser chromium-browser-l10n chromium-codecs-ffmpeg-extra
0 paket yükseltilecek, 3 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
0 B/36,8 MB arşiv dosyası indirilecek.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 142 MB ek disk alanı kullanılacak.
Devam etmek istiyor musunuz [E/h]? e
Önceden seçili olmayan chromium-codecs-ffmpeg-extra paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... mevcut 243312 dosya veya klasör yüklü.)
chromium-codecs-ffmpeg-extra paketi açılıyor (.../chromium-codecs-ffmpeg-extra_30.0.1599.114-0ubuntu0.13.10.2_i386.deb dosyasından) ...
chromium-browser paketi açılıyor (.../chromium-browser_30.0.1599.114-0ubuntu0.13.10.2_i386.deb dosyasından) ...
dpkg-deb (altişlem): decompressing archive member: lzma error: compressed data is corrupt
dpkg-deb: error: <decompress> alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 2
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/chromium-browser_30.0.1599.114-0ubuntu0.13.10.2_i386.deb (--unpack):
 cannot copy extracted data for './usr/lib/chromium-browser/libs/libnet.so' to '/usr/lib/chromium-browser/libs/libnet.so.dpkg-new': unexpected end of file or stream
En fazla rapor miktarına (MaxReports) ulaşıldığı için apport raporu yazılmadı
                                                                             Önceden seçili olmayan chromium-browser-l10n paketi seçiliyor.
chromium-browser-l10n paketi açılıyor (.../chromium-browser-l10n_30.0.1599.114-0ubuntu0.13.10.2_all.deb dosyasından) ...
İşlem sırasında hatalar bulundu:
 /var/cache/apt/archives/chromium-browser_30.0.1599.114-0ubuntu0.13.10.2_i386.deb

ne yapmalıyım?

matrax_41

sudo apt-get -f install komutunu çalıştırdıktan sonra kurmayı dene.

sudusleri

SSD olmayan bir diske kurulum yaptım yeniden.. Tüm sorunlar çözüldü.. Yorduysam affola...