Raspberry Pi 2 milyon sattı

Başlatan okan_668, 20 Kasım 2013 - 13:30:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

Kredi kartı boyutundaki mini bilgisayar Raspberry Pi 2 milyon satış rakamını yakaladı.

Bu yıl başlarında 1 milyonluk satış rakamına ulaştığını açıklayan üretici firma Kasım ayı itibariyle bu rakamın 2 milyona dayandığını duyurdu.

Raspberry Pi, 2 milyonluk satış sonrası kullanıcılarına web sayfası üzerinden teşekkür ederken, cihazın satış trendi de aydan aya artış gösterdi. Üzerinde bir adet HDMI, microSD kart ve ethernet yuvası bulunan Raspberry Pi birçok amaçla kullanılabiliyor.

RASPBERRY PI NEDİR

Kredi kartı büyüklüğünde tek kartlı bir bilgisayar olan cihaz  RS Components ve Egoman firmaları tarafından imal edilmektedir. Sabit diske sahip olmayan cihaz depolama birimi olarak SD kartları kullanır. ABD'de 25 ila 35 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulan cihaz ile Debian ve Arch Linux ARM işletim sistemleri indirilebilir. Python programlama dili ile programlanabildiği gibi BBC Basic, C ve Perl programlama dilleri de kullanılabilmektedir.

kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25155432.asp
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

okkangal

Kendisi ile yakın zamanda tanışma fırsatım olacak . DealExtrem den almayı planladığım kumanda büyüklüğündeki klavye ve touchpad ile idare ederek i XBMC yardımı ile evdeki televizyonu ağa bağlı hale getirmeyi planlıyorum . Yani basit ve ücretsiz küçük bir kaç program ve Linux'un nimetlerinden faydalanarak ev içi ağımda küçük bir medya sunucusu kurmayı planlıyorum . RaspberryPi üzerindeki HDMI çıkışı bulunması çok iyi bir özellik .

Ayrıca ikinci bir planımda , RaspberryPi ve Turkcell VINN bağlı bir model uçak ile internet üzerinden canlı görüntüler yayınlamayı planlıyorum . Yazılımsal olarak sıfır maaliyetli  olmasıda yine tamamen Linux'un nimetidir. 

Gabriel

@okkangal Pi model B ile XBMC denedim. Performansını pek beğenmedim. OpenELEC kurarsanız daha iyi olur. 
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

osmancık

Türkiye'de en ucuz nereden nasıl alabiliriz? Yada yurt dışından mı getirtiyorsunuz?
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
  (::: ) :        ___     UBUNTU
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

Gabriel

Alıntı yapılan: osmancıkTürkiye'de en ucuz nereden nasıl alabiliriz? Yada yurt dışından mı getirtiyorsunuz?
Yurt dışından almak için buraya, Türkiye'den almak için buraya gidin.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Gabriel@okkangal Pi model B ile XBMC denedim. Performansını pek beğenmedim. OpenELEC kurarsanız daha iyi olur.
Ne gibi bir sıkıntı oluştu (başarım konusunda yani)? Ben XMBC kullanıyorum ve memnunum. Gerçi kıyas yapacak bir başka uygulama kurmadım diyebilirim. Fakat yüksek kalitedeki filmleri oynatma konusunda gayet başarılı kendisi. Sadece seçkeler arasında geçişte hafif beklemeler oluyor. Ancak dediğim gibi hafif beklemeler bunlar.

http://lifehacker.com/raspberry-pi-xbmc-solutions-compared-raspbmc-vs-openel-1394239600
Openelec'in çok daha hızlı olduğu söyleniyor. Açılış ve tepki süresi babında değerlendirilme yapılmış. Gerçi ben Raspbmc kullanmıyorum, Raspbian üzerine XBMC kurmuştum. Bir ara OpenELEC kurup kurcalamak lazım demek ki.

Alıntı yapılan: okkangalDealExtrem den almayı planladığım kumanda büyüklüğündeki klavye ve touchpad ile idare ederek i XBMC yardımı ile evdeki televizyonu ağa bağlı hale getirmeyi planlıyorum . Yani basit ve ücretsiz küçük bir kaç program ve Linux'un nimetlerinden faydalanarak ev içi ağımda küçük bir medya sunucusu kurmayı planlıyorum . RaspberryPi üzerindeki HDMI çıkışı bulunması çok iyi bir özellik .
Esasında klavye ve fare şart değil. RaspberryPİ üzerindeki sisteme evdeki herhangi bir başka sistemden (dizüstü, telefon) rahatlıkla bağlanılabiliyor (kendisini ağa bağladığımızı farz ediyorum). Eğer televizyonun kumandası da XMBC'ye uyum sağlarsa (ki sağlayacağını sanıyorum) başka bir şeye gerek kalmadan istediğin şeyi yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gabriel

Alıntı yapılan: heartsmagichttp://lifehacker.com/raspberry-pi-xbmc-solutions-compared-raspbmc-vs-openel-1394239600
Openelec'in çok daha hızlı olduğu söyleniyor. Açılış ve tepki süresi babında değerlendirilme yapılmış. Gerçi ben Raspbmc kullanmıyorum, Raspbian üzerine XBMC kurmuştum. Bir ara OpenELEC kurup kurcalamak lazım demek ki.
Cevabınızı bulmuşsunuz :) Ben de hemen hemen aynı şeyleri söyleyebilirim.

Cihazla beraber kullandığım kart 8 GB'lık Sandisk Ultra 30MB/s SDHC idi.
İlk denediğim Raspbian'dı. Masaüstü idare ederdi. Fakat flash player performansı yerlerdeydi.
Zaten cihazı almaktaki asıl amacım medya merkezi olarak kullanmaktı. Bunun için oluşturulmuş sürümlere yönelmeye karar verdim.

OpenELEC yükledim. Açılışı ve akıcılığı çok hoşuma gitti. Ama diğerlerini de denemeden karar vermek istemedim.
Raspbmc denedim. OpenELEC kadar performanslı değildi.
Sadece çalışıp çalışmadığını görebilmek için Android kurmayı denedim. Kuruldu fakat 2.3.4 sürümü henüz optimize edilmemiş olduğundan performans alamadım.
OpenELEC'e geri döndüm. 3-4 ay kararlı bir şekilde kullandıktan sonra satıp yerine Rikomagic MK802 III aldım. Android üzerinde XBMC ile kullanıyorum.

heartsmagic

Benim çok fazla fark görmememin sebebi sanırım bir masaüstü kullanmamam ve Flash ile işimin olmaması. Kendisini sadece HDMI üzerinden TV'ye görüntü aktarımı için kullanıyorum. Bir de disk bağlı üzerine, veriler :) orada duruyor.

okkangal

heartsmagic  Kumandamın Raspberry ile uyumlu değil büyük ihtimalle . Tabi çokta önemli değil tabiki bu . Ama ben RaspberryPi ye ağ üzerinden bağlanmak için ikinci bir bilgisayar kullanmak istemiyorum . O nedenle küçük bir klavye almak gibi planım var . Medya sunucularına gelince bence XBMC eklenti zenginliği bakımından bence en iyi sistem . Neredeyse online medya kaynaklarının tamamına erişebiliyor ve online altyazı bulma konusunda gayet başarılı . 

heartsmagic

@okkangal, OpenELEC de XMBC tabanlı zaten:

Alıntı YapOpenELEC (short for "Open Embedded Linux Entertainment Center") is a Linux kernel-based free and open source operating system providing a complete digital media player and media center software appliance suite that comes with a pre‐configured version of XBMC media center software and third-party addons with retro video game console emulators and PVR plugins.
http://en.wikipedia.org/wiki/OpenELEC

Aklında bulunsun kısacası.