Ubuntu Kuruduktan Sonra Silinen Windowsu Geri Getirme

Başlatan sensei1, 31 Ekim 2013 - 18:27:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sensei1

Durum Cok Vahim
ubuntuyu kurdum yanlismi kurdum acaba Windows gitti.
Harddiskde recovery var ama onu ubuntu uzerunden nasil windowsu geri getirebilirim.
inanin durum cok vahim eger getiremezssem varya benim halim varya!!!!!!!!!!

ekremsenturk

Testdisk ile Windows'unu geri getirebilirsin. Önce biraz forumda testdisk ile bölümleri kurtarma hakkında araştır.

Ubuntu kurulumundan önce, Windows'u tam kapatmalısın. Windows genelde, tekrar açılırken hızlı açılabilsin diye uyku moduna geçiyor. Windows'u tam kapatmadan önce disk birleştirmesi ve disk denetimini mutlaka öneririm.

siberoloji

Ubuntu yu ayrı bir bölüme mi kurmuştunuz?
Windows duruyor ama siz giremiyor da olabilirsiniz.
Ubuntu kurulum USB / Dvd ile bilgisayarı başlatıp "Dene" seçeneğinden sonra açılan işletim sistemi üzerinden disklerinizi inceleyin. Belki de oradadır.

sensei1

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 31 Ekim 2013 - 18:58:51
Testdisk ile Windows'unu geri getirebilirsin. Önce biraz forumda testdisk ile bölümleri kurtarma hakkında araştır.

Ubuntu kurulumundan önce, Windows'u tam kapatmalısın. Windows genelde, tekrar açılırken hızlı açılabilsin diye uyku moduna geçiyor. Windows'u tam kapatmadan önce disk birleştirmesi ve disk denetimini mutlaka öneririm.

saat sabahin 5 oldu testdiskle ilgili birsuru seyi okudum ama uykusuzluktami hic bisey anlamadim daha dogrusu benim derdime caremi onu anlamadim.
testdisk ile silinen xp geri getirebilirmiyim diyorsunuz. biraz basite idirgeyip tarif etmeniz mumkunmu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2013 - 04:25:19

Alıntı yapılan: siberoloji - 31 Ekim 2013 - 19:06:44
Ubuntu yu ayrı bir bölüme mi kurmuştunuz?
Windows duruyor ama siz giremiyor da olabilirsiniz.
Ubuntu kurulum USB / Dvd ile bilgisayarı başlatıp "Dene" seçeneğinden sonra açılan işletim sistemi üzerinden disklerinizi inceleyin. Belki de oradadır.

malesef hatam o oldu sanirim xp nin ustune kurmusum.ama kurulum yaparken recovery kismini gormustum orasi sanirim hasar gormemistir ama oraya nasil ulasip calistira bilirim ubuntu uzerunden.bir bilginiz varmi acaba yarimci olurmusunuz.

siberoloji

Bütün markalar farklı tuşları kullansada
bilgisayarın açılış tuşuna bastıktan sonra
F12'ye basılı tutmak veya
ESC tuşuna basılı tutmak gibi bir tuş kombinasyonu vardır.

Ubuntu içinden çalıştırılmaz.
Nette, bilgisayar markanıza göre "How to activate HP recovery on start up" gibi bir deyimle aratırsanız sanırım gerekli tuş kombinasyonunu çok çabuk bulursunuz.
Markasını söyleseniz buradan da yardımcı olurlar.

sensei1

Alıntı yapılan: siberoloji - 01 Kasım 2013 - 08:55:05
Bütün markalar farklı tuşları kullansada
bilgisayarın açılış tuşuna bastıktan sonra
F12'ye basılı tutmak veya
ESC tuşuna basılı tutmak gibi bir tuş kombinasyonu vardır.

Ubuntu içinden çalıştırılmaz.
Nette, bilgisayar markanıza göre "How to activate HP recovery on start up" gibi bir deyimle aratırsanız sanırım gerekli tuş kombinasyonunu çok çabuk bulursunuz.
Markasını söyleseniz buradan da yardımcı olurlar.

yazdiginiz gibi aradim ama hep olumsuz sonucda yazilar cikti anladigim kadar.
Marka HP compaq dc 7900 small factor Pc
yardimci olursaniz sevinirim.

ekremsenturk

Testdisk'i Ubuntu yazılım merkezinden kur ve Uçbirim'den (programın adı)
sudo testdisk
komutu ile başlat ve şifreni gir ve ardından Uçbirimi büyült ve önergeleri okuyarak devam et.

sensei1

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 01 Kasım 2013 - 10:08:12
Testdisk'i Ubuntu yazılım merkezinden kur ve Uçbirim'den (programın adı)
sudo testdisk
komutu ile başlat ve şifreni gir ve ardından Uçbirimi büyült ve önergeleri okuyarak devam et.
dediginizi yaptim ama bu ingilizce. oylece kaldim

siberoloji

Bilgisayarınızı kapatın.
Elektrik kablosu hariç tüm sonradan takılan net kablosu, printer kablosu falan varsa çıkarın.
Açma tuşuna basın ve bilgisayarı açın. Bu andan itibaren yaklaşık saniyede 1 kere olacak şekilde F11 tuşuna tekrarlar halinde basın.
Sizin bilgisayarınızdaki RECOVERY bölümü sağlamsa oradan tekrar yüklemenin yolu bu.

F11....

ekremsenturk

Recover bir Windows programı ve sadece Windows ve önyükleyicisi kuruluysa çalışır.  Geriye ise (bu durumda) Windows'a veda etmek kalıyor.

Veya İngilizcesi olan ve Testdisk'i kullanabilecek ve az çok Bilgisayar'dan anlayan birisini bulabileceksiniz.

tefoski

- Ubuntu'nun nasıl kurulduğu " bilmiyorum " deniyor,
- ihtimal, windows yanına kurulmuş olabilir,
- gurub ekranın gelip gelmediği belirsiz,
- " hepsini sil ubuntu kur " seçkesi ile Linux kurmadı isen,
- Gurub-On programını bilgisayarına kur ,
-  Ubuntu sürümün uyumlu ise,
- Gurub-On da " sıfırla " seçkesi windows u gurub ekranında görmeni sağlar...

Gurub-On ;  http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26651.0

Olmaz ise " Grub Customizer " programı ile  ... ; https://launchpad.net/grub-customizer

- Sonuç olarak öncelikle windows'un
- bilgisayarında kurulu olup olmadığını " belirlemelisin "
BirDost

if

Hele Windows'un diskten silinip silinmediğini bir öğrenelim. Uçbirimi açıp sudo fdisk -l komutunu yürütüp çıktısını buraya kod etiketi içinde geçin. Sonra arkadaşların önerilerinden birini deneriz duruma göre.