[Çözüldü] Debian Grafik Ortama Geçememek

Başlatan freeman, 13 Ekim 2013 - 23:18:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Bugün Debian a program kurarken, bir soru sordu. BU soruya okumadan "Yes" dedim ve Debian,  konsol ekranına geçti kendisi. (Şu CTRL+ALT+F1 ile geçtiğimiz ekranlar.)  Şimdi de KDE grafik ortamına geçemiyorum. root olup startx komutunu verdiğimde de * bir şey olmuyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim?
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

cat /etc/inittab

ne diyor? Ayrıca startx dediğinde bir şey olmamazlık yapmaması lazım. root değil, normal kullanıcınla giriş yapıp bir dene. Ayrıca kdm'yi yeniden başlatmayı deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

freeman

startx dediğimde, başka bir konsol benzerimsi ekran açılıyor ve ekranda
root$localhost $

yazısı geliyor ama yine normal masaüstümü açamıyorum. kdm yi yeniden nasıl başlatıyoruz acaba?
Komutun çıktısını da buraya geçicem.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Debian kullanıcısı için sorulmaması gereken sorular bunlar bence :) Hoş, böyle böyle öğreniyor insan tabi.

/etc/init.d/kdm restart
olabilir mi?

Debian tarafında service aracı var mı bilemiyorum.
service kdm restart
?

restart kdm
?

Bunlardan biri olabilir. Ayrıca, startx dedin, ardından alt+f7 yaptığında tepki alıyor musun?

furkankalkan

(sudo) startkde komutu işe yaraması lazım aslında :D
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

freeman

Başınıza gelmeden gerçekten öğrenemiyorsunuz bazı şeyleri. Pratik yapmak lazım. :D

cat /etc/inittab çıktısı
# /etc/inittab: init( configuration.
# $Id: inittab,v 1.91 2002/01/25 13:35:21 miquels Exp $

# The default runlevel.
id:2:initdefault:

# Boot-time system configuration/initialization script.
# This is run first except when booting in emergency (-b) mode.
si::sysinit:/etc/init.d/rcS

# What to do in single-user mode.
~~:S:wait:/sbin/sulogin

# /etc/init.d executes the S and K scripts upon change
# of runlevel.
#
# Runlevel 0 is halt.
# Runlevel 1 is single-user.
# Runlevels 2-5 are multi-user.
# Runlevel 6 is reboot.

l0:0:wait:/etc/init.d/rc 0
l1:1:wait:/etc/init.d/rc 1
l2:2:wait:/etc/init.d/rc 2
l3:3:wait:/etc/init.d/rc 3
l4:4:wait:/etc/init.d/rc 4
l5:5:wait:/etc/init.d/rc 5
l6:6:wait:/etc/init.d/rc 6
# Normally not reached, but fallthrough in case of emergency.
z6:6:respawn:/sbin/sulogin

# What to do when CTRL-ALT-DEL is pressed.
ca:12345:ctrlaltdel:/sbin/shutdown -t1 -a -r now

# Action on special keypress (ALT-UpArrow).
#kb::kbrequest:/bin/echo "Keyboard Request--edit /etc/inittab to let this work."

# What to do when the power fails/returns.
pf::powerwait:/etc/init.d/powerfail start
pn::powerfailnow:/etc/init.d/powerfail now
po::powerokwait:/etc/init.d/powerfail stop

# /sbin/getty invocations for the runlevels.
#
# The "id" field MUST be the same as the last
# characters of the device (after "tty").
#
# Format:
#  <id>:<runlevels>:<action>:<process>
#
# Note that on most Debian systems tty7 is used by the X Window System,
# so if you want to add more getty's go ahead but skip tty7 if you run X.
#
1:2345:respawn:/sbin/getty 38400 tty1
2:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty2
3:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty3
4:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty4
5:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty5
6:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty6

# Example how to put a getty on a serial line (for a terminal)
#
#T0:23:respawn:/sbin/getty -L ttyS0 9600 vt100
#T1:23:respawn:/sbin/getty -L ttyS1 9600 vt100

# Example how to put a getty on a modem line.
#
#T3:23:respawn:/sbin/mgetty -x0 -s 57600 ttyS3

/etc/init.d/kdm restart ve service kdm restart komutlarının çıktısı:

Stopping K Display Manager: kdm...done ( not running (/var/run/kdm.pid not found)).

restart kdm komutu bir işe yaramadı.

startx komutunu, root olarak ya da normal kullanıcı olarak verdiğimde de yine aynı ekrana geçiyor. Ve o ekranda CTRL+ALT+F7 ile tekrar tty1 ekranına geliyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ekim 2013 - 00:30:34

startkde: comand not found

:D

furkankalkan

Pardon startkde yeni sürümde yer değiştirmiş. export PATH=$PATH:/usr/kde/bin/ komutundan sonra bir daha dener misiniz ?
Lover

freeman

startkde komutunu verirken yine ayni hatayi veriyor. Bu arada /usr dizini altinda kde diye bir dizin yok.

furkankalkan

Alıntı yapılan: KaganIsmail - 14 Ekim 2013 - 00:49:01
startkde komutunu verirken yine ayni hatayi veriyor. Bu arada /usr dizini altinda kde diye bir dizin yok.

Uzun zamandır Arch kullandığım ve elimde hali hazırda KDE yüklü bir Debian olmadığı için KDE'nin tam dizinini kestiremiyorum ama öncelikle kdm yi ya da kde nin kendisini el ile başlatabileceğimiz bir komut olması lazım. Ondan sonrası zaten halledilir. 
Lover

freeman

Önemli değil. herhangi bir veri kaybım olmayacak çok şükür. Farklı şeyler öğrenmek için iyi oluyor aslında. Ben halen daha İngilizce makalere okuyup, anlamaya çalışıyorum. Sorunu çözebilirsek iyi olur, çözemezsek de yeni bir Debian için bi 20 dakika daha bekleriz. :)

furkankalkan

@KaganIsmail KDE nin tam olarak nerede olduğunu bulabildiniz mi ? ya da en kötü ihtimalle KDE yi silmişsinizdir.

sudo find / -name kdestart

whereis kdm

çıktılarını alabilir miyiz ?
Lover

heartsmagic

restart haliyle çalışan bir süreç bulamamış, ancak ondan sonra neden başlatamamış bilemiyorum. Çıktı da yok. Doğrudan start ne tepki veriyor?

/etc/init.d/kdm start

startx ile farklı bir ekran dediğin bir masaüstüdür benzerdir ancak "failsafe" gibi bir şeydir muhtemelen. Sadece fare imleci bile görünüyor olabilir, bunun  da sebebi startx'in kullandığın masaüstünü tetikleyememesidir.

freeman

Arkadaşlar epey bir araştırma yaptım. Farklı sitelerde verilen komutlarda da birçok defa "not found" şeklinde hatalar aldım.
KDE 'yi yeniden kurdum,  çözüldü. Nasıl yapmışsam KDE 'nin dosyalarını silmişim.
Program kurarken nasıl olur KDE 'nin dosyalarını siler, anlamadım valla?

furkankalkan

Alıntı yapılan: KaganIsmail - 25 Ekim 2013 - 21:42:55
Arkadaşlar epey bir araştırma yaptım. Farklı sitelerde verilen komutlarda da birçok defa "not found" şeklinde hatalar aldım.
KDE 'yi yeniden kurdum,  çözüldü. Nasıl yapmışsam KDE 'nin dosyalarını silmişim.
Program kurarken nasıl olur KDE 'nin dosyalarını siler, anlamadım valla?

Bağımlılık sorunu ise KDE paketlerini kaldırmış olabilir. Neyse bir daha ki sefer daha dikkatli olacağınızı düşünüyor ve geçmiş olsun diyorum :)
Ayrıca Linux'un Windows tan daha avantajlı bir yönü de burada karşımıza çıkıyor. Eğer grafik sistemi göçertirseniz komut satırı ile gerekli araştırmayı yapıp normal hayatınıza devam edebiliyorsunuz :D
Lover

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler. Çözülen başlıklarımız için: cozuldukonusu
Bu seferlik ben yapıyorum.