14.04 masaüstü sürükle bırak ile kısayol sorunu

Başlatan plazma, 19 Nisan 2014 - 03:02:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

plazma

ammada şanssız çıktık böcekler denk geldi. programlardan herhangi bisini sürüklyeip bırakarak masaüstü kısayolu oluşturmaya çlaıştığımda hata oluyor :

örnek gimp kısayolu denemem

aynı sorunun yabancı kaynaklardaki adresleri :

https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/1241972
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2214445&p=12974173#post12974173

heartsmagic

Launchpad üyeliği olanların hata kaydına "Yes it affects me" demesi güzel olabilir. Sorunun 14.04'te de mevcut olduğuna dair yorumlar zaten yapılmış hata kaydına.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plazma

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Nisan 2014 - 01:39:06
Launchpad üyeliği olanların hata kaydına "Yes it affects me" demesi güzel olabilir. Sorunun 14.04'te de mevcut olduğuna dair yorumlar zaten yapılmış hata kaydına.

benim yoktu bende üyelik alıp yapayım.

akcay190797

Arkadaşlar ben ubuntu 13.04 kullanıyordum hiç bir sorunum yoktu tam istediğim gibiydi ama 14.04 kurdum oda çok iyiydi ama bir sorunum var.
Şimdi ben ubuntunun başlat menüsünü açıyorum (unity) orda bir uygulamayı alıp masaüstüne sürüklüyorum normalde o uygulamanın kısayolunu oluşturması gerekiyordu ama ubuntu 14.04 de hata veriyor.13.04 de sorun yoktu.Sadece masaüstüne kısayol oluşturmak istiyorum çok basit bişiy ya.Ama ubuntu 14.04 de *olmuyor töbe töbe

akcay190797

bu sorun bendede var bu sorun olmasa çok güzel ubuntu ubuntu yerine xubuntu kubuntu yada linux mint kullanılabilir.Hala sorun çözülmedi

plazma

Alıntı yapılan: akcay190797 - 26 Nisan 2014 - 15:41:31
bu sorun bendede var bu sorun olmasa çok güzel ubuntu ubuntu yerine xubuntu kubuntu yada linux mint kullanılabilir.Hala sorun çözülmedi

o zaman sizde affect me olarak işaretleyiniz. : https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/1241972

FireSwords

Bu böcek hakkında Launchpad kaydı var:

https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/764424

Canoncial düzeltene kadar geçici çözüm olarak /usr/share/applications dizininden istediğin uygulamayı kopyalayıp masaüstüne atabilirsin.

FireSwords

Affect Me yapmaya gerek yok bence zaten kritik olarak işaretlenmiş.

akcay190797

bunu bir sonraki sürümdemi düzeltirler acaba 14.10 da

matrax_41

Alıntı yapılan: akcay190797 - 26 Nisan 2014 - 22:09:45

14.04'de düzeltilir @akcay190797

heartsmagic

Asıl böcek kaydı şu sanırım:
https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/1241972

Güncel Unity ve Ubuntu sürümleri ile, daha önceden de farklı kayıtlar var. Launchpad hesabı olanlar "Yes it affects me" derlerse güzel olur.

heartsmagic

avasl

Alıntı yapılan: matrax_41 - 26 Nisan 2014 - 22:30:59
Alıntı yapılan: akcay190797 - 26 Nisan 2014 - 22:09:45

14.04'de düzeltilir @akcay190797
Bundan önceki sürümde de vardı aynı hata.  Düzeltilmedi malesef.  Ben de  13.04 e geçtim yeniden.

heartsmagic

Sırf bu sorun için 13.04'e geçmek hiç makul değil. Açtığın destekle ilgili başlıkta açıklandığı üzere zaten güncelleme alamayacaksın ki bunların arasında güvenlikle alakalı olanlar da var. Burada belirtilen sorunsa küçücük bir sorun ve farklı yollarla istenen şey zaten yapılabiliyor.

eronis

ben daha yeniyim ama belki bu yorumum işe yarar. virüsler linuxta neden aktif olamazlar ? çünkü izin alamazlar. chmod +x gibi bir komut kullanırsak tabi sanırım bu duruma chmod +w komutu uyuyor, belki işe yarayabilir (emin değilim) Ubuntu Tweaks i deneyebilirsin olmazsa...
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

avasl

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Mayıs 2014 - 15:42:45
Sırf bu sorun için 13.04'e geçmek hiç makul değil. Açtığın destekle ilgili başlıkta açıklandığı üzere zaten güncelleme alamayacaksın ki bunların arasında güvenlikle alakalı olanlar da var. Burada belirtilen sorunsa küçücük bir sorun ve farklı yollarla istenen şey zaten yapılabiliyor.
Hocam sadece bı sorun da değil ama.  Mesela tarayıcıdan resmi farklı kaydet deyip resimlere kaydetmeye çalıştığım zaman istenilen yol bulunamadı gibi hatalar veriyodu sürekli.  Bunun gibi bir sürü olay vardı.  Üstelik 13.04 de sepserin olan makine 13.10 ve sonrasında yanıyordu malesef. Ben çok bilgisi olmayan, sıradan ve cahil bir ubuntu kullanıcısıyım hocam.  O yüzden  bunlara müdahele  de edemiyordum malesef.  Mobilden yazıyorum. İmla için özür dilerim .  İyi günler.

heartsmagic

Bahsettiğin o sorun da küçük bir sorun ve yine forumda başlığı mevcut :) Söylediklerin büyük sorunlar değil, ısınma sorunu ayrı bir mesele ama. 13.04'ün desteği yok, sorun burada. 14.04 ise çok uzun süre desteklenecek olan bir sürüm. Kurarsın, sorunları halletmeye çalışırız, baktın halledemiyorsun en kötü 12.04'e dönersin. 12.04 de LTS sürüm ve desteği 2017'ye kadar devam edecek.

avasl

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Mayıs 2014 - 16:21:03
Bahsettiğin o sorun da küçük bir sorun ve yine forumda başlığı mevcut :) Söylediklerin büyük sorunlar değil, ısınma sorunu ayrı bir mesele ama. 13.04'ün desteği yok, sorun burada. 14.04 ise çok uzun süre desteklenecek olan bir sürüm. Kurarsın, sorunları halletmeye çalışırız, baktın halledemiyorsun en kötü 12.04'e dönersin. 12.04'te LTS sürüm ve desteği 2017'ye kadar devam edecek.
Haklısınız hocam.  O zaman en yakın zamanda güncel sürümlere döneceğim.  İlginize teşekkür ederim.