[Çözüldü] Flash belleğe kopyalama sorunu

Başlatan ghetto, 19 Ekim 2013 - 16:03:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ghetto

Merhaba,

Flash bellek ile lubuntu 13.10 üzerindeyim şu anda. Yani kurulum yapmadım. Dosyamın olduğu bölümü ve flash belleği bağladım (mount) fakat dosyayı flash belleğe kopyalayamıyorum.

Nautilus ile deniyorum the destination is read-only hatası veriyor.

Uçbirimden mcopy ile deniyorum mkdir: read-only file system hatası alıyorum.

Uçbirimden mv ile deniyorum  mv:inter-device move failed xxxx unable to remove target: read-only file system hatası alıyorum.

cp komutu ile deniyorum yine hata alıyorum.

chmod denedim ama değiştirmeye izin vermiyor yine.

Kısaca ne yaptıysam yazılabilir yapamadım. Windows yükleyip dosyamı kurtaramıyorum, windows yüklenmiyor. Lubuntuyu yüklemeyi denedim ama lubuntu açılmıyor. Açılışta siyah ekranda *yeniden başlıyor. Çıkmaz sokaktayım. Dosyayı kurtarmam çok önemli benim için. Oğlumun bütün fotoğrafları o dosyada.

Yardım edermisiniz?

empax

Canlı sistemi çalıştırdığınız bölüme dosya taşıyamazsınız diye biliyorum. İki seçeneğiniz var.
1- Farklı bir USB bellek daha takıp dosyaları ona taşıyın.
2- Başka bir bilgisayar varsa Gparted veya Windowstan yapacaksanız muadili bir programla USB belleğinizde yeni bir bölüm oluşturun.
Toplamda 2 bölüm olsun ama boyutlarını ayarlarken Canlı cd için gereken ve taşıyacağınız verilerin boyutunu göz önüne alın, birini Fat32, diğerini NFTS şeklinde biçimlendirin. Fat32 olan bölüme Unetbootin programıyla Ubuntuyu tekrar kurun.
Bu şekilde ayarlarsanız sistemi açtığınızda NFTS bölümü otomatik bağlanacak ve oraya dosyalarınızı yedekleyin.

Düzenleme:
3. bir seçeneğe denk geldim ama daha önce kullanmadığım için emin değilim. Bunun  için yine çalışan bir bilgisayara ihtiyacınız var.
Unetbootin yazılımı ile USB belleği oluştururken en altta "space used to preserve files across reboots(Ubuntu only)" seçeneği var. Buradan dosyalarınızın tutulması için gereken boyutu ayarlayabiliyormuşuz. Sanırım bu şekilde oluşturduğunuz USB belleğe veri atılabiliniyor ama bu alan farklı bir alan gibi mi bağlanıyor bilemiyorum. Yanılıyorsam bilen arkadaşlar düzeltsinler. :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

ghetto

Alıntı yapılan: empax - 19 Ekim 2013 - 17:20:30
Canlı sistemi çalıştırdığınız bölüme dosya taşıyamazsınız diye biliyorum. İki seçeneğiniz var.
1- Farklı bir USB bellek daha takıp dosyaları ona taşıyın.
2- Başka bir bilgisayar varsa Gparted veya Windowstan yapacaksanız muadili bir programla USB belleğinizde yeni bir bölüm oluşturun.
Toplamda 2 bölüm olsun ama boyutlarını ayarlarken Canlı cd için gereken ve taşıyacağınız verilerin boyutunu göz önüne alın, birini Fat32, diğerini NFTS şeklinde biçimlendirin. Fat32 olan bölüme Unetbootin programıyla Ubuntuyu tekrar kurun.
Bu şekilde ayarlarsanız sistemi açtığınızda NFTS bölümü otomatik bağlanacak ve oraya dosyalarınızı yedekleyin.

Dediğiniz gibi farklı bir usb belleğe atmaya çalışıyordum, iki bellek takılıydı bilgisayara.  Sorunu sonunda çözebildim. Puppy linux yükledim belleğe ve puppyden başlattım. Bölümleri otomatik bağladı ve yazma hakkı verdi. Sorunsuzca dosyalarımı aktardım güvenli bir yere :)

İlgin için çok teşekkür ederim.

empax

Yardımcı olamadım ama sorunun çözüldüğüne sevindim. Geçmiş olsun.
Lubuntu için temiz kurlum yapmak isterseniz forumda benzer sorunlar konuşulmuştu yanlış hatırlamıyorsam, oralardan yardım alabilirsiniz veya USB belleği Unetbootin ile  oluşturmanız sorunu çözebilir. Kolay gelsin. Başlığa da Çözüldü etiketini eklersiniz.  :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|