Ubuntu 13.10 Beta 2 Yayımlandı.

Başlatan decent, 27 Eylül 2013 - 14:44:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decent

Ubuntu 13.10 geliştirme sürecinin son adımlarından biri olan Ubuntu 13.10 Beta 2 sürümü yayımlandı.
Ubuntu ailesinin yeni üyesi Ubuntu Touch dahil tüm sürümler test için indirmeye hazır.
Bilindiği gibi Ubuntu 13.10 final sürüm 17 Ekim' de yayımlanacak.

Güncel çekirdek sürümü, güncellenmiş temel paketler, uygulamalar ve çok daha fazlası, test etmek isteyen kullanıcılara sunulmuş durumda.

Beta 2 sürüm notları, indirme bağlantıları ve diğer detaylar için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Önemli Not:
Yayımlanan bu sürüm, günlük kullanım ve iş amaçlı kullanım için önerilmiyor.
Sadece -özellikle Ubuntu Phone sürümü- geliştiriciler için ve test etmek isteyenler için uygun olduğu belirtiliyor.

acer

Ubuntu gnome 13.10 kullanıyorum. Çok acemi bir kullanıcıyım. Hatta gnome 3.10'u da kurdum. Bir kaç problem hariç (Flash videolarını tam ekran yapamama, zaman zaman bilgisayarın kapanmaması vs) beni zorda bırakacak problem yaşamadım. Herkese tavsiye ederim. Özellikle gnome3.10 çok güzel olmuş.

agritux

Merhabalar,
Peki 13.10 ile mir geliyor. Mir aslında 14.04 için hazırlanıyor bildiğim kadarıyla. 13.10 ile mir denenecek ve geri bildirimler sayesinde 14.04 ün kararlı olabilmesi için çalışılacak (bildiğim kadarıyla).
Bu yüzden, 13.10'te bir çok ekran kartı ile sorun çıkacağı düşüncesi doğru mudur?
Uyarınızda yazdığı gibi Beta2 normal kullanım ve iş kullanımı  için tavsiye edilmiyor, peki final sürüm tavsiye ediliyor mu?
Teşekkürler.

decent

@agritux,
İş için tavsiye edilmeyen geliştirme sürecindeki sürümlerdir, yani final sürüm öncesi ne çıkmışsa..
Final sürüm çıktıktan sonra da istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Final sürümler, yoğun bir geliştirme evresinden geçtiği için hatalar veya eksikler en aza indirgenmiş olmaktadır. Rahatlıkla tavsiye edilebilir.

Kişisel fikrim ise, 12.04 kullanmak veya 6 ay sonra gelecek olan LTS sürümü beklemek olurdu.

Gelelim mir konusuna;
Ubuntu 11.04 ile yaşadığımız bir süreç vardı, 11.10 ile büyüyüp 12.04 ile meyve veren...

Kısaca, iş amaçlı kullanımda iki LTS arası çok uzun bir zaman değil..

agritux

@decent cevabınız için teşekkür ederim.

Rauros

@agritux @decent Ubuntu 13.10 sürümünde yer alacak olan xmir'in kaldırıldığı açıklandı yani normal x olacak denemek isteyen depolardan xmir i indirip kullanabilecekler bazı hatalar varmış.14.04 sürümünde ise direk xmir olmadan mir olacağı söyleniyor

agritux

Programa gore yarın çıkması gerekiyor sanırım. Yetişmedi öyleyse. X tadında 13.10 kullanacağız öyleyse.

FireSwords

Alıntı yapılan: Rauros - 16 Ekim 2013 - 18:00:52
@agritux @decent Ubuntu 13.10 sürümünde yer alacak olan xmir'in kaldırıldığı açıklandı yani normal x olacak denemek isteyen depolardan xmir i indirip kullanabilecekler bazı hatalar varmış.14.04 sürümünde ise direk xmir olmadan mir olacağı söyleniyor
Mantıklı bir karar olmuş. Bunun en büyük sebebi herhalde Intel'in tavrı. Cuma günü kuracağım inşallah. Ama Cannoncial'in bu sefer pek ödemsemediğini gördüm. Normalde bir geri sayım filan yaparlardı ama bu sene bir şey yapmadılar

agritux

Evet. Üstelik ubuntu touch da çıkacak yanılmıyorsam.

krwlng

Nerede okudum tam hatırlamıyorum fakat, yabancı bir kaynakta Mir için 14.10 sürümünün hedef alındığını yazıyordu, ne kadar doğrudur bilemiyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!