[Çözüldü] grub ekranına dönüp ubuntu'yu 2. kez seçmek/mint'in ekranına dönmek

Başlatan lorem ipsum, 14 Ekim 2013 - 18:38:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lorem ipsum

Birbiriyle bağlantılı olduğunu sandığım için aynı konu başlığına yazmayı uygun gördüğüm iki konu var.

• Bilgisayarımda win7+ubuntu+mint yüklü. Ubuntu'dan sonra linux mint yüklemiştim ve mint'in menüsü ile işletim sistemi seçiyordum ancak mint'in bir güncellemesinden sonra yeniden ubuntu'nun ekranıyla açılış yapmaya başladım. Son mint güncellemesiyle yanlışlıkla neyi nasıl değiştirmiş olabilirim? Yeniden mint'in ekranını kullanmak için ne yapmalıyım?
  • Grub ekranında ubuntu'yu seçtikten sonra 2. kez grub görüntüleniyor ve yeniden ubuntu'yu seçip ubuntu'yu başlatabiliyorum. Neden 1. seçimimde ubuntu başlamıyor da grub'a düşüyor olabilir?

bytan

Çekirdek güncellemesi gelmiştir. İlk sorunun üzerinden gidersek mint'e ait grub kurulumu yeniden gerçekleştiğinde ikinci sorununla karşılaşmayacaksın. Yine de sırasıyla hem ubuntu hem mint üzerinde grub'unu güncelleyelim:

sudo update-grub
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

furkankalkan

Mint üzerinde yeniden grub2 kurulumu başlıklı konudakileri uygulayarak düzeltebilirsiniz diye düşünüyorum.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

lorem ipsum

sudo update-grub komutunu kullanarak güncelleme yapmam yeterli olmadı. Fakat Mint'e grub2 yüklemek sorunları çözdü. Forumda Mint'e grub2 yüklemek ile ilgili bilgi, ubuntu'ya live CD den grub2 kurulumuna benzerdi ancak şu adresteki: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/245 çözümü uyguladım çünkü daha pratikti.