Ubuntu ve Win dual-boot sorunu

Başlatan adonizer, 14 Ekim 2013 - 22:48:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adonizer

Yeni bir bilgisayar aldım içinde Windows 8 yüklü geldi(Hiç beğenmedim ama lazım). Yanına ubuntu kurmak istedim UEFI diye bişey varmış UEFI modunda kuruluma wiki den baktım kurulum sorunsuz geçti. Bilgisayarı açarken direk windows ile başlıyordu ubuntuyu seçebilmem için internetten arama yaptım. EasyBCD adında bir program önermişlerdi yükledim, seçeneklerde ubuntu çıkacak şekilde ayarladım. Açılırken ubuntu çıktı ama açılmıyordu. Yanında HDD0 ve Windows olmak üzere iki seçenek daha çıkıyordu HDD0 a gelince yine hata veriyordu. Windows ile başlattım. Ayarlardan ubuntuyu silip baştan yaptım ve gereksiz diye HDD0' ı da sildim. açarken sadece Ubuntu yazıyordu girdim hata verdi. Boot-Repair diye bir araç yazıyordu wiki de onunla deniyim dedim canlı cd ile, oldu GRUB açılıyor ama şimdi sadece ubuntuyu açabiliyorum windows açılmıyor hiçbi şekilde o Boot-Repair ile windows u da tamir ettirdiğimde direk windows u açmak yerine yine o EasyBCD nin arayüzüne giriyor orda da sadece Ubuntu var ve o da hata veriyor. Elimde de windows kurtarma dvd si yok bulabileceğimi de sanmıyorum ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin pc yeni çöp olmasın :'(  :'(  :'(  :'(

(boot repair ile iki kere tamir etmiştim önceden onların url ler duruyor ama son yaptıklarımın yok)
http://paste.ubuntu.com/6235919 - Legacy bios açıkken canlı cd den yaptım.
http://paste.ubuntu.com/6236065/ - UEFI modda canlı cd den yaptım.

(Bunlar da girdiğim siteler)
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu
http://forum.shiftdelete.net/ubuntu/318269-sistem-ubuntu%27yu-gormuyor.html - Easy BCD burda tavsiye edilmiş...
Linux, Özgür Yazılım ve Her Şey

furkankalkan

Secure Boot varsa onu ve UEFI yi kapatıp yeniden Ubuntu kurmaya çalışın. (klasik yöntemle)
Eğer Windowsa zarar verdiyseniz ilk önce onu yeniden yükleyin.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

adonizer

UEFI' yi kapatınca Secure Boot zaten kapanıyor. Ama benim sorunum başlamamalarıyla ilgili değil şimdi ben EasyBCD ile windows un kendi bootloaderını bozdum ve ordan öteye geçemediğim için düzeltemiyorum... yoksa ikisini de başlatabiliyorum ama windows u başlatınca EasyBCD nin arayüzü çıkıyor o da bozuk.

furkankalkan

Acaba bu durumda Windows bootloaderını onarsak bu sefer de ubuntu gider mi ? UEFI yi kapatıp Windows bootloaderini onarıp ubuntuya yeniden grub 2 kurulumu yaptık mı olur diye düşünüyorum. Fakat EasyBCD Windows ile çalıştığından bilgim yok bu konuda.
Lover

adonizer

ya freeBCD windows un kendi bootloaderi uzerinde modifiye yapiyor da windows un baslangicini nasil onarıcam ki hic recovery ye giremiyorum ve elimde kurtarma cd si yok artık yarin bakicam... yine de tesekkurler yorumlariniz icin akliniza bisey gelirse yazmaktan cekinmeyin yarin bakarim  :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2013 - 00:28:16

Bu arada surumum 13.04

furkankalkan

Biraz araştırınca şöyle * bir şey buldum.

http://robert.penz.name/221/mini-howto-restore-windows-mbrbootloader-with-linux/

fakat sistemin daha fazla bozulmasından korkuyorum. Herhangi bir windows kurulum cd si ile mbr yi düzeltebilirsiniz.
Lover

adonizer

Bunu denedim legacy biosla da aciyorum gormuyor hatta legacy bios hic sistem gormuyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2013 - 11:08:43

ama ikincisini denemedim deniyim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2013 - 11:13:22

aha ubuntu da gitti xD

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2013 - 11:18:41

xp cd si vardi taktim hata verdi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2013 - 11:23:38

sanırım mbr ve efi farklı şeyler birbirlerini gormuyorlar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ekim 2013 - 11:25:29

acaba direk recovery bölümünü boot ettirebilir miyiz

91011

Dual bot yavaşlama

Bende win7 yanına ubuntu 13.04 kurdum ancak ubuntu braz istemeye istemeye açılıyor sanki böyle siyah ekranlar felan bir şekilde açılıyor. Eskisi gibi hızlı değil.  Sistemi kurarken sistem dosyalarını 20 Gb lik alana kurdum /home dizinide 300 Gb lik bir alanda bu şekilde kurulum yaptım. Hızlandırabilirmiyim yoksa böylemi kalır ?*
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

adonizer

belki sistemi ntfs`ye kurduysanız ondan olabilir

91011

Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

adonizer

Neyse yardım için teşekkürler "wingdows" u sildim sadece ubuntu kurdum oh ne rahat! :D hiç wingdowsun nazını çekemem...

heartsmagic

Yeniden kuruluma gidildiği için konuyu kapatalım.
@91011, farklı sorunlar için yeni başlıklar kullanalım lütfen. Farklı kullanıcıların, farklı sorunlarına ait başlıklarda çözüm aramak karışıklığa neden olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.