[Çözüldü] masa üstündeki bir dosyayı kopylama

Başlatan ottoman, 26 Ekim 2013 - 11:38:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ottoman

Ubuntu yu yeni kullanan biri olarak ilk önce çok zorlandığımı belirteliyim.

Windows ta alışkanlık yapan kopyala yapıştır seçeneğinin ubuntuda olmaması açıkçası beni çok uğraştırdı. Sizlerden bir konu hakkında bilgi almka istiyorum.

Masa üstünde bulunan dosyamı usr/bin içine kopyalamak istiyorum fakat bunu bir türlü beceremedim bu konu hakkın da yardımcı olmanızı sizde rica edecem. Şimdiden Teşekürler

siberoloji

Masaüstündeki dosyayı kopyalama yapabilirsiniz ama her yere yapıştıramazsınız. /usr/bin klasörü de sudo yetkileri olmadan yapıştırma yapılamayacak yerlerden birisidir.
Terminali açıp
cd Masaüstü
sudo cp dosyaismi.uzantı /usr/bin/
Bu komutlar işinizi görecektir.

ekremsenturk

Dosyayı sağ tıklıyorsun, kopyala seçiyorsun, başka bir dizini veya klasörü açıyorsun, boş alana tekrar sağ tıklıyorsun ve yapıştır seçiyorsun.

usr/bin dizinine dosya kopyalam. Orada sadece çalıştırılabilir veya çalıştırlabilir izinli dosyalar bulunur. Windows'taki exe dosyları gibi. Dosya isimleri çakışabilir ve diğer (önceden var olan) dosya silinir. Bu durum da bazı programların artık çalışmamasına neden olabilir.

(Hariçten indirdiğin çalıştırlabilir dosyaların için usr/local/bin kullanabilirsin)

heartsmagic

Alıntı yapılan: ottoman - 26 Ekim 2013 - 11:38:26
Windows ta alışkanlık yapan kopyala yapıştır seçeneğinin ubuntuda olmaması açıkçası beni çok uğraştırdı.

Sistem geneline sadece yetkisi olan kullanıcılar yazıp çizebilir, bu bir güvenlik önlemidir. Normal kullanıcın bu yetkiye sahip, ilk açılan kullanıcılara bu yetki sistem tarafından verilir. Sadece yetkiyi kullanman lazım. @siberoloji uçbirimden nasıl yapabileceğini anlatmış, @ekremsenturk başka bir tavsiye vermiş. Kullanıcıların ikilik dosyaları için /usr/local/bin biraz daha uygun ve hatta sistem genelinde kullanılmayacaksa (başka kullanıcılar tarafından) ev dizininde oluşturacağın bin dizini. Elbette /usr/bin içine de koyabilirsin, ne yaptığını bildikten sonra sorun yok.

Dosya yöneticisi ile yapmak istiyorsan:
sudo -H nautilus
ile açıp yapabilirsin, fakat dikkatli olmanda fayda var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ottoman

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekürler kaç gündür başaramadığım olayı sayeniz de başardım

srgnaras

En zengin insan en güçlü arkadaşlara sahip insandır.