Lxpanel versiyon yükseltme

Başlatan Paqe, 19 Eylül 2013 - 14:27:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Paqe

Lubuntu 12.04 kurulu eski dizüstüme. 13.04 'ün masaüstü resimlerini gördüm, biraz daha derli toplu güzel olmuş. Panele sağ tıklayıp versiyonuna baktığımda 0.5.8 olduğunu görüyorum. Bunu yükseltmek mümkün mü? 13.04'ü kurmak istemiyorum LTS olmadığından. Ama Ubuntu LTS sürümlere neden yeni çıkan dağıtımlardaki yenilikleri vermiyor anlamıyorum bunu.

decent

@Paqe,

http://www.ubuntu-tr.net/indir/

bağlantısındaki kısa açıklamalar yeterli olur sanırım.

Paqe

"Bu sürüm tüm yeni özellikleri sunmaz ancak size 2017 Nisan ayına kadar* desteklenme ve güncellenme garantisi vermektedir." güncellemeden benim anladığım yeni özellikler, yamalar vs. Linux kısmında anlam veremediğim şeyler olduğu kesin. 6 ayda bir ubuntu kuracaksam ne anlamı kaldı bilmiyorum. Neyse, sorumun diğer kısmı yani elle yükseltme?

decent

Aynen bu cümle geçerli: "...Bu sürüm tüm yeni özellikleri sunmaz ancak size 2017 Nisan ayına kadar..."

http://packages.ubuntu.com/search?keywords=lxpanel&searchon=names&section=all

bağlantısında Ubuntu depolarında yer alan ve resmi olarak desteklenen lxpanel paketinin hangi Ubuntu sürümünde hangi sürüm numarası ile bulunduğunu ân itibariyle görebilirsin.

Ayrıca,

PPA kaynağı tercih edebilirsin.

https://launchpad.net/~lubuntu-dev/+archive/lubuntu-daily?field.series_filter=precise

sudo add-apt-repository ppa:lubuntu-dev/lubuntu-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade && sudo apt-get install lxpanel

Bkz.
https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu/Developers

heartsmagic

@Paqe, LTS kullanma sebebin nedir? Uzun vadede destek ve daha kararlı yapı sanırım. Bunu diğer başlıktaki yorumumla bağlayayım, eğer bizim dünyadaki devinimi anlık olarak takip etmek istiyorsan 6 ayda bir sürüm yükseltir ya da yeni kurulum yaparsın. İstemiyorsan LTS sürümlerde takılır, devinimi takip etmez, kararsızlıklardan uzak durur ancak kayıp olarak da güncelliği geriden takip edersin. Mesele bundan ibaret.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Paqe

heartsmagic, lütfen laf atma olarak algılama ama düşüncemi şöyle belirtmek isterim. Sanırım yorum yapamıyoruz. Linux bize değil biz linux'a uymalıyız. Yarın öbür gün ubuntu 6 ayda bir yeni sürüm çıkarmak yerine LTS olarak tabir edilen sürümleri çıkarır, ara sürümleri bu konuda uzmanların test etmesi için çıkarır ve kararlılığı herkes tarafından onaylanan yazılım/değişiklikleri bu LTS sürümlerine uygulamaya başlasa benim yorumum doğru olur mu yoksa, yeni sistem bu, artık sürekli sürüm yüklemeyeceksiniz, Lts'yi kurup ara sürümlerin kararlılığının testini bekleyip sonradan güncelleme çıkınca bu yeniliklere sahip olacaksınız gibi bir yorumunuz mu olacak? Güncelleme benim bildiğim yenilik demektir ama güncelleme linux tarafında kararlılık/devinim oluyor demek ki. Ben söylediğiniz şekilde olduğunu biliyorum ama bunu anlamadığımdan bahsettim sadece. Bu da forum kullanıcılarının sanırım hakkıdır. Selamlarımla.

heartsmagic

Yorum yapamıyoruz derken burada mı? Elbette yapılabilir, fakat yorumlara da izahat gelebilir, karşı yorum gelebilir :)

Güncelleme hem yenilik demektir hem de benim söylediğim gibi devinim. Zaten devinimin getirisi güncelleme ve yenilik değil midir? Fakat, kararlılık olduğunu söylemedim. Her güncel şey kararlı olacak diye bir kaide yok. Yazılımlar güncellenir, ancak bu bazen hata çözümü bazen yenilik adına olur.

Her dağıtımın kendi güncelleme politikası vardır. Ubuntu şu ana kadar bize LTS sürümler sunup altı aylık aralıklarla da ara sürümler veriyordu. Güncelleyip güncellememe daha doğrusu yükseltip yükseltmeme bizim elimizde olan bir şey. Kişi kendisi verir kararını, zorlama veya dayatma yok ortada. Öyle dağıtımlar vardır ki bunlar sürüm çıkartmaz yuvarlanarak devam ederler. Kısacası yazılımlar güncellendikçe paketlenip depoya girerler, kullanıcı da doğrudan yazılımları yükseltir.

Burada da kullanıcının getiriyi ve götürüyü kendisinin hesaplaması lazım. Diğer başlıkla bağlamış olayım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.