lubuntu harici disk masaüstü simgeleri

Başlatan mertbekci, 03 Ekim 2013 - 00:43:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mertbekci

Merhabalar,

Yeni bir linux kullanıcısı olarak lubuntu'da takılmış oldugum bir konu var ve gerek bu form da gerek google dedemizde olsun bir çok arama yapmama ragmen bir sonuç bulabilmiş değilim. Yukarıda da dediğim gibi lubuntu kullanıyorum ve takmış oldugum harici disk usb bellek vb donanımların masaüstünde simgeleri gelmiyor. Bunları otomatik olarak gelecek şekilde ayarlamam mümkün müdür ?

heartsmagic

Doğru anlıyorum değil mi, bağlanmalarında bir sıkıntı yok ama masaüstünde görünsün istiyorsun?
Hızlıca baktığımda bir iki kişi daha sormuş bunu sağda solda ama doyurucu bir cevap göremedim. Doğru anlıyorsam ona göre biraz daha bakınırız belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mertbekci

Dogru anlıyorsunuz okumada yazmada herhangi bir sorun yok sadece ubuntu da oldugu gibi masaüstünde icon olarak gelmesini istiyorum. Forumlarda çok gezindim ama bende birşey bulamadım

burk

Bakındığım kadarıyla PCManFM'ın böyle bir özelliğinin olmadığı sonucuna vardım.

mertbekci

Alıntı yapılan: if - 03 Ekim 2013 - 15:16:32
http://crunchbanglinux.org/wiki/howto/add_desktop_icons

link için teşekkürler ama hep bir şey anlamadım translate ile denemeye çalıştım ama yinede olmadı biraz açıklama yapabilir misiniz ?

if

pcmanfm --desktop komutundan sonra simge yerleştirebiliyor musunuz?

mertbekci

Alıntı yapılan: if - 04 Ekim 2013 - 00:58:27
pcmanfm --desktop komutundan sonra simge yerleştirebiliyor musunuz?

Komutu direk yazdığnız şekilde çalıştırdığımda herhangi bir tepki vermiyor.

if

Çalıştıysa masaüstüne simge eklemeyi deneyin.

mertbekci

Şimdi menüdeki simgelere sağ click te masaüstüne ekle çıkıyor ve kısayol atabiliyorum ama asıl istemiş olduğum flash disk vb sürücüleri masaüstünde simge olarak göstermesi

Yardımlarınız için Teşekkürler.

heartsmagic

Eğer PcmanFM'nin bu desteği yoksa aklıma bir şey geliyor: Disklerin UUID'sine göre fstab'a ekleme yapmak ve bağlama noktasını masaüstüne kısayol olarak eklemek.

mertbekci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ekim 2013 - 16:09:52
Eğer PcmanFM'nin bu desteği yoksa aklıma bir şey geliyor: Disklerin UUID'sine göre fstab'a ekleme yapmak ve bağlama noktasını masaüstüne kısayol olarak eklemek.

dediğiniz mantıklı geliyor ne kadar tam olarak anlamasam da fakat yanlış anlamadıysam bu sefer her sürücü için yapmam gerekecek bu işlemi

heartsmagic

Onu yapması kolay aslında ama evet, her sürücü için yapmak gerekecek ne yazık ki.

mertbekci

bence bunun kolay bir eklentisi felan olmalı çünkü bodhi linux kurdum  bunda şu anda otomatik getiriyor.
Deneme amaçlı kurmuştum lubuntu 13.04 kuracağım birazdan.

heartsmagic

Bodhi ne kullanıyor dosya yöneticisi olarak?

mertbekci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Ekim 2013 - 01:42:13
Bodhi ne kullanıyor dosya yöneticisi olarak?

enlightenment file manager diye bir şey kullanıyor aynı tamanda terminal olarak ta terminology kullanıyor.
çok fazla araştırmama rağmen hala lubuntu da usb sürücü taktıgım zaman masaüstünde simgesini göstericek şekilde ayarlayamadım.
diğer forumlardaki gibi cevaplanmamış bir soru olarak kalıcak sanırım..

heartsmagic

@mertbekci, eğer dosya yöneticisinin desteği yoksa bunun cevabını zaten biz veremeyiz. Yapılacak en güzel şey Pcmanfm için istek kaydı açmak olacaktır. Cidden desteği varsa ve biz bulamıyorsak orası ayrı tabi.

Enlightenment farklı bir ortam, illa orada oluyor diye Lubuntu üzerinde olacak diye bir şey yok, zira farklı dosya yöneticileri kullanılmakta.